Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Evet öğrenciyim kaç haftadır harçlığımı kenara koyup daha az yiyip 1750 TL vereceğim için aslında düşünmeden veririm parayı koymaz hiç yardım ettiğin için saol
Sagol dediginiz kisi sizden yasca cok buyuk. Ana sayfada 1500-2000 TL bandinda gitar arayan Blues calacak ve Megadeth, Metallica, vs bilimum gruplari dinleyen sayisi belli olmayan kisilerden birisiniz. Arama motoru diye bir sey var. Google'a yazsaniz bile bir suru bu siteden baslik cikacak. Artik kimse kolay kolay cevap vermiyor. Ben de vermem. Azicik okuyuverin.
 
Sizde bi model ismi söylemek yerine insanları rencide etmeyiverin. amacım saygısızlık etmek değil asla yanlış anlamayın ama günlerdir araştırıyorum ve hala kafamın karışıklığını giderecek cevaplar bulamadım.
 
Sizde bi model ismi söylemek yerine insanları rencide etmeyiverin. amacım saygısızlık etmek değil asla yanlış anlamayın ama günlerdir araştırıyorum ve hala kafamın karışıklığını giderecek cevaplar bulamadım.
Ayni cevaplari bulacaksin genc adam. Ileride de paran oldugu zaman herkesin hevesi gibi Fender Strat, V30'lu Blues Jr, Ibanez TS9 veya 808 icin agzinin sulari akacak. 2005'ten beri gozlemledigim bu.

Lp kasa gitarlari da cok seviyormussun, Lp almadan da olmayacak. Butcen dahilindeki sahibinden ve gitar forumlarindaki Lp gitarlarin hepsini incele. Aralarindan hangisi seni daha cezbediyorsa onu al.

Zaten kendi bildigini yapacaksin eninde sonunda. Buradaki cevaplar kafani karistiracak. Butcen dahilindeki Lp kasalari hatmetmeye basla.
 
Merhaba yeni gitar almayı düşünüyorum ve kesinlikle les paul kasa olması gerek çünkü hastasıyım :) tarz olarak belirli bi tarzım yok aslında bazen blues gamlarında doğaçlama takılıyorum bazen megadeath avenged sevenfold Metallica çalıyorum. Genellikle solo ağırlıklı çalıyorum ve ikinci el almayı planlıyorum. kafamda da bazı modeller var ltd ec serisi, schecter solo 6, Dbz bolero, epiphone les paul ve ibanez arz serisi var şuan aklımda ama tabiki sizin başka öneriniz varsa bekliyorum. bütçem en fazla 1750 olur şimdiden saolun.

Seneler sonra bu tur konularda cokca bilgili olacaksin ve senden ricam, yukardaki abilerin gibi alaycı, vurdumduymaz vsvsvs olma. Bildigin birsey varsa 10, 100,1000 kez soyle. Soylemekten usandıgın zaman ise yukardaki abiletin gibi bos mesaj atip kendini kucuk dusurme.

Gel gelelim konumiza. Neyazikki Lp leri hic ama hic sevmem çunku ayakta calmakta cok zorlaniyorum. o yuzden bu konuda sana yardimci olamayacam.
 
Ne kadar da action'lı bir konu :D Coil split özelliği olanlara bakmalısın bence, yani humbucker'lar single gibi çalışabiliyor. Epiphone'un pro serileri öyle ve schecter'ların da çoğunda var sanırım...
 
Evet coil özelliği önemli. şöyle şuan ibanez s470 boss me25 ve roland cube 30 kullanıyorum. epiphone custom hoş gitar ama siyah oldugu için istemiyorum beyazı ise hoş değil. lo standard lar ise nasıl olur bilmiyorum o paraya daha iyi bi gitar alabilirmiyim bunun için soruyorum konu açıyorum zaten. her türlü öneriye açığım lp kasa olması şartıyla
 
Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic

İyi çok göreceli bir kavram. Bana göre iyi olan X'e göre kötü. X'in amfisi berbat o yüzden gitara kötü der, Y gitarı aldığından beri ayar namına bir şey yapmamıştır kötü der, Z strat ile metallica çalar palm mute'lar kötü der, A sapı kalın der, B sapı çok ince der. Bunu bir yolculuk olarak düşün, öyle zınk diye bu forumda birileri sana tavsiye verdi diye mutlu olmayacaksın.

Şu kadar param var ne gitar alayım sorusu bu yüzden sakat. Amfi desen gene aynı konu. Amerika'yı yeniden keşfetmek konusu. Misal gitarla kayıt alacaksan ve ilk mikrofonun olacaksa sorunun cevabı direk belli: SM57. Metal çalacağım ilk kabin ne olsun sorusunun cevabı gene belli: Vintage 30'lu Harley Benton. Aktif manyetik metal için dersen gene belli EMG 81/85.

