Reverend gitar denedim

Arkadaşım dükkana gt1000 denemek için girip bu gitarla çıkmış :)

5a2571289058c30001ce0143_chhb_FB_main_r.png


Renk, tasarım ve parçalara baktığınızda hemen hepimizin benzer bekletileri olur ton hakkında diye düşünüyorum ama alakası yok :D

Humbucker'lı olupta bu kadar bana single-coil gitarlar hatırlatan (strat,tele) bir gitara daha denk gelmedim. Yani mid.lerde oldukça Amerikan bir karakter sözkonusu. Manyetikler üstelik yüksek çıkışlı ama aynı zamanda yukarı mid.leri özellikle sert vurduğunuzda öne çıkıyor. Alan arkadaşım Tele sevdalısı gerisini siz düşünün.

Bass-cut kullanışlı, gitarın karakterinden ziyade amfiyi nasıl drive etmek isterseniz diye tasarlanmış sanırım (etkisini sarımsız tellerde pek hissetmiyorsunuz zaten). Volume pot oldukça etkili, treble-bleed var ama kapasitör değeri gelenekselden biraz farklı olabilir gibi hissettim. En dolgun ton ayarlarında beni çok düksek driveda, powerchord-shred'e davet etmedi (metal falan için ideal gitar değil bence), mid drive tonlarında kendini gösteriyor ve switch pozisyonları ile beraber çıkış ve bası kestikçe yerine göre Tele veya Strat elime aldığımda çalabileceğim şeyleri hatırlattı bana ama kendine özgü karakterini unutturmuyor.

Yani enteresan bir tasarım, güzel tecrübe oldu bence youtube'dan falan izlemek değil mağazada denemekte fayda var. Fiyatını hakeden gitarlardan diyebilirim, sadece 2 negatif bulduğum fret kenarları az daha yuvarlatılmış olabilirdi birde plastik üst eşik bilmediğim bir malzeme (belki çok dayanıklıdır bilemiyorum) ama yakından göze pek hitab etmedi.
 
Currently based in Toledo, Ohio, Reverend is run by Ken and Penny Haas. All of the guitars are expertly designed by Joe Naylor, proudly manufactured in South Korea by boutique guitar manufacturer Mirr Music, and meticulously set up by our tech team – lead by Zach Green who initials each one before it goes out the door.

Kore üretimi gitarlarmış. Tasarım olarak benim hoşuma gitti ama fiyat olarak biraz pahalı gibi göründü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Görsel tasarım bana gelmedi pek fakat yine de seveni bol olacaktır diyor bir ses derinden.

Web'den resimler benimde içimi açmıyordu, tasarımındanmıdır bilmiyorum karşıdan bakıldığında albenisi daha yüksek geldi bana.

Kore üretimi gitarlarmış. Tasarım olarak benim hoşuma gitti ama fiyat olarak biraz pahalı gibi göründü.

Websitesinden link incelemekte fayda var, görünmeyen şeylerinde kalitesini iyi tutmuşlar (sese kesinlikle etki ediyor); Reverend Guitars - Charger HB
 
Gözümü nereye odaklarsam bilindik bir gitar görüyorum ... şaşı bak şaşır mıydı neydi 3D resimler modaydı bir ara, bir kere gördün mü de başka şey göremiyorsun. Tasarım bilgisayarda "randomize" efektiyle yapılmış sanırım :)
 
2012 den beridir proguitar.com üzerinden takip ettiğim gitarlardandır. King bolt ve jet stream modellerini Zuhal getirtmiş. Warhawk lar henüz yok.
Satın alan var mı?
 
Gitar tele, strat ve bi ince de Les Paul kırması olmuş. Gövde şekli az biraz tele, az biraz stratımsı tune o matic köprüsü var ve kapaklı humbucker manyetikleri var. Görsel açıdan bana hitap etmedi şahsen.
 
Fiyat performans açısından en iyi strat kopyalarını araştırırken, yurt dışı forumlarda bu gitarın adını hep görmüştüm. Gerçi dövizin son halinden sonra "fiyat performans " kısmı tartışmaya açık tabi :)
 
Geri
Üst