Marshall Dsl5c Düşük Seste Bile Distort Ediyor

Ekim sonu gibi Zuhal Müzik'ten aldığım bir Marshall DSL5C amfim var. Amfim clean'da bile sesi amfinin 3 pozisyonuna getirdiğimde hafiften distort etmeye başladı. Bu distortion sesi açtıkça artıyor. Lambalı amfilerde overdrive normal ve istenen bir şeydir. Ama bu kadar düşük seste de distort etmesi, sesin kırılmaya başlaması normal mi? Bu amfiden clean ses gelmeyecek mi? Yoksa lambalarda falan mı bir sıkıntı var dersiniz?
 
Ayni durumu, elimdeki peavey classic 20de yasiyorum. Acikcasi bu halinden cok memnunum ama, alette clean yok. Boyle bir amfinin cleanlerinden de yararlanmak istiyorum. Varsa bir cozumu, ben de yararlanmak isterim basliktan.
 
Dsl 5c bende kullandım hiç öyle bir sorun yoktu hatta çok dengeli clean kanalı vardı ..Lambalardan birinde sorun olabilir başka lamba varsa elinizde tek tek deneyebilirsiniz. Yada arayın Zuhale söyleyin hiç kurcalamadan .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Gitarım 2013 model Gibson Les Paul Standard. Ama SSS manyetikli 2013 model Fender American Standard Stratocaster gitarımda da kırılma yapıyor.
 
Lambalardan büyük ihtimal ömrü tükeniyor olabilir. Senin amfiye uygun lambalı amfisi olan arkadaşın varsa söküp birde onlarla deneyin.
 
Bir kaç aylıksa lambadan değildir. Lambalar yerinden biraz oynamış diyecem o zaman vol 1de de yapardı aynısını. Bilemedim aynı amfiden kullananlardan bilgi almak lazım onlarında vol lvl3te kırılmaya başlıyor mu acaba.
 
Amfi 5 watt. Classic kanalının çabuk kırılması normaldir. Genelde yüksek wattlı amfilerde clean headroom fazla olur.

Belki de çok hassas yaklaşıyorsunuzdur. Normal olabilir.

Belki gerçekten ben fazla hassasımdır. Ama ilk aldığımda nefis cleanları vardı amfinin. Gitar hocam dinledi. O kırılmayı yaratanın Gibson Les Paul'ün humbuckerları olduğunu söylüyor. Amfinin 5W ve 1W olmak üzere iki modu var. Kırılma özellikle 1W'da daha belirgin. Belki benim EH 12AX7 lambayı taksam daha güzel olur.
 
Stok lambaların büyük ihtimalle sağlam olduğunu düşünüyorum. Sonradan herhangi bir sorun da oluşmadı ise, istediğin cleanheadroomu sağlamanın yolu V1'e 12AT7 veya 12AU7 takmaktır. Ama özellikle 12AU7 Ultra kanalında da az çok gain kaybettirir.
 
Stok lambaların büyük ihtimalle sağlam olduğunu düşünüyorum. Sonradan herhangi bir sorun da oluşmadı ise, istediğin cleanheadroomu sağlamanın yolu V1'e 12AT7 veya 12AU7 takmaktır. Ama özellikle 12AU7 Ultra kanalında da az çok gain kaybettirir.

Teşekkür ederim. Pekiyi üç lambadan sadece birini 12AT7 ile değiştirsem bu iyi bir şey olur mu? Sizce sorun yaratır mı?
 
Geri
Üst