Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Kırmayın gençlerin hevesini :)

Ben olaya farklı bir açıdan bakıp 3 elektro gitar ile ilerde "birlikte" bir projede/grupta yer alamama ihtimalinizin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Hadi diyelim geçici heves değildi aldınız yürüdünüz bir süre sonra herkes kendi yoluna gitmek zorunda kalır. Sanırım lise okuyorsunuz, üniversitede farklı şehirlere dağılma ihtimaliniz var ama aynı şehirde kaldığınızı varsayarsak eğer birlikte müzik yapmak istiyorsanız en azından biriniz bass öğrense ilerde bi davulcu bulup birlikte bişeyler yapabilirsiniz. Hele biriniz bass biriniz bateri öğrense çok daha bombastik olur :)

Bende 15 sene önce lisede gitar çalan sınıf arkadaşlarımdan özenip gitar çalmaya yeltendim ama baktık beraber bişey yapamıycaz, adam gibi bateri öğreniyim dedim. İyikide bateri öğrenmişim. Öğrenme süreci al eline amfiyi, tak sırtına gitarı istediğin yerde çal şeklinde basit değil ama istenirse hertürlü öğrenilebiliyor. Sonradan birkaç sağlık problemi yüzünden bateri çalamayacak duruma gelip gitara geçtim ama bateri hala gönlümdedir :)
 
Abi
Kırmayın gençlerin hevesini :)

Ben olaya farklı bir açıdan bakıp 3 elektro gitar ile ilerde "birlikte" bir projede/grupta yer alma ihtimalinizin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Hadi diyelim geçici heves değildi aldınız yürüdünüz bir süre sonra herkes kendi yoluna gitmek zorunda kalır. Sanırım lise okuyorsunuz, üniversitede farklı şehirlere dağılma ihtimaliniz var ama aynı şehirde kaldığınızı varsayarsak eğer birlikte müzik yapmak istiyorsanız en azından biriniz bass öğrense ilerde bi davulcu bulup birlikte bişeyler yapabilirsiniz. Hele biriniz bass biriniz bateri öğrense çok daha bombastik olur :)

Bende 15 sene önce lisede gitar çalan sınıf arkadaşlarımdan özenip gitar çalmaya yeltendim ama baktık beraber bişey yapamıycaz, adam gibi bateri öğreniyim dedim. İyikide bateri öğrenmişim. Öğrenme süreci al eline amfiyi, tak sırtına gitarı istediğin yerde çal şeklinde basit değil ama istenirse hertürlü öğrenilebiliyor. Sonradan birkaç sağlık problemi yüzünden bateri çalamayacak duruma gelip gitara geçtim ama bateri hala gönlümdedir :)
suanda ayni grupta calmak gibi bir amacimiz yok hepizinde gitara karsi tutkusu var, ortaya bisey cikarmak icin hicbirimiz tutkulu oldugumuz seyden vazgecip baska birseye yonelmeyiz diye dusunuyorum. Bu arada cok gecmis olsun saglik probleminiz icin
 
https://www.sahibinden.com/ilan/ali...-brown-plus-orijinal-hardcase-297398210/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/ali...studio-2010-usa-plus-hardcase-297591450/detay
Karabükteki gitar forumdan bir abinin eski gitarıymış, güzel pişman olmazsın dedi.
Ankaradaki gitar konusunda bir bilgim yok ama satıcısı müzisyen biri diğer ilanları var baya.
Daha hiçbir satıcıyı aramadım. Bir fikrinizi sormak istedim.
Fiyat yorumunuz ne olur. Karabükteki gitarı kargo ile yollaması sizce sıkıntı yaratır mı?
 
Sıfırı 2600TL DoRe'de... İlk ilan daha mantıklı fiyat konusunda.

Ben bir gitarı görmeden, çalmadan, sormadan almaya karşıyım. Gerekirse Karabük'e gidip gitarı alın. Benim fikrim bu şekilde.
 
abi halihazırda heritagelar olmasa hiç düşünmeden onu kullanırdım, bi manyetik değişikliğine bakar.
klavye dediğin gibi kaymaklı 60's profil.
Dün Hakan kardeşimle SRV'ye uğramıştık, gitarımı hemen tanıdım...
Bu Türkiye garip bir memleket...Her şey modayla şekilleniyor...
Yahu bu gitarın bu rakama satışa çıktığı anda kapılması gerekirdi...Sadece burgularının değeri 170-200TL arasıdır.
Gitarın tonunu o kadar çok sevmiştim ki, LP çalma özürlü olduğum halde tonlarını duyar duymaz arkadaşımın elinden adeta kapmıştım...(O da 1-2 kez kayıtta kullanmıştı, okadar...)
Buradaki konu şu, benim evimde 15'e yakın gitar var ve bir tane çalamadığım Japon Elite (Epi LP) varken bu hareketi yapmış olmam...Dikkatinizi çekerim...
KA-ÇIR-MA-YIN!..
 
Gibsonlar güzel gitarlar ancak studio serileri bana her zaman overpriced gelmiştir nedense kalite olarak epiphonelerden çokta üst gitarlar değil(bence). 2000tl güzel bir bütçe piyasadaki durumuda düşününce çok güzel bir setup dizebilirsiniz o bütçe ile. İlla gibson istiyorsaniz Karabükteki gitar fiyat olarak çok daha mantıklı diğer ilanda dorede biraz zorlarsaniz sıfırını o fiyata alabilirsiniz neredeyse ( insanım dediğinizde indirim yapıyorlar ). Ancak benim marka takıntım yok guzel birsey olsun yeter diyorsanız benim önerim budur fiyat/performans olarak çok guzel bir alet.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...tom-murder-king-gitaristinden-256354806/detay
Lespaul kasa ancak biraz farkli bir yorum gövde biraz daha genis ve ince ancak rahatsiz edici birsey degil.
Arta kalan 650tl ilede blackstar ht1 combo rahat rahat alabilirsiniz bu şekilde uzunca bir süre sizi götürecek bir setupunuzda olur.
 
Geri
Üst