Prosesör Seçimi Ve Setup Değişimi

Elbette forumda en çok konuşulan konulardan biride analog mu, yoksa iyi bir prosesör mü kararsızlığı.. Beni de ara ara rahatsız etmiyor değil elime geçen bir miktar nakit sonrası setupta değerlendirmek istiyorum.

20151210125325.jpg
Fotoğrafta ki arkadaşlar bana ait bugüne kadar bir çok kez farklı bir hal aldı su anda ki hali yukarıda ki gibi.

Asıl meseleye gelecek olursak 1000 TL'ye kadar lambalı bir amfi alıp ihtiyaç olan fx'leride tamamlamayı planlıyordum. Hazır elime para geçmişken prosesör seçeneğinide sizlere danışmak istedim. Şu an herhangi bir amfiye sahip değilim, uzun zamandır ses kartı aracılığı ile cab sim+shakti ve amplitube 4 kullanıyorum.

Daha önce Zoom G1XN kullanmışlığım var fakat bu sefer daha üst düzey bir şey almak istiyorum. Fakat prosesörü aldıktan sonra yine elimde amfi olmayacak ve amfi yokluğunu hisseder miyim diye düşünmüyor değilim. Bu konuda kararsızım çünkü analogtan başka bir sisteme geçmiş olacağım.

Tarz olarak "Hard Rock, High Gain" ağırlıklı olarak çalıyorum. Bütçem 1000 TL...

Önerilerinizi nedeniyle birlikte yazarsanız sevinirim.. Teşekkürler..
 
Son düzenleme:
Selam Berkay bence 1000 TL'ye güzel bir anfi alabilirsin öncelik anfi olmalı derim ben anfi sorarsan çok sağlam öneriler gelir zaten buradan...1000 TL civarına pod hd500'ler 500x'ler düşüyor line6 nın online ton değişim olayları da iyidir ama benim kendi deneyimim ilk birkaç haftadan sonra insan pek usb den bağlayayım içine ton atayım vs vs kasmıyor takıp çalmak istiyor eğer çok tweakçi inceci bir gitaristsen prosesörlerle iyi anlaşabilirsin ama eğer böyle titiz değilsen prosesör kasabilir en azından bende öyle oldu...

yani şunu demek istiyorum ben zaten günde 1-2 saat ayırabiliyorum gitar çalmaya bu zamanı da ton çekmekle geçirmek istemiyorum akort tamamsa ısınayım çalayım tablara videolara bakayım istiyorum...

ikinci bir nokta prosesörler çok ağır oluyor stüdyo sahneye taşıması bir süre sonra insanı bezdiriyor zoom g1'i mumla arayabilirsin bir yerden sonra...zoom g9 vardı bende sırf taşımamak için sattım bezmiştim artık...kolay gelsin sevgiler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok fazla ton arayışına giriyorum desem yalan olmaz. Amplitube gibi programlar iyi anlaşıyorum fakat şu anki analog setupta aram pek iyi değil halen istediğimi alabilmiş değilim ki arayışa geçtim.Ki mouse ile ton ayarlamakta biraz abes geliyor açıkçası :) Bir lambalı amfi + boost ts9 tarzı bir şey düşündüm fakat bütçe sıkıntısı yüzünden seçenekler daralıyor, rahat hareket edemiyorum. Prosesör alırsam POD ve ya Boss GT serisi tarzı ile kulaklık ya da hoporlorler iş görebilir diye düşünüyorum tabi halen net bir karar verebilmiş değilim.
 
Kulaklık çok geçici bir çözüm bence özellikle 4-5 ay sıcak havalarda kulaklık insanı hayattan bezdiriyor açıkcası...hoparlöre prosesör bağlamadım ancak önerileceğini pek sanmıyorum...daha önce forumda önerilmişti gene paylaşayaım aşağıdaki anfiyi bi incelemeni isterim aşağı yukarı 1000 tl yi biraz geçiyor...%18 lokasyon olarak türkiye yazınca düşüyor onu kapıda ödüyosun +30 euro kargo dahil edip hesaplayabilirsin yaklaşık....

