Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Zoom G5 alirdim ben olsam. Tonlar oldukca basarili, efektler iyi. XLR cikisi gibi numaralari var.
Vox'un Tonelab serisi drive olarak fena degil ama efektlerini begenmiyorum.
Boss efekt isinde guzel sonuclar verse de drive'lar vasat.
 
Öncelikle merhaba...(iki gündür 7/24 bu siteyi kullanır oldum resmen..)
Vox ToneLab EX ve Vox ToneLab LE bu iki alet arasında kaldım... Sert tonları seviyorum (pedallarda buna dahil) ama aynı zamanda da ton yelpazesi bir o kadar geniş olup beni baya bi götürsün istiyorum,cleani tertemiz od,distorsion gibi tonlarıda gürül gürül olsun istiyorum bi nevi(trivium,pantera,bfmv,parkway drive yakın zamanda çok fazla dinleyip gitar tonları vs. bakımından hoşuma gidenler)... Gitarım Schecter Hellraiser Special C-1 FR, amfim Blackstar İd Core Stereo 10.(Prosesörü kolon amfi ve mixer olan bir ses sistemi ile kullanacağım. Okula getiricekler ses sistemini tam olarak neler gelecek bilmiyorum bu ikisi dışında)

Bu iki alet hakkında bilgisi olan,elinden geçmiş kullanmış arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim aciliyeti olan bir durum. Salı günü Vox ToneLab LE deneyeceğim pazarlık vs. her şeyi yapıldı o yüzden sizden yardım istiyorum derseniz ki bekle ondan önce Ex dene sonra Le dene bu seferde ex bulmaya çalışacağım... Konuya ve aletlere hakim birisinin yardımına çok ihtiyacım var tutuşmuş durumdayım resmen....
 
Her 2 sistemi de kullanmadım ama sadece şu hususa dikkat çekmek istiyorum. Bahsini ettiğiniz sert ton alma konusu cihazların barındırdığı amfi-kabin modellemeleri ile alakalıdır. İçeriklerinde neler var bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile Murder King gitaristi Fırat Öz bu cihazlardan birini kullanıyordu ve bayağı kallavi bir ton elde ediyor. Kısacası her 2 cihaz da size uyacaktır. VOX, mutlaka her iki makinada da Engl, Mesa gibi modelleri barındırıyordur.
 
Tonelab ex daha fazla amfi modeline sahip hatta 11 tane distortion pedalı var,amfi kısmında 44 farklı seçenek demek.Ama efekt ayarları için tek knob var bazı efektlerde 2 ayar olarak kullanılabilir ancak LE modulasyonlar için daha detaylı ayarlar verir.Ex modelinde wah ve kompresor pedal 1 kısmından ayrı kullanılabilmekte.Yani wahlı bir tonda od açıp kapatabilirsiniz yada comp ve od pedalı aynı anda kullanmak mümkün.LE ve SE modelleri daha fazla delay ve reverb barındırır mod delay,reverse delay gibi seçeneklerde var.Aynı zamanda fx loop da var bu modellerde araya güzel bir kabin simulasyonu girerseniz alacağınız sonuç sizi tatmin edecektir.Sahibinden de var bir adet SE uygun fiyatlı getli bir tuşu eksik ama çok büyük problem olmaz.İki adet exp pedalı da cabası.
https://www.sahibinden.com/ilan/ali...b-se-ingiliz-lambali-prosesor-307187451/detay
 
NOS lamba çok pahalı olur. (Mucizevi şekilde unutulmuş lamba bulursanız o ayrı) Ayrıca ömürlerinin ne kadarı kaldığını sağlıklı olarak ancak elinize geçtiğinde ancak tetkik edebilirsiniz diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam 6v6 larla 6l6 laf aynı pim yuvasına oturuyor. Ha plate currentları tutmazsa lamba yakabilir ya da lambalarınızdan verim alamayabilirsiniz. Bence bunlar haricinde lambalar yuvalarına oturduğu sürece doğru ya da yanlış bir seçim yok, denemeniz lazım. Benim bir tanıdığım 12au7 ve 6l6 kullanıyor mesela çok memnun. Ben başka bir amfi kullanıcısı olarak 12ax7 ve el34 bileşimi ve 12ax7 kt77 bileşimi seviyorum. Ama evimdeki a sınıfı single ended hi-fi de 6l6 ve 6sl7 diye bi bileşim kullanıyorum (bana göre hi-fi ve gitar amplilerindeki lamba seçimleri o kadar da ayrı şeyler değil mantık olarak), o yüzden biraz masraflı da olsa deneyin.
 
Merhabalar değerli forum üyeleri, tavsiye başlıkları aldı başını gidiyor sizden çok özür diliyorum. Ancak bulundum konum itibariyle çevremde soracak kimse yok. Ha deyince bir müzik markete gidip deneyemiyorum çünkü müzik market yok. Sonuç itibari ile size güveniyorum internetten duyduğum tonlar bir nebze yardım ediyor ama bilen insanlara danışmak her zaman iyi olur gibisinden de bir düşüncem var bu yüzden yine sizleri meşgul ediyorum kusruma bakmayın.
Blackstar ID60TVP, ve Line6 Stompbox m5 var yakın zamanda ailem tarafından bir gitar alındı bu gitarı satıp kalan parayla pedal, kabin, vs. değil prosesör istiyorum.
Aklımdakiler bilgisayara bağlanma özelliği gösterip gitarı takıp anında kayıt alabileceğim distortion özelliği diğerlerine göre daha kuvvetli olmasını istediğim prosesörler bir kaç tane buldum 2. el fiyatları tam uyuyor 1-2 fazla vererek.
Line6 HD300
Zoom G5
 
Bu arada stombpox deneyimlerimde distortion anlamında gayet tatmin etti beni ama şu sıralar aile yakınlarımdan birinin sağlık problemi için para gerekli. Bu yüzden hem ekipmanda azalma hemde dijitalleşme yoluna başvurdum direk jakı takıp kayıt alayım olayı çok güzel gözüktü. Amfim lambalı olmamasına karşılık tam anlamıyla halen verim aralamadığımı düşünüyorum. Malum apartman ortamı volume bazen 9 bazen 8 yönünde.
 
Boss ME-25 kullancısıyım. Marshall 10 watt amfimle gayet mutluyum, istediğim tonları elde ediyorum. Analog tadında bir prosesör kesinlikle. Ben böyle bir prosesör alıp yanına 10 wattlık 2. el bir amfi almanı öneririm.
 
Zoom G5 ve gitar ile gayet verimli sonuçlar alınır.
Kendim ses sistemine bağlı bir şekilde 1 yıl kullandım.
Usb arayüzü de var, ses kartı özelliği de var doğrudan kayıt alınabiliyor.
Amfi-kabin-pedal simulasyonları sayısız ve gayet tatmin edici.
Ayrıca prosesör alınacaksa yanına amfi tavsiye etmiyorum ben. Heleki 10-15 watt ucuz bir amfi ile prosesör olmaz yani.
Belki iyi bir kulaklık alınabilir onun yerine.
 
Geri
Üst