Gibson Les Paul Studio Raw Power

Çok iyi fiyat.Nerede buldun ? Denemeden alma. Bilmiyorsan bilen bir arkadaşın varsa onunla denemeye git. O da yoksa gitarı göster zuhal yada do-re müziğe öyle al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Deneme şansım olmayabilir. Maple gövde olması fiyatının çok düşük olması. Ve yurt dışı dahil hiç biyerde ne bir fiyat ne de adam akıllı yorum dahi olmaması beni biraz şüpheye sokmadı değil
 
Hiç çalmadım böyle les paul. bende studio wine red gold var. Faklı malzemeleri bundan. Maple klavye ve gövde nasıl olur bilemedim. Stratocasterım maple klavye ve çok memnunum ama les paul de pek tercih edilmiyor sanki ondan fiyat uygun olabilir. Belki forumda çalan vardır.
 
Maun değil mi?? Maple olması dez avantajmı??
Hayir, govde maun ustu maple kapak degil (chambered yani oyuk maple govde uzerine maple kapak) Sap da maun degil (3 parca maple sap, fingerboard da tek parca maple). Yani geleneksel Gibson Les Paul agaci olan maun kullanilmamis.
Dolu bir maple govde cok agir olacagi icin chambered govde kullanilmis. Guzel bir gitar olabilir; ben hic denemedim, denemek lazim.

Fiyat olarak satilan ikinci elleri $600-$800 gozukuyor reverb.com'da:
Gibson Les Paul Studio Raw Power 2009 Platinum Silver Price Guide
 
arkadaşlar gibson canımız bu gitarda sadece maple ağaç kullanmak istemiş. maple daha ucuzdur maundan diye bir şey yok bu gitar maliyeti düşürmek değil farklı bir şeyin denenmesinin ürünüdür. bu sıralar piyasayı pek takip edemesem de 2700 ikinci el bir lp studio için çok abartılı ucuz bir fiyat değil. gidiniz, deneyiniz hocam memnun kalma ihtimaliniz var yani ya çok seversiniz ya hiç
 
Gibson'un genel olarak çoğu serisi deneyerek almayacaksanız kumar sayılır. Hoş bu dediğim tüm gitarlar için geçerli. Ama Studiolar veya Raw Power gibi deneysel sayılacak seriler ciddi kumardır. Elinizdeki EC 1000

EC-1000
bu gitar üzerinden konuşuyorsak donanım ve ergonomi açısından bence tüm Gibson LP Studio modellerinden üstün.

bu gitar ise, çoğu Gibson'u çerez diye yer.

Gibson son yıllarda iyiden iyiye sıkıntıya düştü. Fiyatları aşırı, kalite kontrolü yetersiz, günden güne daralmaya giden, fabrika kapatan, işçi çıkaran bir firma oldu. Daha ucuza güzel işler yapan ciddi rakipleri de türedi. Yurt dışındaki LP kullanıcıları son yıllarda Harley Benton, Oscar Schmidt, Bad Cat, Tokai gibi firmalara veya Japon vintage markalara yöneldi. Tüketiciyi dinlememek, ciddiye almamak gibi kötü bir huyları da var ve bu yüzden geniş bir tüketici kitlesi kaybettiler.

Bu her Gibson kötü demek değil. Ama iyice denemeden, elinizdeki ile mukayese etmeden alınmaz olarak algılayabilirsiniz.
 
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Geçenlerde bi arkadaşla stüdyoya gittik ve ondaki epiphone les paul plus top pro ve zoom g5. Bende ki ise ec 1000 ve line 6 pod hd 500. Arkadaşımın aldığı ton daha iyidi. Pedalda tonlama yapamadığımı düşünüp onun gitarını benim pedalıma bağladığımdada sonuç değişmedi. Bu kafamı çok kurcalamakla beraber moralimi de epey bozdu...
 
Arkadaşının tuşesi ile senin tuşenin farklı olması da tonun sana kötü gelmesine sebep olabilir. Prosesörün iyi. Evde yaptığın tonlama yaptığın amfi veya ne kullanıyorsan studio da aleti taktığın amfinin farklı olması sebebi ile de tonun kötü gelebilir. Bu gitarının diğer gitardan kötü olduğunu göstermez. Ben hiçbir zaman prova stüdyolarında istediğim tonu alamıyordum. Bir ara kafa amfi taşımaya başladım. En son fly rig kullanıyordum büyük rahatlık.
 
Geri
Üst