Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

@erdemflyingv elinizdeki para 950$ gibi bir paraya denk. Anketteki 3 gitari da almazdim. Hele Fender hic almazdim.

Basslari yerinde olan gitarlardan secmeye baslardim. Dolayisiyla maun veya ihlamur govdeli ve rosewood tuseli gitarlardan baslardim. Madem metal de calmak istiyorsunuz, kopru manyetigi yuksek cikisli humbucker olan gitarlara bakarim. Middle manyetige ihtiyaciniz yok gibi duruyor. HH konfigrurasyonlu olmasi gayet yerinde olur.

Biraz da tremolo kullanmayi seviyorsaniz Ibanez gitarlar size gore olabilir. Schecter gitarlardan da gayet guzel modeller var. Esp gitarlarinin Eclipse kasalari da gayet sizi tatmin edecektir. Ya da biraz daha biriktirip Jackson Soloist alirdim.

Ama gitardan cok amfinin payinin buyuk oldugunu goz ardi etmeyin.
 
Teşekkür ederim :) Yorumlardan sonra amfiye daha çok önem verilmesi gerektiğini anladım. Schecter C6 Deluxe ve Roland Cube 20gx veya 40 olanı yeni başlayacağım için beni tatmin eder diye düşünüyorum. Sizce nasıl?
2side iyi ama 40xl üzerinde daha fazla modelleme var ve hatırladığım kadarıyla delay/reverb ayrı ayrılar. İkisinin ortak potansta olmaması iki efekti de ayrı ayrı kullanabileceğin anlamına geliyor ki delay ve reverb gitar elementlerinin olmazsa olmazlarındandır. Ölçülü şekilde ikisini de kullanabilmek, gitarın sesine çok yakışır. Çok şık tonlar katar.
 
2side iyi ama 40xl üzerinde daha fazla modelleme var ve hatırladığım kadarıyla delay/reverb ayrı ayrılar. İkisinin ortak potansta olmaması iki efekti de ayrı ayrı kullanabileceğin anlamına geliyor ki delay ve reverb gitar elementlerinin olmazsa olmazlarındandır. Ölçülü şekilde ikisini de kullanabilmek, gitarın sesine çok yakışır. Çok şık tonlar katar.
Aynen dediğim gibi ayrı ayrılarmış. Gözüm kapalı 40xlyi alırdım yerinde olsam.
 
Merhabalar, foruma yeni kayıt oldum ve siz abilerime bir konuda danışmak istiyorum. Daha önceleri 5 yıl klasik gitar çaldım ve 2 sene de gitar eğitimi aldım ama malesef gitar öğretmenim bana sadece şarkı ritim ve arpej öğretti bu da benim bi bakıma gecikmeme sebep oldu sonradan zar zor para biriktirip epiphone les paul special 2 ve mg10cf aldım, o zamanlarda dinlediğim tek grup dumandı ve duman çalmak istiyordum , gitarı aldıktan bi süre sonra dumanı bıraktım ve teknik öğrenmeye başladım ve kendimi 1 senede teknik konuda geliştirdim artık metal, hardrock dinliyorum ve çalıyorum fakat gitarım çok kötü, arkdaşlarımın fenderleri espleri var fakat bende kıytırık bir gitar ve aptal bir amfi, artık bu olay benim canıma tak etti ve 2 yıldır biriktirdiğim para ile (2850) tl yeni bir gitar almak istiyorum, düşüncelerinizi bildirirseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim :)

Metallica, slayer, megadeth,deep purple, motörhead, iron maiden gibi gruplar dinliyorum
genç dostum merhaba...bütçe güzel hevesin de harika, vakit kaybetmiş de sayılmazsın ancak anketteki gitarlar pek tarza uygun değil...sana ilk önerim kendi kullandığım gitar olan Schecter Hellraiser Hybrid sabit köprülü olanı...Emg 57/66 set ile uzun zaman sıkıntı yaşamazsın...ikinci el bulunabilir mi bilmem ama sıfırı da bütçenin dolaylarında alınabilir...gitarını aldıktan sonra amfiydi prosesördü kalan bütçe ve satılacaklarla konuşulur tekrar...hellraiser hybrid olmuyorsa yine 57/66 lı Schecter C1 Platinum tavsiye ederim peşin fiyatı 1800 dolaylarında olması lazım...

Bir diğer güzel gitar da Trivium gitar vokalinin signature epiphone u...matt heafy signature gitarlar da 2200 tl civarıydı sıfır olarak...
 
Fiyat/performans olarak yeni üretim Schecterlar bence oldukça güzel gözden geçirmeni tavsiye ederim tabi ama söylenilen gibi önceki yorumlara da bak araştır bir gitar hakkında herkesin göremediğini başkaları görebilir bunun da sana seçicilik konusunda yardımı dokunacaktır. İşin sonunda ne alıyorsan al içine sinsin ama gitarı alırken kesinlikle hevesine yenik düşme bunlar sana yeni gitar seçerken yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
 
Konu hakkında tek söyleyeceğim Epiphone 1984 Explorer'ın gerçekten de metallica vb. çalmak için yeterince sert bir gitar olmadığıdır. Aynı anda, aynı amfide Esp Ltd Ec500 ile beraber denedim ve manyetikleri aynı olmasına rağmen iki gitarın da sesler çok farklıydı. Ec çok daha sert bir ses veriyordu, daha doğrusu 1984 explorer daha yumuşak kalıyordu. Bunda ana etken ağaçlarının kalitelerinin farklı olması sanırım. Ec mat cilalıydı bu da bir etken olabilir.
İlla explorer istersen Esp Ltd'nin ex400'ünü dene. Denediğim en sert sesli gitardı ve 22 perdeden dolayı kaynaklanan köprünün konum değişikliğine alışabilirsen gerçekten güzel bir alternatif.
 
Merhaba yeni gitar almayı düşünüyorum ve kesinlikle les paul kasa olması gerek çünkü hastasıyım :) tarz olarak belirli bi tarzım yok aslında bazen blues gamlarında doğaçlama takılıyorum bazen megadeath avenged sevenfold Metallica çalıyorum. Genellikle solo ağırlıklı çalıyorum ve ikinci el almayı planlıyorum. kafamda da bazı modeller var ltd ec serisi, schecter solo 6, Dbz bolero, epiphone les paul ve ibanez arz serisi var şuan aklımda ama tabiki sizin başka öneriniz varsa bekliyorum. bütçem en fazla 1750 olur şimdiden saolun.
 
Evet öğrenciyim kaç haftadır harçlığımı kenara koyup daha az yiyip 1750 TL vereceğim için aslında düşünmeden veririm parayı koymaz hiç yardım ettiğin için saol
 
Geri
Üst