Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba arkadaşlar elimde fishman marka preamp var alacağım klasik gitara onu takmak istiyorum o yüzden bir klasik gitar seçimi yapacağız gitarı kendim için almıyorum klasik gitar deneyimim çok fazla olmadığı için burda klasik gitar çalan dostlarımın düşüncelerini önemsiyorum seçimde bana yardımcı olursanız mutlu olurum.Anketteki gitarlardan yıllar önce c70 i denemişliğim var sesi gür geliyordu aklımda kalan diğer gitarların kalitesi hakkında bilgi sahibi değilim.

  1. Lag OC66
  2. Cort AC-12
  3. Yamaha C70
  4. Admira Juanita
  5. Cordoba c5
 
Merhaba sevgili arkadaslar. yaklasık 2,5 yıl gitar kursuna gittim orta veya ileri derecede oldugumu varsayarak deyim yerindeyse evladiyelik:p bi klasik gitar almak istiyorum. en fazla 900 hadi taş çatlasın 1000 tl ye kadar bütçe ayırdım. Önerileriniz var mı? Ben şu 3 gitar arasındayım daha çok:
1. Stagg Angellopez c947
2. Raimundo 104b
3. antonio sanchez 1005
bu 3ünden veya haricinde tavsiyelerinizi bekliyorum...
 
Orta veya ileri derecede klasik gitar çalıyorsanız kesinlikle alacağınız gitarı kendiniz deneyerek almalısınız. Gitarın kağıt üzerindeki özelliklerinden daha çok, gitarın elinize ve vücudunuza uyması, sizin rahat edebilmeniz önemli. Ayrıca kağıt üzerinde iyi ve tercih edilen ağaçlar kullanılmış gibi görünse de bir bütün olarak gitar yine de iyi tınlamayabilir. Yukarıda sıraladığınız gitarlar da aslında giriş-orta seviye gitarlar gibi. İkisi ladin ses tahtalı, biri sedir. Sedir ve ladin belirgin farklı tını verir. Bu nedenle sizin deneyip beğenmeniz en iyisi.
 
Deneme imkanım yok ki çoğu dükkan yüksek fiyatlı ürünleri elinde tutmuyor istek üzerine siparis ediyoruz diyorlar. Ben baya aradım ama elime geciremedim bi türlü internet üzerinden almayi düşünüyorum artık çok sıkıldım bu işle uğraşmaktan. Bir de soyledigim stagg marka gitar Ladin evet ama masif Ladin o yüzden kalitelidir diye düşündüm ama denemedim
 
Benim aklıma klasik gitar diyince alınacak 1-2 marka gelir.. Sahibinden.com da çok güzel 2.el Alhambra'lar var.. 1.000 Tl'ye elektro klasik filan.. Pazarlıkta yapılabilir.. Mesela aşağıda linkini verdiğim gitarın sıfır fiyatı ile karşılaştırıp (2000 TL üzerinde olmalı) size cazip gelirse pazarlıkla belki 850- 900 civarına alabilirsiniz.. Üstündeki Fishman'de artısı..
Alhambra Klasik Gitar - En Uygun Alhambra Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 251466741
 
Son düzenleme:
2.ele guvenemiyorum ben sıcak bakmıyorum sıfır onerebileceginiz bir marka yok mu az önce birisi yamaha c80 dedi.bu gitarı kullanan var mı aramızda acaba
 
2.el görüp aldıktan sonra sıkıntı olmaz.. araba değilki bu km.si ile oynansın, vuruğu çiziği macunla saklansın.. Benim 1996 yılında aldığım gitarımı bugün sıfır fiyatına vermem.. neredeyse 20 yıllık, çiziksiz, keyfe keder fret ve manyetik değişimi ister o kadar .. özellikle orta seviye üstü, pahalı aletleri acemiler pek almaz (SL1 ile gitara başlayacak kadar şanslısı da vardır illaki), işi bilen de enstrumanının kıymetini bilir, dolayısıyla gözükenden fazla bir kusur içermez kolay kolay.. Kendine güvenemiyorsan, anlayan birisiyle gidip iyice incelersin.. Sıfıra para bayılacağına aynı paraya çok daha iyisini almak en güzeli.. Marka ise daha önce kullandığım ve beğendiğim için Alhambra yazdım.. Esteve gitar da kullanmıştım, o da gayet iyiydi, hatta Zuhal müzikte takasa 400 dolar saymışlardı geri alırken... Bütçenizle bunların fiyatlarının 300-400 dolarlardan başladığını varsayarsak, en düşük modellerini ancak alabilirsiniz, belki pazarlıkla 1-2 model üstü olabilir (Alhambra 2c veya 3c gibi)..
 
İmkanınız varsa ''CAMPS'' 'i de mutlaka seçenekleriniz arasına alın.
Ben en alt modelini (M1-giriş seviyesi diye geçiyor) kullanıyorum ama o bile inanın harika bir tınıya sahip ve sap resmen kalite hissi veriyor.Harika bir sedir ağacı kokusu var.Mydukkan satış fiyatı 1400 lira civarı bir şeydi.
İkinci elini 700-800 bandında bulabilirsiniz

Serhat Yasdıman cut900 modelini kullanıyor.
Erdinç Şenyaylar da sanırım camps kullanıyordu
 
Gidin mağazaya deneyin,içinize sinen gitarı alın.Klasik gitarda tınılar çok değişiyor.Marka tavsiyesi olarak.Angel Lopezler mükemmel gitarlar ben son kalanı almıştım sedir kapaklı sedef işlemeli bir gitar arkadaşımda beğenmişti aynı markanın farklı bir gitarınıda ona almıştık.Stagg oldugu için önyargı vardı içimde ama denedigim çoğu gitarı sollar.Cordobalarda güzel gitarlar bu arada.
 
