Midi Y Kablo

Selamlar. Elimde Tc Electronic G System ve Nova Drive var. Bu ikisini birbiriyle etkileşimli kullanmak için midi kablo aracılığı ile bağlamam gerekiyor. Ancak bildiğimiz midi kablolarından değil. Şu linkte bulunan fotoğraftakinden http://autotuneforguitar.invisionzo...w-and-cheaper-source-for-at-200-midi-y-cable/ . Yani bi ucu tek bi ucu ikili. Netten araştırdım yurtdışında bile zor bu mereti bulmak. Böyle bir şeye denk gelen var mı hiç? Ya da bunu yapabilecek birilerini tanıyan? Örneğin şurada nasıl yapılacağından bahsetmiş. http://www.guitaraffair.com/nova-drive-g-system-midi-y-cable.php
 
yalnız değiliz:) G system ve nova drive sahiplerinin ortak derdi:)

şemaları vermişler. Elektronik konusunda iyi olduğunu bildiğiniz kişi veya kişilere ait yerler varsa yönlendirin lütfen...
 
Konu Hort diyorum;
Lüütfen Yardımm Edin!! Şemadan hiçbirşey anlamadım kabloyu nasıl yapabiliriz yada yaptırabiliriz acaba? Varmı gelişme?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İyi bi elektrikçiye iki adet midi kablosu alıp gidersen, şemayı da verirsen, keser biçer halleder. Ben öyle yaptırmıştım.
Ya da elektronikten anlayan birileri çözebilir şemayı.
 
Eğer midi komutlarını gönderen g-sytem ise; ikili uçtaki "IN" tarafının bir işlevi yok demektir. yani g-Sytem out>Nova a takılacak bir tek midi kablosu ile çalışabilir sistem. eliinizde varsa deneyin.
 
Maalesef tek kablo ile olmuyor.
denedinizmi? çünkü nova drive sadece Tc. electronic ürünleri ile çalışması zorunlu bir alet değil.Tüm midi aygıtlarında olduğu gibi ses kartınızdaki bir midi çıkışı ya da klavye ile bile midi sinyali göndererek parametre değiştirebilirsiniz. Kontrol eden değil, edilen olduğu için g system deki "midi in " kısmına ihtiyacınız yok. Bahsettiğiniz Y kabloyu taksanızda o kısım işlevsiz olacak.
 
Nova drive üzerinde yapacağınız her hangi bir değişiklik anlık olarak G-system de görünmez o halde. Yani kontrol eden-edilen olayından ziyade etkileşimli diyelim biz buna. Neyse arkadaş bir denesin dediğiniz gibi, belki oluyordur. Ki ben denedim olmadı ya da beceremedim. Şu an kafam çok dolu net izah da edemedim olayı ama... Zaten Midi Y kablosu yana yana arayan insanlar var bu ikiliyi kullanan. Muhtemelen tek kablo ile sağlıklı etkileşim kurulamıyordur.
 
Geri
Üst