Jet City Amplification JCA2212 Guitar Combo

lamba değişimi vs gerekebilir tabi zevke göre ama gitar rig vs den sonra analog setup ı böyle bir anfiye girince gerçek lezzeti olur diye geçiyor içimden...
 
Belli bir tonda veya tarzı belli bir grupta çalıyorsanız pedal + dibox/ampli.
Farklı tarzlarda çalıyorsanız veya her telden takılan bir cover grubunda, iyi bir prosesör.
Evde kayıt vs. takılıyorsanız iyi ses kartı ve referans monitör.
Genel yaklaşım bu yönde.
 
Boss me80 senin icin guzel bi secenek olabilir cunku prosesor analog pedal dizmissin gibi de kullanılabiliyor.ben me70 kullaniyorum hem ton kaydedip banklardan takilabiliyosun hem de manual moda gectiginde ayaginin altinda birkac pedaldan olusan bi setupun varmis gibi is goruyor cok karmasik olaylarla ugrasmak istemiyorsan ve analog pedal kafasina alismissan:)
 
Önce bir soralım, sistemi (amfi+pedal veya prosesör) nerede kullanacakasın?

Grup, konser, program vs. varsa amfi eyvallah, ama o amfiyi taşıması da var.

Yok salt ev kullanıcısı isen, bu durumda lambalı bir amfiyi evde kullanırken zorlanacaksın. Belki stok lambalar uyduruk olacak, değiştirmen gerekecek. (Mesela Jet City ile Hughes & Kettner Tubemesiterlar'ın tamamı için geçerlidir bu durum). Sesi açayım diyecelsin, bu sefer attenuatorsüz olmayacak o iş.

Ev kullanıcısı isen ve kullandığın sistem şu anda ihtiyaçlarını karşılıyorsa hiç dokunma, kurulu sistemini bozma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Stabil ev kullanıcısıyım.. Amfi olayına gelirsek stok lamba veyahut herhangi bir parça değiştirecek gücüm yok açıkçası ki aldıktan sonrada böyle bir şeye ihtiyaç duymak istemiyorum.

Sahne tarzı etkinliklere yatkın evdeyken de kayıt ağırlıklı uğraşacak bir setup istiyorum.

Dip gürültüsünü sıfıra indirmek mümkün değil fakat en aza düşürmek herkesin amacı ayrıca drive'da kuru bir ton istemiyorum soloları canlı riffleri akıcı bir ton seçiyorum genelde. Analog için iyi bir lambalı amfi gerek kanısında olanlardanım. Prosesöre de soğuk baktığımı söyleyemem.

Bu bütçe bir daha tek seferde elime bütün olarak geçmeyecek muhtemelen o yüzden iyi değerlendirmek istiyorum.


Bütçe itibari ile ;

1) İyi bir prosesör aldıktan sonra, analog pedalları satıp ortalama 600-700 TL arası bir amfi ile kullanabilirim.
2) Prosesör + ses kartı + mönitör şeklinde de kullanabilirim.


 
Stabil ev kullanıcısıyım.. Amfi olayına gelirsek stok lamba veyahut herhangi bir parça değiştirecek gücüm yok açıkçası ki aldıktan sonrada böyle bir şeye ihtiyaç duymak istemiyorum.

Sahne tarzı etkinliklere yatkın evdeyken de kayıt ağırlıklı uğraşacak bir setup istiyorum.

Dip gürültüsünü sıfıra indirmek mümkün değil fakat en aza düşürmek herkesin amacı ayrıca drive'da kuru bir ton istemiyorum soloları canlı riffleri akıcı bir ton seçiyorum genelde. Analog için iyi bir lambalı amfi gerek kanısında olanlardanım. Prosesöre de soğuk baktığımı söyleyemem.

Bu bütçe bir daha tek seferde elime bütün olarak geçmeyecek muhtemelen o yüzden iyi değerlendirmek istiyorum.