Amaaaaa şu kadar param var ne gitar alayım sorusunun net bir cevabı yok. 5-6 tane gitar gözüne kestir, git ve dene.
 
deneme olayı farklı bişey. adamlar alalım diye koyuyor lambalı amfiyi ozaman orda denediğin performans gibi olmuyor oldum olası müzik markette denediğim gitara güvenmedim
 
İşte o zaman işin özüne geliyoruz. Lambalı amfin yoksa "ton olarak" gitar denemenin pekte bir anlamı kalmıyor. Çalım olarak en rahat hangisi ise onu al. Tam tipik mevzu. 2000 liralık amfiye 800 liralık gitarı taktığında da ton alıyosun. Ben sana bir gitar önerdim. Evde çok benzer özellikte, aynı manyetikli bir gitarım var. Bence ton hiç fena değil. Dolayısı ile sana o gitarı tavsiye ettim. Ama sen eve gidince, benim veya X'in tavsiyesine güvenip aldığın gitarla büyük ihtimal hayal kırıklığı yaşayacaksın.

Veya madem gerçekten nokta atışı almak istiyorsun, amfini kap, müzik markette deneyeceğin gitara tak öyle dene.
 
Evet amfi kapma olayı mantıklı ama müzik markette 1 gitar demedikten sonra ikincisi olmuyor ve izmirdeyim yani çok alternatif yok. mesela ltd ec 1000 denemek istesem muhtemelen bulamam :)
 
Seneler sonra bu tur konularda cokca bilgili olacaksin ve senden ricam, yukardaki abilerin gibi alaycı, vurdumduymaz vsvsvs olma. Bildigin birsey varsa 10, 100,1000 kez soyle. Soylemekten usandıgın zaman ise yukardaki abiletin gibi bos mesaj atip kendini kucuk dusurme.

Gel gelelim konumiza. Neyazikki Lp leri hic ama hic sevmem çunku ayakta calmakta cok zorlaniyorum. o yuzden bu konuda sana yardimci olamayacam.
Vay arkadaş Türkçe yazamayan adamlar aklınca ayar veriyor ya.
Başlığı açan arkadaş da dahil; elmaya karşı armut argümanlarıyla demagoji yapmadan önce bir tartışma kültürünü benimseyin. Hazırcılıktansa araştırmayı, denemeyi o da olmadı yabancı forumları bir karıştırın. Mesela bu başlıkta onu mu alsam bunu mu alsam diye bir soru var. Bir kere tavsiye verildi diyelim yakınında deneme şansı var mı? Yoksa boşuna olacak değil mi? Önce bütçene göre etrafta neler var bir bakarsın, sonra denersin, sap profili, rahatlık vs gibi şeylerden emin olursun ondan sonra o mu bu mu diye sorarsın? Soru daha baştan saçma. Daha ben bir kere de tavsiye sonrası abilerim arkadaşlarım şunu aldım eyvallah diyen adam göremedim olsa da çok nadir. İnsanlar da zaman ve tecrübelerini veriyor. Buna karışılık neden cevap versinler değil mi? Bu kadar aynı tip başlık açıldığına göre kimse yazılanları okumuyor yazılanlara da teşekkür eden yok. O halde neden cevap versin insanlar ki.
Yazmayayım yazmayım diyorum senin gibilere de sessiz kalınca cesaret buluyorsunuz. Hadi git az ötede kumda oyna sen.
 
*Salca olmak
*Abilerin gibi vurdumduymaz olma, boyle kendini kucuk dusurme
*Turkce bilmeyen adam ayar veriyor, kumda oyna...

Bunlarin hicbiri guzel laflar degil. Bugune kadar bildigimizi ogrenmek icin ekipmana onbinlerce lira para doktuk. Ayni acilan basliklar uzerine bir suru tavsiye verdik ya da tavsiyeden ote deneyimlerimizi tekrar tekrar aktardik.

Herkes de bildigini yapti. Denedi yanildi veya denedi oh cekti. Daha da ayni seyleri yazmak kabak tadi vermekten cikti. Ki ayni seyleri okumak da bi o kadar sikici.

En gec 2 gun sonra bir baskasi yeniden gitar tavsiyesi basligi acacak. Butcesi belki 300 belki de 3000 Lira olacak. Baska yazilanlari okumaya tenezzul bile etmeyecek. Oku arastir dendiginde laf ebeligi yapacak.

Herkes once on arastirmasini dogru sekilde yapacak. Sonra diyecek ki, bu gitarlar arasinda kaldim. Bu sebepten dolayi bunların hangisini secmem gerekir? Gitarini degisiyorsa da neden o gitari degistigini net olarak bilecek.

