Ernie Ball Musicman John Petrucci Signature Jp16

JP 16
instrument-60.png

Extreme bir değişiklik olarak Floyd Rose eklenmiş, sap da roasted maple var, gövde ıhlamur, klavye abanoz, floyd haricinde beğendim, çok satacağı kesin...
 
Sanki sirf yeni gitar yapmak icin yapmislar. Piezosuz, o kendine has kopru sistemi olmadan bi JP dusunemiyorum. Fiyatlar JP15'lere gore daha uygun ama sevemedim.

Floyd eklenince ust esige kilit eklenmis, Sustain de ciddi bi azalma olacak gibi.
 
Ben de hiç sevmedim. Hani geçtim piezoyu, ya cidden insan bi OFR koyar. Ben bu gitara asla 2500 Dolar vermem. @Osxfang3 sen Majesty'yi 2500 Dolar'a almamış mıydın hocam?
2650$ fiyatı vardı heryerde, Creamcitymusic firması 2450$'a koymuştu, aynı firma ebay'e de "make offer" özelliğinde koydu. Ben de 2250 teklif ettim kabul etti :) Şans oldu biraz. Majesty'e verdiğim para helal olsun da JP16 olmamış hacu.
 
Petrucci sever metalci gençlik için de bir pazar var. Buna BKP aftermath takıp floydu kanırtacak nice yağız delikanlılar var yaban ellerde:)

@scalloped : o fiyatlar MSRP olarak mı geçiyor? Majesty parasına satamazlar bunu diye düşünüyorum. Bunlar bir ay sonra falan ebay'de 1800-2000 civarında satılmaya başlanır bir ihtimal.
 
Petrucci sever metalci gençlik için de bir pazar var. Buna BKP aftermath takıp floydu kanırtacak nice yağız delikanlılar var yaban ellerde:)

@scalloped : o fiyatlar MSRP olarak mı geçiyor? Majesty parasına satamazlar bunu diye düşünüyorum. Bunlar bir ay sonra falan ebay'de 1800-2000 civarında satılmaya başlanır bir ihtimal.
Sitenin JP16 için 2499 dolar yazan yerinde diğer gitarların sweetwater vb sitelerde satış fiyatlarıyla aynı fiyat yazıyor. Yani 2499 olacak Amerika'da herhangi bir müzik marketten çıkışı.

Başka başlıkta düşüncemi belirttim:

Noldu bu Music-man'e ya allah kahretmesin arkadaş.

Sen Steve Morse'a , Steve Lukather'a, zamanında Eddie Van Halen'a ( Ki tasarımı hala music-man ), Albert Lee'ye, John Petrucci'ye modeller yapmışsın, en baba bass gitaristlerin ellerine gitarını vermişsin. Bu son 2 eleman oldu mu şimdi. St. Vincent yine tolare edilebilir, vardır bi özelliği, garip garip çalıyor zaten, yeteneklidir dedim geçtim de, Maroon 5 gitaristi nedir ya. Maroon 5 desen millete gitaristi mi var o grubun ya falan der. Kadroyu rezil etmeye devam.

Yanlış anlaşılmasın James Valentine ya da St. Vincent kötü gitaristtir bu ne böyle falan demiyorum, elbette çok iyi gitaristlerdir. Ancak yakışmıyor be ya Music-man'e. Yani bir Steve Lukather bir Steve Morse varken, yanyana koyulur mu bu gitaristlerle bu adamlar ( bayanlar ). Bu firmanın karakterini ve ismini kesinlikle öldürüyor bence. Mesela ESP'yi düşünün. En baba metal kafaları sürekli endorser yapıyor, çok efsane bi gitarist olmasın ama grubu cayır cayır power chord basa basa metalin dibine vursun ve tutulsun, bi bakarsın ESP endorseri olur. Music-man de çok yönlü, başarılı, teknik ve duygu açısından çok başarılı gitarsitler ile endorsement yapmıştı hep. Bu bi pazarlama stratejisi olarak da berbat bana sorarsanız. Fender Jim Root stratocaster çıkarıyor, bu başarılı, çünkü Fender'in zaten o tarz bir gitarı yok. Ama Music-man'in her tarz müziği yapabileceğin çok kaliteli ve güzel birsürü gitarı var. Sen niye gidip garip garip adamları endorser yapar da tarzını bozarsın ki. Bak Schecter'a, bak ESP'ye, bak Fender'e hiç tarzlarını bozmuyorlar. Fender yine aslen Stratını Telesini yapıyor, ancak pazarlama amaçlı EMG'li gitar da yapıyor. Schecter aslen metal - hard rock canavarlarını yapıyor, ancak pazarlama amaçlı tele-strat yapıyor vs vs... Sen gidip zaten Axis, Silhouette, Game Changer; bunun üstüne yeni çıkardığın Stingray ( Gitar versiyonu ), Cutlass gibi modellerin varken gidip bir de pop ve indie sanatçılarına endorsement veriyosun, 87'de 93'de aldığın efsane gitaristlerinin, şu günden bu güne basslarını kullanan efsane bassçılarının markasını bozuyorsun bana sorarsan. Nalet olsun nalettttttt.

Heyecanla beklenen JP16'nın da allah belasını versin başka bişey demiyorum. Sen bi roasted maple yaptın diye, piezoyu çıkar, kore üretimi köprüyü bas, JP15'de yaptığın stainless steel saddleları tekrar normal steel yap FR ile beraber, tel değişimini ölüm yap, zaten eski köprüsüyle akort kaçırmayan gitarını locking nut yapmak zorunda kal bide FR taktın diye. Zaten köprü ve nuttan dolayı bütün sesi değişir gitarın, diğer hiçbi JP'ye benzemez. ( Zaten o FR ile benzeme imkanı yok artık da ). Nalet olsun naletttttttt.

Ekleme: Ha bide git 2500 dolar iste o gitara. Nerde lan piezosu da o kadar para istiyosun normalde 300 dolar fark alıyodun piezoya. Gider 700 dolar ucuza 1800 dolara en basit JP6 alırım piezosuz, oohh, köprüsü de mis gibi Music-man.

Ancak görünüşünü kesinlikle beğendim. Diğer modellerinde Stealth finishli olanlarını da beğeniyodum zaten. Herşey simsiyah güzel duruyor bence.
 
Geri
Üst