Switch Pedal Hakkında

Selamlar,
Bir sorum olacak; switch pedal kullandığımızda, normalde amfinin send return girişlerine bağladığımız örneğin reverb, delay gibi pedalları, switch pedal üzerinde nasıl bağlayabiliriz. Yani Switch pedala bağladığımız reverb, delay, chorus vb. pedalları amfinin send-return girişine nasıl aktaracağız?
Daha net olması için;
Örneğin diyelimki, benim pedal board umda; ISP Decimator, Metal Muff, Compressor, Tuner, Wah, Reverb, Delay, Chorus pedalları var. Böyle bir pedal kombinasyonunu aşağıda resmi görülen pedal switch üzerine nasıl bağlayabiliriz. Burada merak ettiğim, belirli pedalları amfinin send-return girişine göndeririken, geri kalan pedallarıda amfinin input girişine ulaştırılması. Amfinin input girişine ulaşmak kolay, sadece aşağıdaki resme bakınca bile anlaşılıyor. Fakat Amfinin send-return kısmı kafamı karıştırdı.
Ayrıca bu tarz cihazlardaki buffer butonu ne amaçla var, bu cihazlar herhangi bir gecikmeye vs. yol açıyor mu ?

upload_2016-2-3_21-35-41.png
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Abi mevzu şuymuş.
Öncelikle amfinin inputuna girmesini istediğin pedalları, cihazın 1-2-3.... portlara sırasıyla bağlıyorsun. Sonra ise bir portu amfinin send-return üne bağlıyorsun. Geri kalan portlara ise amfinin send-return girişinden çalışmasını istediğin pedalları bağlıyorsun.
Örneklersem; 1, 2, 3 ve 4 nolu portlara sırasıyla wah, compressor, overdrive, eq pedallarını bağlıyoruz. Cihazın 5. portunu ise amfinin sende-return girişine bağlıyoruz. Geri kalan 6, 7 ve 8. portlara ise delay, reverb, chorus bağlıyoruz. Özetle cihazın bir portunu amfinin send-return girişine bağlıyoruz. Bu porttan sonraki portlardaki pedallar amfinin send-return üne gitmiş oluyor. Öncesindekiler ise amfinin input girşine. Umarım izah edebilmişimdir.

Burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. (Yukarıdaki örnekten hareketle) (Cihazın 5 nolu portu amfinin send-return üne gidiyordu)
5. nolu port yapılan her program için aktif edilmeli. Yani örneğin; cihazın 1 nolu butonu için atadığımız overdrive, delay vs. dışında mutlaka 5. nolu portuda eklemeliyiz.
 
Merhabalar benim de merak ettiğim bir konu var. Mesela üç kanallı bir amfimiz var. Bu amfinin crunch kanalını bazen tek başına bazen de boost pedalıyla boostlamak istiyoruz diyelim. Mesela clean kanaldayken aniden crunch kanalının boostlu haline geçmek istiyorum.

Bunu bu tarz çözümlerle yapabilmemiz mümkün mü?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Eğer cihazın üstünde external pedal girişi varsa aynen dediğinizi yapabiliyorsunuz. (ki benim yukarıda resmini koyduğum Octa Switchin üzerinde var)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bende araştırıyorum açıkçası daha kompakt birşey, fakat octa switch kadar işlevsel ve kullanımı kolay bir ürün daha görmedim. Elbette daha az pedal bağlanacaksa, çok daha küçük boyutlu cihazlar var. Ama ben çok sayıda pedal bağlamayı düşündüğümden (11 adet :) ) port sayısı çok olan bir cihaz arıyorum. Cihazın boyu benim için sorun değil ama eni daha küçük birşey arıyorum :)
 
Geri
Üst