Ali Express'ten Gitar Almak

350 dolar dışında %18 vergi+(varsa) kargo ücreti olur. Aldığınız satıcının puanına bakın almadan önce, %95-96 üstü ise sıkıntısız elinize ulaşır muhtemelen. Replika olduğunu bilerek alıyorsunuz o yüzden gitarın kalitesine değinmiyorum hiç.
 
Eğer istediğiniz bir şekildeki gitarın aynısından bende olsun düşüncesiyle alacaksanız (Kalite yine tartışılır) alabilirsiniz ama ucuz şekli şemali hoşuma giden çalabileceğim birşey olsun derseniz thomann'dan Harley Benton'lara bakmanızı öneririm. Explorer, strat, LP, tele hangi şekil varsa mevcut ve en azından şikayet edecek güvenilir bir mercisi var bir sorun yaşadığınızda başvuracağınız.
 
Belki çok özel ve istediğiniz bi model alacaksınız ama 400 dolar civarına Türkiye'den kat kat iyi gitarlar alabilirsiniz 2.el piyasasında. Ali Express'ten alacağınız replikaya dönüp bakmazsınız bile tonal olarak. Ama eğer param var kardeşim, izlemek için gitar alacağım diyorsanız kargoda bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Tabii güvenilir satıcı bulmak lazım.
 
Eline ulaşır da, tek parça mı ulaşır, kalitelisi mi ulaşır, skalası tutar mı, odundan mı yapılmış yoksa lamine kaplama mı olur, entonasyonu ne halde olur veya öyle bir şeye sahip olur mu, truss rod iki çevirişten sonra elde kalır mı kimse garanti veremez.

Hem yatırım hem de etik olarak sahte değil de düzgün bir markanın ne idüğü belli bir gitarını almak her zaman daha akıl karıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
sadece görüntüsü için istiyorum,benim kendi gitarım gibson lespaul signature t,aliexpressten sırf tipi için tony gibson custom iommi signature almak istiyorum
 
Alınır. Adamlar faturayı 40$ gitar, 20$ kargo gibi yazıp vergi olayından kurtarmanı sağlarlar.
Kaliteye gelince üreticiden üreticiye değişir. Şansa kalmış bir durum. Açıkçası üzerinde marka yazsın diye alınacak gitarlar değil. SX oradaki stratlara 5 basabilir. Ama şansa öyle bir tane denk gelir ki Meksika stratı tokatlar.
Ben sap ve gövde almıştım. Fena değildi. Üst eşik felaketti. Tusq ile değiştirmiştim. Skala, entonasyon sorunsuzdu. Şans.
 
Bu alıntıladığım kısım benim kaç yıllık hayalim de, gitarların ne görüntüsüne ne de kalitesine güvenemiyorum. Bütün satıcılar yıllardır birebir aynı fotoları kullanıyorlar. Birisi de alıp ürünün farklı bir fotosunu koymadı.
Yalnız adamlar senin adına kesilmiş EMS (kargo) faturasıyla göndermeden önce fotoğrafları çekip mesajla gönderiyorlar. Beğenmediğin birşey olursa değiştiriyorlar. Ebay'deki gibi satıcı karnesini incelemek lazım.
 
duyduğum kadarıyla önceden resmini atan,gerçek resmini atan güvenilir satıcılar varmış birinin bu satıcılarla deneyimi oldu mu merak ettim
 
O gitarlar çinde 100 150 dolar arası satılıyor. Belki o kadar bile değildir. Kargosu gitarın kendisinden pahalı olduğu için 150 dolar + 200 dolar shipping yazmak yerine 350 dolar free shipping olarak satıyorlar.

kalite işi satıcıdan satıcıya değişiyor. araştırmak lazım. yabancı forumlarda bazı düzgün satıcıların isimleri cisimleri veriliyor. youtubeda gerçeğinden ayrılmayacak kadar iyi replika gitarlar olmasına karşın, çalmayı bırak ele alınmayacak kadar kötü olanların sayısı çok daha fazla.
 
Bende bir kereliğine denemek için aliexpressten schecter hybrit sipariş vermiştim. 70$ + free shipping görünce bastım al butonuna. Ödemeyi falan hallettim. Ali grubunun ebay gibi kendi güvencesi var. 1$ karşılığında ürünü kontrol ettiklerini idda ediyorlar 1 dolar için kapı kapı mı dolaşıyorlar yoksa satıcı ile bir şekilde iletişime mi geçiyorlar bilmiyorum. Ama 2 hafta sonra satıcının sahte olduğu ve paramı 3 gün içerisinde iade edeceklerini yazan mesaj attılar ve param iade edildi. Dolar daha 2 liraydı gitar gelseydi üzerinde bir ton şey deneyecektim :D

Satıcıdan dolayı dolandırılma yaşamazsınız ama gitarın kalite bakımından çok iç açıcı olacağını baştan bilin :)
 
Eline ulaşır da, tek parça mı ulaşır, kalitelisi mi ulaşır, skalası tutar mı, odundan mı yapılmış yoksa lamine kaplama mı olur, entonasyonu ne halde olur veya öyle bir şeye sahip olur mu, truss rod iki çevirişten sonra elde kalır mı kimse garanti veremez.
nefes-alsin-yeter-mi-demek-istedin-capsi.jpeg
 
Geri
Üst