Amfim Için Almayı Düşündüğüm Pedallar Için Yardım Eder Misiniz?

Merhabalar , daha önce yeni amfi baktığımı yazmıştım ve önerilerinizi okumuştum. Orange Micro Dark ve 8 inch kabinim varken Blackstar Ht5 kombo almaya karar vermiştim. Ancak bütçem yüzünden kabini değiştirdim ve Blackstar HTmetal 112 kabin aldım. Ses kalitesi oldukça arttı ancak birkaç rötuş için yardım istiyorum. Amfinin ton aralığı genişletmek , soundu sıkıla drive ıştırmak ve netleştirmek istiyorum. Daha çok distortionda heavy metal, thrash,death çalıyorum. Çoğu Youtuber amfinin driveına Tube Screamer koymuş ve benim de hoşuma gidiyor ancak tek başına yeterli mi bilmiyorum. Hem bir distortion pedalı hem de tube screamer mini almak doğru olur mu ? Tube Screamerı distortion pedalına boostlamak mantıklı olur mu?Ayrıca ton için eq pedalı önemli deniyor ama daha önce hiç kullanmadım , ne dersiniz? Almak istediğim pedallar :
1- Tube Screamer Mini
2- Bir Distortion pedalı ( Boss ML2 veya Boss Power Stack) ML2 modernde iyi Power Stack old schoolda hangisi karar veremedim
3-Mxr 6 band eq
4- Behringer Noise Reducer ( ucuz ve kaliteli olduğu için bunu düşündüm )
 
Yavrum adam gibi drive veren amfi almışsın, distortion pedalını ne edeceksin? Ritimlerde daha yüksek ve modern bir drive için Maxon OD 808 al. Ama üzerine sololar için TS gibi bir şey de açarsan dip gürültüsünden duramayabilirsin.

Daha sıkı, kompres bir ton için de adam gibi bir kompresör pedalı al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
@hackeiommi Micro Dark zaten vardı , kabini değiştirdim :) Tube Screamer mini veya MXR GT-OD gerçekten fark yaratıyordu ritimde. maxon çok meşhur ama nereden alabilirim bilmiyorum. EQ hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca Maxon dışında bu ikisinden hangisini önerirsiniz?
 
Allah iyiliğimi. Ben HT Metal ve kabin aldın sandım :)

Maxon da TS tabanlı pedallardan. Ama biraz farklı yapıda bir TS. Bu yüzden tercih ediliyor. EQ pedalı boost da yapar. Ama sonucu pedallardaki ayar da etkiler.

Diğer iki pedal da TS. MXR çok güzel ama. Normal TS'a tercih edilebilir. İçinde de daha parlak veya basslı tınlamasını sağlayan bir sviç var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@hackeiommi peki şimdi dist. pedalı hakkında ne düşünüyorsunuz ? değer mi ? ben power stacki amfimle denedim ve bayağı hoşuma gitmişti. Bu pedalı Tube Screamerla boostlamak mantıklı mıdır? ya da ikisini de alıp ayrı olarak farklı zamanlarda kullanmak mı iyidir?
 
Çok sert bir pedal alırsan amfi karakterini öldürmesinden korkuyorum aslında en iyisi shakti mod al hem preamp hem drive pedalı olarak kullanırsın. Üzerinde zaten 3 band eq 3 amfi modeli 3 kanal modeli 3 de mikrofon pozisyonu var ve true bypass.
 
@hackeiommi peki şimdi dist. pedalı hakkında ne düşünüyorsunuz ? değer mi ? ben power stacki amfimle denedim ve bayağı hoşuma gitmişti. Bu pedalı Tube Screamerla boostlamak mantıklı mıdır? ya da ikisini de alıp ayrı olarak farklı zamanlarda kullanmak mı iyidir?

Olur da ne kadar verimli olur tartışılır. Boost olayı tabiatı gereği, normalde bir amfiye tek bir pedal ile uygulanan bir olay. Pedalı pedal ile boostlamak benim gördüğüm çok da verimli olmuyor.
 
Geri
Üst