Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

@saftirik elmer, @wolkN ve @demonizer haklı. 500 TL dolaylarında Lambalı, tek kanal, prosesörle kullanabileceğin en mantıklı aletler aşağıda sıraladım. Kendim sattığım için demiyorum; Cub 10'u benden almazsanda ilanımı bi girip oku en azından fikir edinirsin, baya detaylı yazmıştım.. Ayrıca bende amfiyi prosesör ile kullanıyorum. (Zoom G5)

Laney Cub 10, Laney Cub 8, Fender Champ 600, Boston AT15 ve Ibanez TSA5.
 
mustang bak bence, içinde gayet hoş tonlamalar mevcut. mustang 2 yi 500 liraya almıştım, şimdi piyasasını pek bilemiyorum, mustang 1 e de bakabilirsin. iki amfiyi arka arkaya kullanmış biri olarak Led Zeppelin,Pink Floyd,Guns'n Roses,Eric Clapton,Yavuz Çetin,Metallica çizgisinde mustang in daha iyi sonuç vereceğini gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
 
Merhaba,
Evde kullanabileceğim, analog setupa uyum sağlayacak amfi arıyorum.
Blues'dan Metalle kadar tüm tonları elde edebileceğim bir setup kurmak istiyorum.
Amfinin sadece clean kanalını kullanmak istiyorum.
Drive ve modulation tonların tamamını pedal setuptan almak istiyorum.
Benim derdim 15 farklı pedalla uyumlu olabilecek, genelde pedallarla anlaşabilecek bir amfi olması.
Lambalı bir amfi olmasını düşünmüyorum. Transistörlü bir amfiyi tercih edebilirim.
Sizlerin pedallarla en uyumlu bulduğunuz amfi nedir?
Marshall MG serisi bir amfi mi alsam diye düşünüyorum.
 
Bu bahsi gecen amfileri ne kadar kullandiniz? Neye dayanarak ovuyorsunuz? Amfide fx loop neden kullaniyorsunuz? Neden 12 inch speaker?

2x10 ile de cok verimli calisilabilir. Dunyanin en unlu ve en kullanilan amfilerinden Twin Reverb de fx loop yok. Fx loop olmasi neden dikkat edilmeli? Twin Reverb, Deluxe Reverb, Blues Jr, Jazz Chorus hicbiri fx loop kullanmamakta...
 
Bu bahsi gecen amfileri ne kadar kullandiniz? Neye dayanarak ovuyorsunuz? Amfide fx loop neden kullaniyorsunuz? Neden 12 inch speaker?

2x10 ile de cok verimli calisilabilir. Dunyanin en unlu ve en kullanilan amfilerinden Twin Reverb de fx loop yok. Fx loop olmasi neden dikkat edilmeli? Twin Reverb, Deluxe Reverb, Blues Jr, Jazz Chorus hicbiri fx loop kullanmamakta...
Evet illa muhalif olma çabası kendini gösteriyor.
En az 12" olmalı ki bas frekanslar kendini daha iyi ortaya çıkarabilsin. 2x10 hoparlörden bahsediyorsunuz bu ne saçma bir argüman? 2 tane 10 inçli hoparlörden bahsediyorsunuz.
Kaldı ki arkadaş sadece amfi tavsiyesi istemedi pedallarla anlaşacak amfi tavsiyesi istedi. Ve her pedalı imputtan girmek pek sağlıklı değildir.
Ve evet tech 21 tm60ı 2 seneden fazla kullandım
 
Merhabalar , birkaç aydır kullandığım Orange Micro Dark ve 8 inch lik kabinimden yeterince pişman olunca komple seti değiştirmeye karar verdim. Aslında büyük bir kabin alıcaktım ama hazır birikmiş param da varken bu seti 500 e sattım ve şu an 2000 gibi bir bütçem var. Gitarlarım PRS Fredrik Akesson Signature ve Jackson JS11 . Kullandığım pedal yok. Yukarıda yazdığım türlerde çalacağım amfi önerilerinize açığım. Şu ana kadar sadece Blackstar HT Metal 5 Kafa Kabin ve aynı modelin kombosuna baktım. İkisi de hoşuma gitti ancak kararsızım. Kafa Kabin Lambalı bir set mi yapsam yoksa kombo mu alsam bilemedim . Evde kullanacağım en çok amfiyi. Ayrıca Laney Ironheart da internetten baktığıma göre çok hoş. Blackstar konusunda yardımcı olursanız ve amfi önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
 
