2.500 - 3.000₺ Elektro Gitar Tavsiyesi (sert Tonlar Için)

Merhabalar,
Ben Ahmet foruma yeni dahil oldum herkese tekrardan merhaba. Daha önce de aynen bu başlık tarzında bir konu görmüştüm ancak kişisel bir soru sonuçta forumu da kirletmezse açayım dedim. Dediğim gibi yeni dahil oldum bir kusurum varsa özür diliyorum.
Aklımda Schecter var, distribütörlüğü olduğu ve daha çok ilgi göreceğimi düşündüğüm için Schecter düşünüyorum. Onun dışında ne bileyim bir Jackson, ESP vs. de düşünüyorum ancak Türkiye'de DO-RE gibi firma olduğunu da sanmıyorum internet arayüzüyle söylüyorum bu dediklerimi çünkü İstanbul dışındayım yüz yüze nasıllar bilmiyorum. Evet konuya geçeyim giriş kısmı çok uzun oldu.
BAŞTAN BAŞLAYAYIM GİTAR MEVZUNU ANLATMAYA:
İlk başta bir bütçe belirledim zar zor $ vs. 3.000 ₺ ye kadar biriktirdim.
Müzik marketlere vs. baktım Schecter daha önce de duymuştum ama ilgimi çekmemişti. Avenged'de çalan bi adamın gitarıydı vs. dedim uzun uzun baktım velhasıl aklımda bazı gitarlar oluştu. Hepsini kendi kafamda artıyla eksiyle yazacağım değerli forumdaşlar düzeltirler umuyorum.

Schecter Hellraiser C-1 FR BCH Ürün linki: Schecter Hellraiser C-1 FR BCH Elektro Gitar Schecter,Elektro Gitarlar Schecter Hakkında görüşlerim: Gitarın rengini sevmedim klavyesi rosewood ona da sıcak bakmıyorum manyetikler tam istediğim manyetikler değil ancak ton yelpazesi geniş diyorlar listeme bundan dolayı ekledim.

Schecter Blackjack SLS C-1 FR A SBK Ürün linki: Elektro Gitarlar : Schecter Blackjack SLS C-1 FR A SBK Elektro Gitar Hakkında görüşlerim: Duyduğuma göre eski üretim gitarmış mat cila sevdiğim için çok sıcak bakıyordum bu gitara. Fingerboard üstünde kurukafa olduğu için eski üretim vs. diye bir söylenti vardı kafam karıştı acaba eski üretim olması vs. ve diğer modelleriyle arasında fiyat farkı olması bu işin içinde bi şey var dedirtiyor zaten forumdaşlardan biri böyle bir konu açmıştı DO-RE'deki fiyatlar diye. Dediğim gibi tek sorun bu manyetikleri vs. hakkında tam bilgi verirseniz Blackouts hakkında EMG karşılaştırması tarzı çoğu kişi ötüyor sesi iğrenç gibi yıkıcı eleştirilerde bulunuyor.

Schecter Blackjack SLS C-1 FR A STBB Ürün linki: Elektro Gitarlar : Schecter Blackjack SLS C-1 FR A STBB Elektro Gitar Hakkında görüşlerim: Yukarıdaki gitarla aynı dediğim gibi rengi ve fiyatı farklı fingerboard üstünde dots var bu da demek oluyor ki yeni üretim acep ondan mı yüksktir fiyat diye bi düşündüm bunun hakkında da görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

