Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta yazdığım amfiye sahibim, hafiften pedal dizmeye başlıyorum. Boost pedalıyla başlamak istedim, uygun fiyatlı bir pedal arayışındayım.
Mooer Green Mile, Joyo Vintage Overdrive pedalları arasında kaldım. Yüksek drive'da da hafif crunch vari tonlarda da kullanmak istiyorum. Beklentim; sesin temizliğini bozmadan boost görevi görmesi ve midleri ön plana çıkarıp sololarda bana yardımcı olması.
İkisinden hangisini tercih etmem gerekir, aynı fiyat çerçevesinde tavsiyeleriniz varsa onları da bekliyorum.
 
Foruma hoşgeldiniz.

İkisi de Tube Screamer taklidi pedallar. Fakat bildiğim duyduğum kadarı ile Joyo daha dayanıklı ve memnun olmayan yok gibi.

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

İkisi de aynı modelin klonları mı acaba? Ben fazla bilgi bulamadım ama Mooer'in Ts808'in klonu olduğu söyleniyor, Joyo hakkında bilgim yok. Evet Joyo fiyat olarak da çok uygun, Mooer de gözüme çok sempatik gelmiyor değil :) Tabi önemli olan amfiyle iyi anlaşmaları.
 
Beklentim; sesin temizliğini bozmadan boost görevi görmesi ve midleri ön plana çıkarıp sololarda bana yardımcı olması.

Aslında hepsinin amacı bu ama özellikle mid.de hangi frekansa yüklendikleri amfiden amfiye fark yaratıyor. Baktım blackstar'ın pedallarının fiyatları az daha yüksek ama uçuk değil, lt drive mesela...Bu pedalları kendi amfileri için tasarladıkları düşünüldüğünde bence biriktirmeye veya en azından varsa yakınlarda mağaza gidip denemeye değer.
 
Benim bildiğim kadarıyla da Mooer Ts9, Joyo 808.
İkisi de elimde, boost açısından bana göre ikisi de beklentiyi karşılar ama overdrive olarak ben Joyo'yu daha çok seviyorum.
Overdrive olarak ikisi arasındaki farkı açabilir misiniz biraz? Joyo sanki gaini biraz daha bol geldi bana, Mooer'i alırsam da sadece Warm modunda kullanırım sanırım.
 
Aynı preamp önünde booster olarak denemedim açıkçası ama ikisinin de yarattığı farkı aynı ayarlarda (minimum gain, maksimum level) çok iyi hatırlıyorum, dediğiniz gibi Joyo daha çok gain katıyor. Yani Mooer ile daha transparan bir boost olabilir demek bu da bana göre ama tam olarak kattıkları tat açısından net bir betimleme yapamayacağım.

Mooer'in Hot modu tamamen rezalet diyebilirim, muhtemelen o modda kullanırsınız evet :) Ama bilmiyorum birini seçecek olsam Joyo derdim herhalde yine de, daha lezzetli bence.
 
Bahsi geçen tüm pedallar kompresyon da ekler. Clean booster tipli pedallara bakın. Bütçenizi aşıyor ama Koko Boost, Keeley Katana sizin işinizi görür. Fakat boost pedalına neden ihtiyacınız var önce onu düşünün? Amfiyi kırıp drive alıyorsanız ve bundan memnunsanız başka. Drive'ı pedaldan alıp tonu bozmadan boost etmek istiyorsanız başka seçenekler işe yarar. Boost pedalını en başta kullanmak başka bir sonuç verirken sonda kullanmak başka bir sonuç verir gibi pek çok seçenek var.
 
Arkadaşlar blackstar ht1rh kafa kabin var ayrıca gitarım anatolia999 arkadaşın sattığı schecter blackjack sls c1 full shred jazz manyetikli şimdi sizce ben bogner uberschall pedal mı alıyım amfinin kendi gaini yeter mi tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
 
Neden bizim ağzımıza bakıyorsun ki? Amfiyi hiç çalmadın mı? Kendi gaini sana yeter veya yetmez kafanda bir fikir oluşmadı mı?
Kusura bakma, buna karar verecek olan senin kulağın, bizim keyfimiz değil. Amfiyi ıcık cıcık kurcala, eğer en azından ritimdeki gain yetersiz gelirse sat gitsin. Lambalı, high gain seviyesine dek gayet çok yönlü tasarlanmış amfiye high gain işleri için bir de distortion pedalı bağlamak saçmalık.
 
Son düzenleme:
Hiç bakma. Amfiden çıkan drive ile pedaldan hatta lambalı preamptan çıkan drive arasında gerçeklik, derinlik açısından çoook büyük farklar var. Hazır lambalıya girmişken pedal olayını boşver :)

Ha, sololarda kullanmak üzere clean boost maksatlı Tube Screamer tabanlı bir pedal al tabii. TS işin standartı sonuçta.
 
Neden bizim ağzımıza bakıyorsun ki? Amfiyi hiç çalmadın mı? Kendi gaini sana yeter veya yetmez kafanda bir fikir oluşmadı mı?
Kusura bakma, buna karar verecek olan senin kulağın, bizim keyfimiz değil. Amfiyi ıcık cıcık kurcala, eğer en azından ritimdeki gain yetersiz gelirse sat gitsin. Lambalı, high gain seviyesine dek gayet çok yönlü tasanlanmış amfiye high gain işleri için bir de distortion pedalı bağlamak saçmalık.
kesinlikle çok doğru şu yorum gerçekten,amfiyi aşırı fazla kurcalaman gerek gerçekten.ben marshall dsl5c aldım bir kaç ay önce ve o kadar güzel tonlar aldım ki ihtiyaç bile duymuyorum hiç bir pedala tonu değiştirmek için,anca wah falan.kaldı ki "amfinin gaini yeter mi" falan demişsin de senin gözündeki yeter falan ne bilmediğimiz için nasıl karar verebiliriz ki,bence fazla bile mesela blackstarların gaini
 
Geri
Üst