Baskasinin yonlendirmeleriyle sacma sapan gitarlar alan binlerce kisi var. Sirf goruntusu daha cok hosuna gittigi icin maple sap gitar tavsiye edenler var. Kendi kulagina gore Eq ayari bile yapmayi bilmeyen, pedal/gitar/amfi tavsiyesi isteyen bir suru adam var. Lambali diye amfiye tapan adamlar var, Marshall Mg10/Boston 15 watt'lik harici amfi kullanmamis. Merak etmeyin, her lambali amfi o kadar sandiginiz gibi guzel degiller.

Benim yorumum degerli. Cunku o yorumu yapabilmek icin seneler icinde cok sey denedim. Aldim, sattim veya arkadasimin ekipmanini odunc kullandim. Magazalarda gidip saatlerce denedim. Bir suru zaman ve para harcadim.

Sonra da biri salca olma diyebilecek kadar insani kaale almayacak. Her insan hata yapabilir. Baska insanlara yaklasimini duzeltirse basimin uzerinde yeri olur. Gerekirse Istanbul'a geldiginde evimde misafirim olur. Once uslubu duzgun olacak...

Bu gune kadar yuzlerce verilen tavsiyeleri kisaca topluyorum. Bu yaziyi okuyan herkes faydalanir.
100$'lik gitar: SX, Squier
200$'lik gitar: Modifiyeli SX
500$'lik gitar: Epiphone Custom, Fender Mex, LTD, Schecter, Ibanez
1000$'lik gitar: USA Fender, LP Studio, Ibanez Prestige
2000+ $'lik gitar: Relic, Vintage Fender, Gibson ES serisi, Heritage
3000+'lik gitar: Suhr, Prs, Tom Anderson, Custom Shop Fender, Gibson Custom
 
Evet coil özelliği önemli. şöyle şuan ibanez s470 boss me25 ve roland cube 30 kullanıyorum. epiphone custom hoş gitar ama siyah oldugu için istemiyorum beyazı ise hoş değil. lo standard lar ise nasıl olur bilmiyorum o paraya daha iyi bi gitar alabilirmiyim bunun için soruyorum konu açıyorum zaten. her türlü öneriye açığım lp kasa olması şartıyla
Prosesor ile o amfi anlaşamaz ki. Yani ikisinde de efekt ve modelleme var. Rolandı satıp düşük bütçeli bir lambalı amfi al. Gitar olaraksa yeni keşfettiğim voxun double cut bir modeli var. Sıfır fiyatı 1500 civarı olması lazım. İlla da lb istiyorsan ki ben pek sevmem bazen ucuza ltd 1000 miydi düşüyor. Piyasası düşük sanırım ama kaliteli aletler. Genede lp kasa yerine superstrat daha guzel olur gibi. Lpler bas karakterli oluyor genelde o gitardan sonra çok sevmezsin gibime geliyor. Deneme imkanın varsa dene. Bu sorunun en iyi cevabı bu bence. DENE :)
Edit: Amfi olarak marshall vs seriside olabilir ama yüksek watt olsun.
 
Son düzenleme:
Ayrıca bu forumun varoluş amacı nedir? Konuların çoğunluğuna bakınca ekipman tavsiyesi. Belki o amaçla açılmadı bilemiyorum ama şuan bunun içinse buna niye karşı geliniyor anlamadım?
 
Ben anlamıyorum ya.Gerçekten anlamıyorum. 1 senedir para biriktiriyorum ve biriktirirken sürekli araştırdım. Mesela ltd ec 1000 ile ilgili son forum 2011 gibi bi tarihteydi. Düzgün bir incelenmesi ni yada forumda geçtiğini göremedim. Benim bu konuyu açarken beklediğim diğerleri gibi şunu al şu daha iyi demenizi beklemek değildi. Mesela atıyorum ltd ec 1000 alma denedim ve klavyesi berbattı alma ya da schecter solo 6 al biyerde denemiştim ve harika bi gitardı ve hatta bilmediğim bi markayı bile önerebilirsiniz. Düzce gibi bir yerdeyim deneme imkanım maalesef çok yok.Bu sitenin amacı bu değilmi? Bu siteyi forum amaçlı ilk kez kullanıyorum ve gerçekten aldığım tepkiler üzdü. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ve ben araştırıp bulamadım. o konuya gelince ben düzgünce yaklaşımda bulunup yardım istedim. O beni alaya alıyor 10000. kişi oldun kutlarım diye. Yinede ben özür diliyorum saygısızlık ettiysem birine. En iyi siz anlarsınız kendi paramla ilk gitarım.
 
Geri
Üst