Bütçe itibari ile ;

1) İyi bir prosesör aldıktan sonra, analog pedalları satıp ortalama 600-700 TL arası bir amfi ile kullanabilirim.
2) Prosesör + ses kartı + mönitör şeklinde de kullanabilirim.

kolay gelsin umarım al satla çok zarar etmeden istediğin setup ı kurarsın...
 
Belki eksik bilgi sahibiyimdir, yanlışım varsa düzeltilsin. Ama bana Ampli Tube, Bias gibi programlar varken prosesör bana gereksiz geliyor. Bu tip iyi yazılımlardan çıkan tonlara ancak Axe FX gibi cihazlardan çıkıyor, onların fiyatları da malum. Onun haricinde benim gördüğüm en iyi drive tonları denediklerim arasında yine Line6 POD V2.0'da. Ama onun da reverb hariç efektleri pek çok prosesöre nispetle zayıf.

Hem driveları tatminkar, hem de efektleri iyi eskilerden Digitech RP7 var. Bir kusuru, tonları hayli modern. Vintage işlere pek gelmiyor. Eski de bir cihaz, bilgisayar teknolojisine adapte edilemiyor diye hatırlıyorum. Ha, sahne işlerine gelir mi dersen, gelir.
 
Ses kartın varsa kayıt işini ordan halledebilirsin. Amfi konusuna gelince de bence amfiyle çalmak ve çalışmak çok farklı. O yüzden amfi almalısın diyorum mümkünse lambalı, fx loop'u olan, amfide efekt işini çözmek için de Zoom G3 tarzı bir prosesör alabilirsin. Zoom un amfi simülasyonları iyi değil ama efektleri güzel. Onun dışında pod 2.0 konusuna aşağıda değineceğim. Bende aynı bütçelerdeydim Laney VC-15 aldım, bulabilirsen kaçırma f/p oranı çok iyi bu amfinin.

Analog pedal toplamak da başlı başına bir iş kaliteli sound için iyi pedallar almak gerekiyor ve iyi pedallar da iyi pahalı, sende benim gibi öğrencisin anladığım kadarıyla. Bende Joyo Vintage Overdrive, Mooer Black Secret, Add+ delay var. Ne kadar memnunsun dersen en çok joyo'yu seviyorum diğerleri tırt. Birde amfisiz kaldığım dönem Line 6 POD 2.0 almıştım.Bu alet gerçekten efsane , kurcalayıp oturup ton yazarım diyorsan kesinlikle al. Footswitchini alırsan ufak bar programı, prova vs işlerinin hepsini halledersin bununla. Ben geceleri çalışırken de pod'u fx looptan amfiye bağlayıp öyle çalışıyorum, volume'ü rahatça ayarlayabiliyorum bu sayede.

Tabi HD500 + Referans Monitör işine de girebilirsin. Güzel olur hem elinin altında, hem de sahnede, heryerde istediğin tonu/efekti amfi taşıma derdin olmadan alabilirsin.Seçenek çok, kendince en doğru olana sen karar vereceksin :)
 
@berketan selam. Laney VC15 arkadaşın istediği high gain onlar için yumuşak kalmaz mı? Ben amfiyi birkaç yıl önce denediğimde bana Vox'un biraz daha modern, daha koyuca (veya tizleri azaltılmış) ve daha overdrive içereni gibi gelmişti. Ama high gain işlerinde yetersiz gibi görünmüştü.
 
Son düzenleme:
Eyvallah. Uzun zamandır bu amfiyi kullanana rastlamamıştım. Hard rocka kadar güzel bir amfi aslında. Ya alan satmıyor, ya kullanan az, ya da memlekete az geldi sanırım. Benim de denediğim dükkanda tekti. Bir de 30 wattlık modeli vardı sanırım.
Ben de mağazada denemiştim, geçen sene de eylül-ekim gibi denk geldi , aldım hemen. Sıfırını almaya param yoktu :D
 
Geri
Üst