Single Manyetik Takmak Için

Merhaba arkadaşlar.Elimde Charvel DC 1-St gitar var.Distortion tonları olarak gayet memnunum ama iş clean olunca pek olmuyor.Bende hocamın tavsiyesi üzerine gitarda olan 2 humbucker manyetik arasına manyetik için yer açtırmak(oydurmak) istiyorum.Tavsiye eder misiniz? Ne tür iyi ve kötü yönleri olur ve maaliyeti ne kadar olur?
 
Yani bunu yapman da sana iyi tonlar kazandırmaz. Ayrıca 2 humbuckerlı gitarlarda orta pozisyonda ciddi volume düşüşü olur. Anca 2. ve 4. pozisyonlarda vasat bir ton kazanırsın ama strat gibi olmaz. Boşuna masraf edersin. Bunu yapana kadar coil-tap ile humbuckerları bölmen daha mantıklı olur veya komple düşük çıkışlı 2 humbuckera geçebilirsin.

Hani kendin yapabilecek bilgiye sahip olsan yap derim ama yapacağın masraf astarını geçer. Bunu yapana kadar gitarı takasaman veya satman daha mantıklı olur.
 
Benim tavsiyem hocayı değiştir, o nasıl bir hoca önerisidir :) EMG 81-85'in arasına single manyetik koyunca clean tonlar daha mı iyi oluyormuş, yok öyle bi dünya hocayı değiştir.

Bir de emg gibi aktif manyetikli bir gitar mıydı? :D Bütün söylediklerimi x2 ile çarp, ona potans takmak, switch değiştirmek, uygun yüksek çıkışlı single coil bulmak filan hepsi işkence. Ayrıca emglerin eski serilerini bölemiyorsun, bu sebeple 2. ve 4. pozisyonda uygun bir quak ton da yaratamazsın. Çünkü S+H çalışacaklar. Oysa ki S+S çalışmaları gerekiyor.
 
Seymour Duncan Blackouts 'a geç? Cleanlerinin iyi olduğuna dair bir çok yazı okudum. Belki tecrübe edenler daha doğru aydınlatabilir.
Hocam aynen yine güzel cleanleri var ama hiçbir şekilde strat tarzı bir hissiyat vermiyor.

İlla aktif humbucker kullanacağım ve single ton istiyorum diyorsan EMG'nin bölünebilen manyetikleri var push-pullla. Gitarımın bridge ve neck manyetiği 89-81tw. Bölündüklerinde verdiği tonlardan gayet memnunum. İncelemelerine bak istersen.

SD'nin de belki aynı özellikli manyetikleri vardır ama bilgim dahilinde olmadığı için yorum yapamayacağım.
 
Sapa 89 olayı çözer. Madem ki bütçe var o canım gitarı oyduracak kadar var en iyisi sapa EMG 89 alıp split ederek alnico V single tonları da almaktır.

Bu arada @CrimsonKing ile aynı fikirdeyim. O hocayı değiştirmekle başla işe.
 
Gitarı oydurup, yeni potans ile manyetik seçicisi ekletmek ve iyi bir single manyetik satın alıp taktırmaktan ucuza gelmez mi :)
Ama en azından benim önerdiğim sapa EMG 89 ile aynı fiyata gelir. Tabi gitar fazlalığı da dert değilse güzel bir 2. el SX strat tabi ki ilk başta uygun düşer ama gel gelelim o hoca orada sabit durduğu sürece o SX için neler önerilir orası meçhul. :D
 
Geri
Üst