Schecter Jeff Loomis JLV 6 FR Ürün linki: Schecter Jeff Loomis JLV 6 FR Elektro Gitar Elektro Gitarlar,Schecter Schecter Hakkında görüşlerim: Jeff Loomis tam aslında ilk başlarda almak istediğim gitardı ama biraz düşündüm karar değişikliğine gittim de denebilir. Bu gitarda maple var bildiğiniz gibi maple üstüne bir cila atılıyor ve bu cila belirli bir zaman sonra atıyor ve eskiyor abanoz ve rosewooddaki gibi değilmiş galiba maple da kir gösterme ve çabuk eskime varmış. Manyetikleri tam istediğim gibi. V kasa hakkında her kafadan bir ses çıkıyor ben seviyorum ancak çalımı zordur tarzında duyumlar da alıyorum bu konuda da bi bilgi almak isterim ayrıca üstünde mat cila var yukarıda da yazdığım gibi seviyorum mat cilayı ancak köşeli bir V olduğu için zamanla o da aşınma yapar diyorlar. Bu arada bu da eski kalıyor artık 2013 yılında üretilmişti Jeff Loomis manyetik değiştirdi acaba sevmediğinden mi yoksa SD ile reklamdır şudur budur öyle mi anlaştılar.

Çok uzun yazdım ama sormak istediklerimi sordum ve kendi çapımda bi eleme sistemi tarzı oluşturdum çok ayrıntıya indin yazanlar da olacaktır ancak İstanbul'da değilim ha deyince tünele gidip EMG 81-85 duyamıyorum bu yüzden kafamda çok soru işareti var uzun uzun yazdım umarım cevaplarınız bu soru işaretlerini siler. Herkese tekrardan teşekkür ediyorum.





 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Amfim gayet güzel bu arada bu kadar hızlı beklemiyordum. Dediğim gibi sert tonlar istiyorum tamam bende isterim ara ara kafam esince hard rock vs. çalmayı ancak bunlar sert manyetikli gitarlarda da pedal yardımı ile olabiliyor diye biliyorum. Endüstriyel, nu, ara ara metalcore dinliyorum bi aralar sık Trivium dinlerdim thrash vs. de ara ara dinlerim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Hocam Ibanez zaten düşünmüyorum. ESP'nin de şu an beni çeken modeli yok bir kaç signature dışında ESP MII vardı belki bilirsiniz superstrat kasa onu alacaktı vakti zamanında ancak olmadı kısmet. Bu arada ikinci el de düşünmüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Blackstar ID 100TVP imiş tam modeli DO-RE den baktım. Bir de Line 6 M5 var o da gayet yeterli şu an için ancak gitarım başlangıç gitarım olan Washburn RX10
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hocam tam olarak normal punto kaçtır söylerseniz düzelteyim şekilli yazalım derken sizlere sıkıntı çıkardık kusura bakmayın. Bu arada gitar önerisi yapmayacak mısınız üstad ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yukarıdaki gitarlar hakkında bir fikir beyan etmeyecek misiniz bu arada bakacağım. Punto olayı da düzelmiştir umarım. Sn. @welmour Jeff Loomis JLV 6 hakkındaki görüşlerinizi de duymak isterim.
 
Mat gitarların hepsinde el değen kısımlar bir süre sonra parlama yapıyor, gitarın o kısmına yağ dökülmüş gibi kötü bir görüntü oluşturuyor. Normalde pek aktif manyetik meraklısı değilim. Herkes emg kullanıyor diye emg kullanıyordum onlarıda çok başarılı bulmuyordum ama blackouts'u denedikten sonra fikirlerimin çoğu değişti. Bir daha emg falan kullanacağımı hiç sanmıyorum. 3000 TL sıfır schecter'a verip ertesi gün 1750'ye satamamaktansa, o fiyata ikinci el japon esp veya jacson almak çok daha mantıklı.
 
Sağolun değerli görüşleriniz için. Genel olarak herkes Schecter'a koreye 3000 TL verilmez gözüyle bakıyor demek ki bir bilinen var :D
 
Hocam tam olarak normal punto kaçtır söylerseniz düzelteyim şekilli yazalım derken sizlere sıkıntı çıkardık kusura bakmayın. Bu arada gitar önerisi yapmayacak mısınız üstad ?

Font normale döndü :) Ben superstratlar konusunda biraz sıkıntılı bir insanım. Bir SG ve LP'lerde olduğu kadar superstrat tecrübesi biriktirmedim. Bu yüzden tavsiyelerim sana fayda katacağına köstek olur mu diye düşünüyorum. İki yıllık Jackson ve VIC V gitar tecrübemi ahkam kesmeye yeterli bulmuyorum.

Ha, şunu söyleyebilirim. Mümkün mertebe sabit köprülü bir gitara yönel. Floyd Rose kullanımı, stabilitesi sıkıntılı bir köprü sistemi. Seni çok fazla zorlayabilir, ikide bir seni luthiere taşıyabilir. Bu da fazladan masraf demek.
 
Selam dostum. Benimde çocukluğumdan beri ltd ec 1000 hayalim vardı. Ancak Pera müziğin başına gelenler yüzünden hayalimi gerçekleştiremedim ve farklı markalara yöneldim. DO RE müziğe gitmemle beraber schecterlarla tanıştım ve hellraiser solo 6 modelini aldım . Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Ve sonuna kadar memnumum. Elimdeki ibanezi satıp geçen ayki kampanyayla damien platinium fr modelini aldım. Eğer clean tonlarda takılmayacaksan , çünkü adeta emg yüzünden sert tuşe de ses drive a kaçıyor. Sert soundlarda schecter istediğini karşılar. 2 tane schecter sahibi olarak istediğini sorabilirsin. Elimdem geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
 
Üstadım sabit köprülü mümkünse Türkiye şartlarında sıfır alınabilecek bir V gitar önerebilir misiniz o zaman.
 
Damien modelini bende ilk başta düşünüyorum herkes alt seviye olarak söylemişti ha zaten alt seviye üst seviye mantığını hiçbir zaman anlamamışımdır ancak rosewood klavyeden de olsa gerek bunlara yöneldim Sn. DaggerStroke hocanın söylediği gibi parlamalar var mı üzerinde. Bir de solo 6 modelinde SD Blackouts vardı galiba nasıldır acaba manyetikler teşekkürler bu arada :D
 
O fiyata sert tarzlar için forumda yanlış hatırlamıyorsam @spitz bir ESP V-STD satıyordu, o gitar şahane olacaktır diye düşünüyorum
Satılık - Esp V-std *kısa Süreliğine Nakit Fiyatı Düşmüştür

şurda. tabi Dethmeth arkadaşımız sıfır gitar istiyor. öyle olmasa güzel gitardır, şu an drop tuning ritm çalarken kullandığım bir gitar. şunu arıyorum başlıklarına reklam yapmayı da sevmem bu arada welmour bahsetmiş atayım linkimi kaçayım... :D
 
Hocam ayırtmak gibi vs. olmasın ama 2800TL var 200 tl 1 ay içinde koyabilirsem kesinlikle düşünürüm. İlk başta ESP'nin 81-60 lı v gitarını düşünüyordum SD da hiç fena değil teşekkürler :D
 
Üstadım sabit köprülü mümkünse Türkiye şartlarında sıfır alınabilecek bir V gitar önerebilir misiniz o zaman.

Satılık - Esp V-std *kısa Süreliğine Nakit Fiyatı Düşmüştür

şurda. tabi Dethmeth arkadaşımız sıfır gitar istiyor. öyle olmasa güzel gitardır, şu an drop tuning ritm çalarken kullandığım bir gitar. şunu arıyorum başlıklarına reklam yapmayı da sevmem bu arada welmour bahsetmiş atayım linkimi kaçayım... :D

Beni tanıyanlar bilir. Normalde tavsiye başlıklarında sattığı gitarın reklamını yapan adama çatarım. Ama bundan iyisini de önermek zor. Bu gitar için bir konuş danış. Bu fiyata ESP nur nimet.
 
Ayrıca arkadaş Ibanez düşünmüyorum demiş. Peki siz istediğiniz gitarla bir kayıt atıp buraya koyun bende 800'liralık stok manyetikli bir Endonez Ibanez MTM2 ile bir kayıt atıp koyacam buraya :D
 
Geri
Üst