Gitar Teli Önerisi

A

Atasever

Merhabalar,
Epiphone Special II bir gitarım var aldığımdan beri yaklaşık 1.5 senedir telleri değiştirmedim değiştirmemi önerdiler.Bu konudan anlayan arkadaşlar bana marka model önerebilirmi?
 
Arkadaşlar epiphone veya gibson les paul gitarlar için karakteristik tonlarını verebilmesi açısından tercih edilmesi gereken tel kalınlığı ya da markası var mı acaba?
 
Uzun zamandır sadece Dean Markley Blue Steel 10-52 telleri kullanıyorum. Teller uzun süre tonunu kaybetmiyor, paslanmıyor. Ernie Ball'lar da fena değil fakat ikisini de kullanmış biri olarak Dean Markley'i öneriyorum.
 
1,5 sene? Tetanos olmadığına dua et. Tel dediğin maks 3 ayda bir değiştirilir. Ernie Ball veya Rotosound öneririz. Elixir fretleri biraz daha fazla yiyebilir.
 
Ernie ball super slinky öneririm ton açısından çok iyi paslanma olayına gelince aslında senin çalmanla alakalı birşey hergün çalıyorsan 1-2 hafta dayanır.
 
Dean Markley Helix 10-46 setleri kullanıyorum uzun süredir. Daha önce Dadario 10-46, Dadario balanced 10-46, Earnie Ball Slinky 10-46, Earnie Ball Cobalt 10-46, Elixir (sanırım nanoweb olmayan eski seriden) 10-46, Gibson L-5 kullandım.

Şu ana kadar beni his olarak en tatmin eden teller Dean Markley Helix ve Gibson L-5 oldu.

Gibson L-5 2 hafta sonra tüm özelliğini kaybediyor ama ilk taktığındaki o tonu mükemmel. 3. (Sol) teli de sarımlı ve bu telde yürüyen sololar aşırı tatlı geliyor. Keskin değil de nasıl desem hafif yuvarlanmış şekilde.. :D Gitarınız 24,75" ise bu teli öneririm, 25,5" gitarımda tam olarak istediğim lezzeti alamamıştım çünkü.

Helix ise askeri kalitede gitar teli gibi her skalaya güzel gidiyor ve uzun süre canlı kalabiliyor. Tabi ilk takıldığındaki gibi dinamik değil ama 1 aylıkken kullandığım diğer tellerden daha iyi hissettirdiğini söyleyebilirim.
 
Önemli olan senin ne hissettiğin. String Gauge veya action hiç farketmez. Bu işler deneye deneye çala çala olur. Eğer yeni başlıyorsan 9 luk tel almanı ve action ı düşürmeni öneririm. Ama ilerledikçe güzel ton almak için action ı yükseltip 10 luk Ernie ball lar takabilirsin.
 
Tevsiyeler için teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler için.Bu verdiğiniz markaların hangi kalınlıktaki tellerini seçmem lazım
 
Geri
Üst