Yaptığım Mini Pedalboard

image.jpeg
image.jpeg
Merhaba sevgili arkadaşlar. Size yaptığım pedalboardu göstermek istedim. Böyle bir pedal board yapma nedenim " ne kadar doğal o kadar iyi" anlayışına sahip olmam. Sadece tahta,matkap ve boyayla çok güzel olabileceğini düşündüm. Ve iyi bir araştırma yaptım. Tahtaların fiyatını saymazsak 20 lira bile tutmadı. Bunlara ek olarak sadece cırt bant almak kalıyor. Aşama aşama anlatırsam:
1- Boyutları 43*30 olan büyük bir tahtayı bir tarafı 6 diğer tarafı 2 cm olacak şekilde tahtalarla yükselttim. Ve yanlarını eğimli tahtalarla kapattım.( 8 pedal sığabiliyor)
2- üst kapağı içine oturabilecek şekilde kestirdim pencere sinekliklerinde kullanılan kilit sistemini, kapağı iskeletin üstüne oturacacak şekilde monte ettim. (Nedeni altı kapatılan pedal boardın üstten açılabiliyor olması)
3- iskeleti sprey vernikle ve üst kapağı siyahla boyadım. Ve üstüne oturttum.
4- alt kapak olarak kontroplakla kapattım ve altına silikon topuk yerleştirdim. Üst kapağa 4 delik açtım ( 1 cm çaplı) ve iç tarafa adaptörü yerleştirdim. Pedal board un yan tarafından adaptör kablosunun geçmesi için küçük bir delik açtım.
5- ve son olarak çırt bant ile pedalları üstüne yapıştırdım. Ve SON..
Umarım faydalı olur.. Saygılar..
image.jpeg

Bu fotoğraflar yapılma aşamasından, yakında biten halini yüklerim.
 
Son düzenleme:
aslında ben de yapacağım böyle bir şey. Ben de boss me-70 ve birer tane de metal zone ve compression sustainer var. Hoş apartmanı ayağa kaldırmadan sustain alabilmek için metal zone ve prosesörün sırasını değiştirdim işe de yaradı ama prosesörün pedalının wah hassasiyeti azaldı. Üstelik pedal volume modundayken ses yavaş yavaş yükselip kısılmak yerine ani kapanma ve yükselme oluyor. Sanırım sustaineri tekrar koyacağım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst