Ses Kartı Seçimi...

C

cetinsarf

Merhaba, uzun zamandır uzak kaldığım müziğe geri dönmek için hazırlık yapıyorum. Şimdilik bir Takamine elektro akustiğim var. Sağlam bir desktop PC mevcut. İş ses kartına geldiğinde biraz araştırınca gördüm ki seçenek sayısı oldukça artmış. 500-1000 TL aralığında bir kart almak niyetindeyim. Benim belirlediğim kartlar aşağıdakiler. Ancak üreticilerin yazdıklarının pratikte yaşanabilecek sorunları yansıtmadıkları durumlarla sıkça karşılaşabiliyoruz malum. Bu yüzden bu kartlarla deneyimi olan, halen kullanan, memnuniyet ya da sorun yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlerse minnettar olurum. Bu arada belki eklemekte fayda olabilir, bir sene içerisinde midi klavye, monitör vs. gibi eksiklikleri de tamamlayıp bir Home Studio setup'ına dönmek istiyorum. O yüzden alacağım kartın daha sonra yetersiz kalmamasını tercih ederim. Teşekkürler.

1. Focusrite Scarlett 2i2 - 500 TL
2. M-Audio M-Track II Plus - 600 TL
3. Steinberg UR242 - 700 TL
4. PreSonus AudioBox 22VSL - 800 TL
5. Native Instruments Komplete Audio 6 - 850 TL
6. Roland UA-55 Quad Capture - 1000 TL
7. AKAI EIEPRO - 1000 TL

* Fiyatlar yaklaşıktır.
* Bu arada firewire bir kart düşünmek ne kadar mantıklıdır?
 
üreticilerin yazdıklarının pratikte yaşanabilecek sorunları yansıtmadıkları durumlarla sıkça karşılaşabiliyoruz malum.

Böyle birşey sözkonusu değil. Genellikle Hangi amaçla kartı nasıl kullanmak gerektiğini bilmemekten, yetersiz donanımdan kaynaklanıyor bahsedilen bu sorunlar.
Misal; içinde müzik amacı dışında türlü türlü eklenti virüs programı, oyun vb. external görüntü kartı barındıran bir bilgisayara kurulacacak bir DAW da, ses kartı da sorunlu çalışır.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst