Epiphone Les Paul Custom

Öncelikle herkese merhaba.Bahsettiğim gitar hakkında konular var fakat aradığım cevapları bulamadım.Şuan Squier Bullet Stratocaster kullanıyorum ve yeni bir gitar almayı planlıyorum.Bu aralar epiphone les paul custom modeli gözüme çarpıyor.Indie ve punk tarzlarında şarkılar çalmaktayım.bu gitarın ton yelpazesi nasıldır? Bahsettiğim tarzlara uyar mı? parasını hakeden bir gitar mıdır? Bu gitar yerine başka bir gitar öneriniz olabilir mi? Gibi soruları sormak istiyorum.özellikle bu gitarı kullanan kişilerin yorumları çok önemli.şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
 
Selamlar kardeşim,
Epiphone Les Paul Custom Pro kullanıyorum. Ben de bu gitarı yeni aldım sayılır. Öncelikle verdiğin paraya değer. Zaten 1450 civarına (nakit olarak) sıfırını alabiliyorsun. Klavyesi çok etli değil. Yıllarca Jackson çaldıktan sonra hiç zorlanmadan alıştım. Çok ağır ve sustain manyağı bir gitar. Les Paullar' ın gövdesi oyulup boşaltılan bir serisi var o seriden değil. Zaten eline aldığında anlarsın. Ben oyuk olmayan gövdeleri daha çok seviyorum açıkçası.
Gel gelelim asıl mevzuya. Gitar almadan önce girip forumları araştırıp ben de fikir alırım mutlaka. Ancak, müzik markete gidip gitarı eline almadan hiç bir şekilde karar veremezsin. Gir müzik markete eline al gövdesine dokun, sapına dokun, ağırlığı hisset. Biraz çal, klavyesi seni mutlu edecek mi bak.
Sonuç olarak o gitar o paraya değer. Şayet müzik markete gidersen ve adamlar Gibson da satıyorsa, sana o parayı ona vereceğine az daha çık Gibson Studio al diyeceklerdir. Gerek ton gerek işçilik olarak Epiphone Custom daha hoşuma gitti onu aldım. Belki sen Gibson Studio'yu seversin onu almak istersin. Tamamen zevkine kalmış.
 
Gidin deneyin,gitara bakın,tonlarına bakın,klavyeye bakın,elinize alın,okşayın,sevin,güzel sözler söyleyin size güzel cevap veriyorsa aradığın gitar elindedir.
Herkesin zevki rengi bambaşka...
 
Uyduruk bir üretimi denk gelmezse bulleta göre çok farkedecektir. Bullet Squierların da en düşüğü sanırım. Custom ise Epilerin en yüksek modeli diyebiliriz. Arada a manyetik konfigürasyonundan ağacına, gövde ve sap yapısından skalaya muazzam farklar var. İkisinin apayrı dünyalar olduklarını hatırla denerken.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hepinize yorumlarınız için teşekkürler.Gitarı Kadıköyde bulunan müzik marketlerde bulamadım.En yakın zamanda Avrupa yakasında bulunan müzik marketlere uğrayacağım.Tekrar teşekkürler.İyi forumlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Kadıköy DoRe'ye baktım fakat Bağdat. Caddesi'nde bulunan mağazasına uğrayamadım.İyi hatırlattınız.Teşekkürler
 
Ikinci el 1995 kore yapimi custom model bir epiphone lp buldum. Ancak merak ettigim bir konu var. gitarin akort bulgularinin oldugu yerde, benim normal custom modellerde gordugum epiphone les paul custom yazisi yerine gibson yaziyor. Bunun tam olarak farki nedir bilen var mi acaba?
 
Kore üretimi olanların daha iyi olduğuna dair bir kanı var, ben de bir keresinde denediğimde beğenmiştim, belki yaşlanmış olduğundandır bilemiyorum. Yine de Epiphone gitar alırken yeni ya da az kullanılmış olanını ben tercih ederdim.
 
Geri
Üst