Sacma arguman dediginiz seyler agzimi acik birakmisligi var. Her 12 inch speaker yeterli bass frekansini vermeyebilir. Bir suru model var. 10 inch speakerin daha bassli olduguna sahit oldum.

Neden fx loop?
 
Chorus flanger delay reverb gibi efektlerin imputtan girilince tonu bozmasından dolayı olmasın?
Hayır ben şu noktaya saçma dedim 2x10 tabiki 1x12den daha güçlü olur hem iki tane 10"lik hoparlörünün olması hemde stereo olmasından dolayı
 
Arkadaşlar yeni 10 inç, 2 tane kabin alan biri olarak -yalnız altını çizeyim sadece birini kullanıyorum, bas ağırlıklı olanı-, kullanılan hoparlörüne göre bu iş çok farkediyor gerçekten. 12 inç hoparlörüm de var, ve ciddi anlamda 10 inç olan da bas sesleri gayet güzel, boğmadan verebiliyor, hoparlörüne bağlı kesinlikle @mego1 'e katılıyorum.

Fx Loop iyidir güzeldir efektler için, 12 inç de aynı şekilde iyidir ama bunlar şart şeyler değil. Çünkü drive eğer pedaldan alınacaksa, drive pedalından sonra efekt kullanmak pek de sıkıntı yaratmaz. En güzeli Fx Loop tabi ki ama mesela o da çok kablo karmaşası yaratıyor. Arkadaş zaten drive'ı pedaldan almak istiyorum demiş -ki her tarzı yapmak istiyorum diyen biri için hiç mantıksız değil-.

Burada önerilecek amfiler daha çok Jazz Chorus ya da Fender amfileri olmalı. Clean yani.
 
Chorus flanger delay reverb gibi efektlerin imputtan girilince tonu bozmasından dolayı olmasın?
Hayır ben şu noktaya saçma dedim 2x10 tabiki 1x12den daha güçlü olur hem iki tane 10"lik hoparlörünün olması hemde stereo olmasından dolayı
2x10 amfinin 2x12 amfilerden daha bassli oldugunu da gordum. Ayrica modulation reverb ve delayler inputtan girince ton bozulmaz. Genelde amfi drivei kullanilacaksa tonun camurlasmamasi icin kullanilir. Ozellikle bu tarz efektleri drive oncesine koyan bir suru insan var. Biraz kaotik ton elde etmek amacli.
 
Evde kullanacaksan tam lambalının sesini adam gibi açamayacaksın demektir. Bu da demektir ki kısık sesteki performans önemli. Bu yüzden ne önersen boş bir yerde. Kendin denemedikten sonra bir kıymeti olmaz.

Bugera'nın high gainlerini, Engl IronBall modelini, rahatça önerebilirim. Ama lambalı amfinin hakimiyet istediğini de eklemem gerekir. Kısık seste iyi ton yakalamak için bol bol eq katını kurcalamalısın.
 
@hackeiommi Engl ironball un kaç watt lığını almak uygun olur eve ?

Olay watta değil. Öyle sanılır ama değil. 1 watt amfi bile ev için büyük gürültü üretir. 5 watt ile 100 watt arasında ev açısından çok çok büyük bir fark yoktur. Bu yüzden doğru soru "kaç watt?" değil, "yüksek ve kısık sesteki performansları nasıl?" olmalıdır. O taraf da zevk renk meselesi. Bu yüzden sürekli "denemeden almayın" diyoruz.

Benim evde 50 watt amfi var. Çünkü kısık seste bir iki ayarla iyi performans veriyor. Yoksa at veya sat gitsin.
 
Geri
Üst