Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bu bütçe içinde bir çok pedal önerilebilir...Aradığınız tonlara bakınca en güzeli, bulabilirseniz vintage Marshall bir ampli almanız olacaktır, ama Light Drive olarak, 2nci el bir Timmy düşünün derim, eğer pahalı gelir yada bulamazsanız, Soul Food yada eski usul 808 yada TS9 yada bunların 10larca türevleri düşünülebilir...Delay işi biraz daha karışık, kullanımı basit olarak TC Nova Repeater yada Flashback düşünülebilir...

Aslında tamamen, bütçeniz ve ne kadar kalıcı bir pedal aradığınız ile ilgili...

Sevgiler ve saygılar...
Amfimi mayıs ayı gibi yükseltmeyi düşünüyorum . Bulabilirsem eski marshall avt ya da orange'ın bir kaç modeli var aklımda . Delay olarak da tc electronic in flashback delayında karar kıldım . Ts 808 zaten tube screamerlar içinde en beğendiğim modeli. İkinci el timmy araştıracağım. Setupımda pedalları kalıcı düşünüyorum . Yani alıp deniyeyim ya da farklı pedalların da tadına bakayım gibi bir düşüncem yok pek .

Yardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim
 
@Makyar
eski AVT demişsiniz 1. serileri tavsiye etmiyorum. 2. seriye göre daha organikler ama preamp katları çok sorunlu, stüdyomda kullandım Vs265 ve 100 watt olan modellerini ayda bir amfi katları yanardı. 2. serilerde ise AVT50 çok güzel bir amfi içinde dijital efekt barındırmadığı için daha sade ve sorunsuz.
 
Bu arada caldiginiz tarzi az cok tahmin edebiliyorum, Ms Shakti'nin British modelleme kismiyla bahsettiginiz soundlara yaklasmaya calismistim ben de. Gt2'ye gore cok daha basarili oldugunu soyleyebilirim. Ama bana tizleri cok rahatsiz edici gelmisti ki Gt2'nin çok daha fazla tizi vardı. Mid potu olmasi Gt2'ye gore avantajdi. Ayrıca fiyat olarak da. Ama dedigim gibi beni ne Plexitone ne Gt2 o istedigim higainin bi kademe alti Marshall karakterli gaine o kadar yaklastirmisti. O zamanlar higain islerimi Metal the Great Muff'la goruyordum :D Ama dedigim gibi tizleri benim icin cok fazlaydi ne kadar kissam da.

Ama setupinizda Fullbore metal varmis, o Shakti'ye gore cok daha tiz bi pedaldi. O sebeple eger yakininizda tanidiginizda varsa bi denemenizi tavsiye ederim. Onune bi booster koyarak cok guzel isler yapabilirsiniz.

Bende double Shakti vardi. 2 tarafi da ayni modelleme ve mikrofonlamaya getiriyordum. Bir tanesini volume ve mid olarak biraz daha fazla ayarlayıp sololarda o kanala geciyordum sonra ritmde tek switchle ayni karakterde daha dusuk volumelu sounduma donuyordum.
 
Selamlar David Gilmour tarzı çalıyorum, bunun için chorus pedal önerisine ihtiyacım var. Boss ch-1 , ce-5 gibi pedallarımı tercih etmeliyim yoksa true bypass bir chorus mu almalıyım? 2. el alacağım ve bütçem 200 tl dir. Değerli önerilerinizi bekliyorum.
 
Orta seviye
Quantum Tone Modulator Pigtronix
Callisto Catalinbread
tavsiye edeceğim pedallar
ama bütçe kısıtlı ise CH-1 ya da EHX small Clone (Vintage )
gayet iyi iş görür.
 
Yakın zamanda gitar önerisi başlığı açmıştım gitara karar verdim parayı tam manasıyla toparladığım zaman gitarı alacağım. Daha sonra Pedal Setup dizmek istiyorum maksimum bütçe 1000 ₺ olur galiba doğmamış çocuğa don biçme misali dayanamadım biraz erken açtım başlığı. Heavy tonlar için önerilerinizi bekliyorum. (1000 ₺ pedal setup'ı için yeterli mi bilmiyorum bu yüzden prosesör tavsiyelerine de açığım)
Eventide_Timefactor_on_Pedal_Board,_Recording_Heartlyn_Rae,_Parametric_Studios.jpg
 
Gitarı aldın mı? Almadıysan önce gitar işini tam bir çöz. Amfin Blackstar ID100 idi sanırım. O amfiyi ben modelleyici amfi diye hatırlıyorum. Öyleyse pedal işine pek girme. Modelleyici amfiler, booster bazında od pedalları haricinde efekt pedalları ile iyi geçinemezler. Durum bu ise amfiyi değiştirmen gerekir önce.
 
sizin de dediğiniz gibi, iyi bir amfiye sahip olunca, insan amfiden verim aldığı için fazla pedal arayışına girmiyor. Sağlam drive sahibi bir amfi edinirseniz, pedallara çok harcamadan da istediğiniz kaliteyi elde edebilirsiniz.
Bunu bizzat yaşadım. Higain çalan biriyim. Classic30 kullanırken 12-13 pedal kullanıyordum. Higain amfiye geçtim şuan sadece delay ve wah yeterli geliyor. O yüzden amfiyi ve gitarı halletmeden pedal arayışı çok sağlıklı sonuçlar vermez. Özellikle drive pedalları gitardan gitara, amfiden amfiye çok değişik tepkiler gösteriyor. Tanıtımlara aldanmamak lazım.
 
Heavy, endüstriyel, ara ara thrash çalan birisiyim şu an elimde bulunan ekipmanlar metall muff pedal, blackstar id 100 tvp amfi kafanın altına kabin almak yerine eski philips ses sistemini kullanıyorum gayet verimli olduğunu düşünüyorum yakın zamanda Sayın Spitz'in ESP V gitarını alacağım.
 
Bunu bizzat yaşadım. Higain çalan biriyim. Classic30 kullanırken 12-13 pedal kullanıyordum. Higain amfiye geçtim şuan sadece delay ve wah yeterli geliyor. O yüzden amfiyi ve gitarı halletmeden pedal arayışı çok sağlıklı sonuçlar vermez. Özellikle drive pedalları gitardan gitara, amfiden amfiye çok değişik tepkiler gösteriyor. Tanıtımlara aldanmamak lazım.
ben blues ve rock çalmayı seviyorum o yüzden Blues Jr amfi ve 4 adet pedalım ile gayet mutluyum. (dist-chorus-wah-delay)
 
Efektler çok dijital geliyor başından beri de öyleydi ID100 TVP de drivedan yana sıkıntım yok m5 stompbox da yeterli gelmiyor analoga dönsem iyi olur diye düşünmüştüm ama
 
Efektler çok dijital geliyor başından beri de öyleydi ID100 TVP de drivedan yana sıkıntım yok m5 stompbox da yeterli gelmiyor analoga dönsem iyi olur diye düşünmüştüm ama
bahsettiğimiz şey analog bir setup kursanız da bu amfiyle verim alamama ihtimaliniz. Eğer güzel bir lambalı amfi alırsanız zevk için de birkaç pedalla süslersiniz, ve cidden doğru kombinasyonla kurulan bu pedal+amfi ikilisi çok daha memnun edici olabilir.
 
Geri
Üst