Caz Tipi Köprüsü Olan Akustik Gitar(?) Normal Köprü Tipine Çevrilebilir Mi?

Başlık tamamen ofsayt olabilir ama pek bilgim yok bu konu hakkında mazur görün.

Aşağıdaki akustik gitar geçti elime. 60 lar yapımı. Köprüsünü bulamadım. Sorduğum marangoza yaptır falan diyor ama öncelikli sorum; Bir web sitesinden alacağım herhangi normal akustik gitar köprüsünü bu gitara uygulayabilir miyim? Entonasyon sorunu çıkar mı? Çıkarsa nasıl hallederim.

Eğer cevabınız hayır ise bu arkadaşa köprü yaptıracağım sanırım. Fakat radius muhabbetini nasıl ayarlayacağım onu bilmiyorum.


ZdNAZV.jpg
 
Alt kısımdaki tahtayı gerekirse düz olana kadar zımparalayabilirsiniz. Uydurulur yani bir şekilde.

Sizin gitarınızın bulamadığınız orjinal alt eşik/ köprü sistemi de muhtemelen bu şekilde bir parça olmalı.
 
Evet, bence de ayarlanabilir bi köprü daha iyi entonasyon sağlar ama gövde-klavye yükseklik farkını tam bilemediğimiz için, tune-o-matic köprünün fazla yüksek gelebileceğini düşündüm. Alttaki tahta kısımları azaltsanız bile kurtarmayabilir. İlk fotoğraftan gördüğüm kadarıyla çok alçak bi köprü gerekiyor.
 
Köprü konumunun altındaki balkon yada can direği yok ise, kopru kısa sure içinde, kapakta çökmeye yol açabilir. Köprünün konumlandırılacağı yer kapak altından desteklenmeli.

Teller, köprünün mevcut konumunda entonasyonda kalıyor mu? Kalıyor ise yeni köprü de aynı konum ve yükseklikte olursa entonasyon ve action sorunu olacağını düşünmüyorum. Truss rod var ise daha güzel.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
@SolidCustomGuitars Eski sahibinin gitarın yanında verdiği eski bir köprü var. Şimdi bulamıyorum serçe parmak boyunda, gitara ait değil ama ters çevirince düz bölümünde yeteri kadar verim alınıyor. @Kutay_ ve sizin verdiğiniz örnekler de uygulanabilir tarzda. Ama dediğiniz gibi çok yüksek bir köprüyü kaldıracak gibi görünmüyor. Bir öneri daha sunmak istiyorum size. Sabırsızlığımdan dolayı :)

MY02 Akustik Gitar Köprüsü - Rosewood (Masif gül) ::: Solomusic Ankara Gitar Klasik Akustik Elektro Bas Amfiler Yedek Parçalar Aksesuarlar Satış Mağazası

Şu arkadaşı sipariş etsem de pin kısmını kessem? Nasıl olur?
Yani aslında bana kalsa direk pinli sistemi entegre edeyim derim ama ne kadar oluru var bilemiyorum açıkçası.

@insanatomystic Hocam alttan destekleyen herhangi bir oluşum yok, truss rod da yok, o dediğim tahta bloğu koyunca biraz oynuyorum yamuk yapıyorum, ileri geri götürüyorum entonasyonda kalıyor. Belli bir noktası mevcut sanırım.
 
Benim de aklıma ilk o arkadaş geldi. Ancak balkon yok ise, kapak üzerinde çok fazla yatay stres yaratabilir.


Aşağıdaki hadise;

http://www.strangeguitarworks.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2355.jpg

http://api.ning.com/files/UmTytg8h6...vJgXOYE3MDj1V7gA*io8AzcCQVUGFSvo/DSC_5759.JPG

Bunun olmaması için, kapak, içeriden balkon yada uygun bir can direği ile desteklenmeli.


Akustik gitarların ortalama tel skala standardı 25" tir. Sizin gitarınızda da iki eşik arası 25" olduğu taktirde teller entonasyonda kalıyor ise, sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
Geri
Üst