Angellopez efsanedir demişti gitar hocam bana. Ama kime sorduysam olumlu tepki almadım daha doğrusu kullanana bile rastlamadim içimi müthiş rahatlattiniz çok sagolun;) bir de sizin aldiginiz angellopez in tam modeli ne acaba?
 
Benim alacağım modelin on kapağı a kalite masif Ladin arkalar fakan Maun yani bu malzemelerde başka marka çok daha yüksek rakamlar çekiyor o yüzden bunu düşündüm
 
Elektro klasik gitar alacağım 400- 700 lira arası bütçem var daha once kullanıp hoşunuza giden oldu mu tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı. Bir de olduysa eğer akustik sesleri hakkında da bilgi verirseniz çok mutlu olurum
 
Ben Barcelona LC 3922 CEQ S Slim kasa kullanıyorum.Klasik gitar olayı benim için tamamen kaderin cilvesi oldu.O nedenle ben elektro gitardan alışkanlık olduğu için ince kasa aldım. Cort'a nazaran daha ince net bilmiyorum ama camps'in filan ince serilerine benziyor.Malmsteen'in forever one klibinde çaldığı (sanırım canlı performanstı) gitara benziyor.Kalınlık 6-7 cm.Sesi ise eğer amfiye bağlamıyor ve kendine çalıyorsan gayet duyuluyor hatta bir odada konser verebilirsin ama dört-beş kişi vokal yaparsa belki düşük gelebilir.Amfiye bağladım mı evet ama elektro gitar amfisine bağladım.Genel olarak çalan arkadaşların tavsiyesiyle bulunduğum yerde bulabileceğim (ki o zaman aklımda o kadar bütçe ayırmak da yoktu) en iyi gitarı aldım.Gitarın iyi tınladığını söylüyorlar.

Bana ciddi manada akustik ve klasik gitarlar kalın geliyordu.Elim kolum nerede olacak filan.Ben sesinden gayet memnunum program yapılabileceğini iddia ediyorlar ama o topun altına girecek durumum yok.Ben aldığımda yalan olmasın 400 küsürdü şimdilerde 570 lira olmuş.Biraz daha tınısı bana göre pop-rock tınısında.Tellerden de olabilir.Bütçene uygun ama eğer ikinci el düşüneceksen benim dinleyip beğendiğim gitarlar cort cec-5 ve cec-7.Bana göre !! kendi gitarımdan ses olarak bir level üstte gibiler.Ayrıca takamine en ucuz modeli eg124 veya gc10c aldı arkadaş çok cort ile tını farkı duyamadım.(o kadar dinlemedim epi topu iki dakika)

Sıfırı 1000 lira olan modellerin ikinci ellerine bakabilirsin.Şunu da unutmamak lazım.Marka ne olursa olsun en düşük seviye gitarları Çin üretimi olacaktır.Bütün gitarları denemiş etmiş biri olmayarak yine de az çok tonlarının yakın olduğunu tahmin ediyorum.Sonradan bir Francisco bros çaldım.İspanya'nın farkı hissediliyor.Bütçe ve tarz meselesi.Çin malı gitara el sürmem diyordum ama gitarım beni haksız çıkardı.

Ekleme :Bu arada yazdık tam yazalım.Gitarın üzerinde tuner var.Başlangıçta akord ederken çok yardımcı oldu ama pil seviyesi düşünce o kadar hassas akord yapılamıyor.Üzerinde ekolayzır ve volume var.Çok bir kullanmadım iyi kötü diyemem.
Bir iki sıkıntılı burgusu var onlar akord ederken zorluk çıkarıyor. Akord tutması için şöyle yorum yapabilirim.Eğer hassas akord istiyorsan eline her aldığında yapmalısın ama yine de eğer kılıfta beklemişse çoğu zaman akordun bir hafta on gün çok bozulmadığını gördüm. Standda durunca üç-beş günde bir (değişiyor iklime kalorifere yakınlığına hatta odaya) hassas akord istiyor.
Telleri değiştirince iki-dört hafta bir adaptasyon süresi ister klasikler akord tutmaz dediler ben onun sadece bir hafta yaşadım.Evet üç beş gün çok uğraştırdı yaptık 10 dakikaya bozuldu ama bir haftada normal rutinine döndü.

Televizyon karşısında üç-beş saat çaldığım (ritim ve parmak egzersizi) oldu.Bana mısın demedi.Net olarak veya kemiksiz beş saat olma sa da en azından iki-üç saat yapar sonra baktığımda bir iki telin tınlamasının farklı olduğunu görüp hassa akord ettiğim oldu.
Bu kadar memnun kalacağımı tahmin etmemiştim.Benim başlangıç seviyesi olduğum , sahne yapmadığım ve amfiyle kullanmadığım unutulmamalı.Ben normal klasik niyetine kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst