Guitar Customization Hakkında Sorular

R

RızaSemihKoca

Şimdi ben bir ibanez grg170 dx alacağım ama görünümünü Charvel dc-2 st Trans Smear Blue'ya benzetmek istiyorum.
1)Şu güzel nadir mavi tonla gitarımı nasıl boyayabilirim ?Spray,Airbrush... Daha doğrusu rengi bulabilir miyim ?
2)Gitarın parlamasını (Gloss)onu nasıl sağlarım ?
3)Charvel normalde maun ama üzerinde alevli akçaağaç(flame maple) kaplama var.Bunu ibanez'in yüzeyine de uygulamak mümkün mü ?
4)Tüm bu yaptıklarım gitarın ton yelpazesini ciddi bir şekilde etkiler mi ?
Not:İstanbul'da yaşamıyorum.
rlzvqye2jj2wrlcirbqv.jpg
 
1) Transparan olmasını istiyorsan toz anilin boya alıp cilasız ağaca uygulayacaksın. Bu rengi direk bulamazsın, bir kaç mavi tonunu karıştırarak ayarlaman gerekir.
Opak boya diyorsan bu fotoğrafla oto boyacısının yolunu tutacaksın. Karteladan en yakın rengi seçip sprey kutuya bastıracaksın. Boya nasıl atılır diye sorma, internette bol bol kaynak var.

2) Parlak vernik uygulayıp kuruduktan sonra 1000-1200 kum zımpara ile yüzeyi düzeltip en az 2 aşamalı pasta cila işleminin sonunda parlak yüzeyi elde edersin.

3) Kaplama uygulamak mümkün. Bu işlem için kaliteli vinil bir vakum torbası, vakum motoru veya kompresörle uygulamak için pnömatik bir sistem gerekli. Aletleri almakla da bitmiyor yapıştırma konusunda tecrübe kazanmak gerekli.

4) Teorik olarak etkiler, bu işlemler sırasında aletin içine edilmedikçe pratikte bir fark duyacağını sanmıyorum.
 
türkiye de gitar boyama gereksiz derecede pahalı. malzeme bulunmadığı için ve çok komplike bir iş olduğu kendin yapamazsın . üstüne kaplatacağın flamed maple tonu biraz parlatır. yazdıkların en az 2000₺ tutar
 
İlk olarak elindeki gİtarın boyasının profesyonel biri tarafından kaldırılması gerekir. Daha sonra Airbrush ile istediğin renge boyanır. Pearlescent denen alacalı bulacalı renklere bile boyanır jp mystic dream gibi. Airbrush konusunda deneyimli biri flamed maple deseninide verir ama hiçbi zaman gerçek flamed maple gibi gözükmez. Fotoğraflarını çekince güzel gözükür ama ele alınca iş değişir, elde çok çakma kötü bi görüntüsü olur. Parlak cila atarsan parlak olur mat cila atarsan mat olur. Adam gibi işi bilen biri yaptığı takdirde tonun negatif yönde etkileneceğini düşünmüyorum.
 
emek ya da emek karşılığı para vermeden istedikleriniz zor..
kaplama (veneer) yapabilirsiniz üstüne transparan boyayla çok da güzel durur ama yaptırması masraflı, yapması eziyetli olur..
malzemesi çok tutmaz ama işçiliği bayağı bir iş neticede..
amaç güzel olması ve yapılacak iş gitarın bedelinden bağımsız bir konu..
gitara gönül bağınız yoksa uğraşmayın derim..
 
Geri
Üst