Beleş Guitar Pro Alternatifi

hiç kullanmadım, tab programları ne işe yarıyor? songsterr diye bir program var telefonumda tab için, bir yandan da çalıyor şarkıyı onu kullanıyorum, guitar pronun vb değişik bir özelliği varmı?
 
hiç kullanmadım, tab programları ne işe yarıyor? songsterr diye bir program var telefonumda tab için, bir yandan da çalıyor şarkıyı onu kullanıyorum, guitar pronun vb değişik bir özelliği varmı?
Tab larda parçanın tamamı (davul bass keyboard falan filan ayrı ayrı partisyonlar şeklinde )yada sadece gitar partisi yazıyor.Bu tarz programların içine bu tab ları suruklediginizde caldirarak dogru olup olmadığını anlama imkanı verir. Tab lar nota bilmesen bile parçayı dinleyerek nereye basacagini gösteren, gitar telleri seklinde sirali cizgiler uzerinde küçük kutucuklar(nota okuyabiliyorsan bu kutucuklarin adı nota oluyor) :)
 
Bulmuşum konuyu, bilen varsa diye sorayim sorumu.
Bu ücretsiz programı indirdim ama sadece baterinin sesini duymak istiyorum metronom amaçlı ya da diğerlerinin sesini biraz kısmak istiyorum. Nasıl yapıcam bunu ? Ve şarkının hızını nerden düşüreceğim yardımcı olabilecek var mı ?
 
Gençler en son şöyle bir cover paylaştım: Rammstein - Wiener Blut Cover

Tuxguitar'ı nasıl kullandığımı anlatacağım.

1) ULTIMATE GUITAR TABS. 800,000 songs catalog with free Chords, Guitar Tabs, Bass Tabs, Ukulele Chords and Guitar Pro Tabs! adresine git. TABS yazan yere şarkı adını gir. Yandaki Search! düğmesine tıkla.
1.png
2) Yanında guitar pro yazanları kullanabilirsin. WIENER BLUT GUITAR PRO (ver 3) by Rammstein @ Ultimate-Guitar.Com ben bunu kullandım.
2.png
3) Sayfanın altında Download Guitar Pro Tab düğmesine bas, bilgisayarına indirecek.
3.png
4) Tuxguitar ile indirdiğin dosyayı aç.
4.png
5) Neyi cover'layacaksan aşağıda üzerine sağ tuşla tıkla, açılan menüde Remove Track sol tuş tıkla (Ben iki gitarıda uçurdum)
5.png
6) Sol üst menüden File>Export>Export Midi'ye bas Sonra OK bas. Dosya ismine Midi gibi bir şey yaz, kolay bulursun sonra. Bu midi dosyasının tek amacı tempoyu zahmetsizce ayarlamak. Değişken tempolu şarkılarda falan sıkıntı olmasın diye.
6.png
7) Sol üst menüden File>Export>Export Audio File'a bas, ayarlar resimdeki gibi.
7.png 8.png

Tuxguitar ile işlem tamam. Şimdi Reaper DAW ile bunları nasıl kullacağız kısmı.

1) Yeni proje aç. Midi olan dosyayı sol tuş ile projenin başına sürükle. Açılan pencerede sadece import midi tempoyu seç. Sonrasında Multichannel işaretli olacak. Bu işlem sonunda tempomuz tamam olacak.
9.png 10.png 11.png
2) Kanal sağ tuş yap ve sil.
12.png
3) Üst menüden Insert>Media File Tuxguitar'dan aldığımız audio file'ı koyacağız.
13.png 14.png
4) Metronumu aç, kayıt yapmaya başla ;)
15.png
 
Powertab editör var, kullanabilirsiniz. Ücretli versiyonu var mı bilmiyorum ama ben ücretsiz bir versiyon kullanıyorum 1.7 diye. Guitar pro6 da kullanıyorum lisanslı
 
Geri
Üst