Admira Juanita Gitarımın Alt Eşiği Kayboldu. Yardım Lütfen!

Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir süredir kullanmadığım telleri olmadan kılıfında muhafaza ettiğim Admira Juanita gitarıma biraz çalayım diye tel aldım. Sonra telleri takmak için gitarı kılıfından çıkarınca alt eşiğin yerinde olmadığını gördüm. Bir yere koymuş olmalıyım diyerek aradım ancak bulamadım. İnternet üzerinden sipariş verip işimi halledebilirim ancak Ankara Solomuzik'ten gerçek kemik eşiklerden farklı ölçülerde eşikler var. Gitarı yanımda götürüp görerek almak için pek imkanım olmuyor. Bu ölçüleri anlamının bulmanın bir yöntemi var mı? 5 farklı ölçüde eşik var ve tanesi kemik oldukları için 15 civarı. Hani hepsinden bir tane almak ta maliyetli olacak. Bu konuda bana yardımı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Solomüzik ürün linkleri aşağıda ekledim. Gitarım eski en az 15 yıllık bir gitar ve orijinal, üzerinde seri numarası var ancak üretim tarihine dair bilgi göremedim.

DJ02 Klasik Gitar Alt Eşik - Gerçek Kemik ::: Solomusic Ankara Gitar Klasik Akustik Elektro Bas Amfiler Yedek Parçalar Aksesuarlar Satış Mağazası
DJ04 Klasik Gitar Alt Eşik - Gerçek Kemik ::: Solomusic Ankara Gitar Klasik Akustik Elektro Bas Amfiler Yedek Parçalar Aksesuarlar Satış Mağazası
DJ06 Klasik Gitar Alt Eşik - Gerçek Kemik ::: Solomusic Ankara Gitar Klasik Akustik Elektro Bas Amfiler Yedek Parçalar Aksesuarlar Satış Mağazası
http://www.solomusicankara.com/DJ08-KLASIK-GITAR-ALT-ESIK---GERCEK-KEMIK_u_r_n_2649.htm
 
Gitarınızda alt eşik boşluğunun uzunluğunu ölçün ve siparişinizi ona göre verin. Ayrıca bir zımpara kağıdı edinin. Alt eşik genelde yüksek olacak şekilde gelir, uygun tel yüksekliği elde edecek şekilde eşiğin altını zımparalamanız gerekir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Gece eşiklere dikkatli bakmamıştım. Aslında eşiklerin hepsi aynı ölçülerde imiş. Baya standart demek ki bu alt eşikler. Ben bir tane alayım. Teşekkürler. Bu arada önerebileceğiniz bir marka/model eşik var mıdır?
 
Eşik yapıştırmıyoruz yanlız. O dediğiniz akustik gitar köprüsü.

Ben klasik gitar için Graphtech nubone kullanmıştım. Hem zımparası rahat, hem de tonal olarak eşki eşikten daha iyi gibi geldi. Herhangi bir kemik ya da çok ucuz olmayan diğer markalar da olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Bugün öğle arası bir fırsat yaratıp Solomüzik'e gittim. Ölçü alamadan gittim, ama satılan ürünler ile ilgili bilgileri az olunca, herhalde bu eşikler dünya standardında diye umarak 2 tane ilk mesajda linkini verdiğim kemik eşiklerden aldım. Eve gelinde sürpriz ile karşılaştım. Eşikler hem juanita eşik boşluğundan 0.5 cm daha kısa çıktı hem de 1 mm daha kalın. Uzunluğunu geçtim kalınlık yüzünden de girmedi boşluğa. Tabi kocamak bir hayal kırıklığı. Kenan ustayı son bir kaç gidişimde müsait yakalayamamıştım. O nedenle direk aklım gelmiyor bir problemim olduğunda. Tabi şimdi boşuna para verdik 30 TL. Eşikler kısa da olsa, acaba zımparalayıp incelterek denesem mi? Yoksa artık zorlamayı bırakıp müsait bir zamanda bir luthier bulmak için umut mu etsem?
 
Geri
Üst