Compressor Pedal Önerisi

Herkese selam arkadaşlar. Compression pedal almayı düşünüyorum sustaini arttırmak için. Gitarım epiphone les paul standard ve amfim blackstar ht5. Boss cs3 ve mxr dyna comp arasında gidip geliyorum. Tüm önerilere açığım.
 
Herkese selam arkadaşlar. Compression pedal almayı düşünüyorum sustaini arttırmak için. Gitarım epiphone les paul standard ve amfim blackstar ht5. Boss cs3 ve mxr dyna comp arasında gidip geliyorum. Tüm önerilere açığım.

Boşverin onları, iyidir hoştur Dyna Comp da öteki de ama Mooer Yellow Comp alın, o fiyata bu performansı aldığıma hala inanamıyorum. Bahsettiğiniz iki pedal da ünlü olmuş pedallar fakat transparanlık konusunda söylediğim pedaldan gerideler. Tone knobu da epey işlevsel, hatta satın alma sebebi bile olabilir.
İkisinden biri derseniz Dyna Comp.
 
Ben uzun bir süre tc electronics hypergrravity comp kullandım hakkaten güzel alet ayrıca true by pass tertemız sıkıntısız bir komprossor.
Ayrıca ıcınde toneprınt ozellıgı varkı her tarza gore tone prınt edebılırsınız.
 
@forbidden_city 'ye katılıyorum. Mooer yellow comp gerçekten çok güzel bir compressor pedalıdır, diğer ikisinden net daha çok tatmin edecektir diye düşünüyorum. Sınırsız bütçeniz varsa Origin Effects Cali76 Compact Deluxe (muazzam bir alete benziyor).
 
Funky ve clean tarzlar için MXR, diğer hi-gain ve heavy tonlar için Cs-3 derim.
Boss un transparanlığı sıkıntılı. fakat OD ye yüklendiğinizde çok belli olmuyor.
Bende her ikipedalı denedim.Aynen katılıyorum.MXR ın önce suercomp daha sonra dynacomp pedalını aldım.Supercomp u dynacomp kadar beğenmedim.Çok fazla dip gürültü ekliyordu.Her iki pedal da parasına göre gayet başarılı pedallar...
 
Şimdiye kadar;

Mxr Dynacomp
Boss Cs-3
Empress Compressor
Xotic Sp Compressor
Keeley 4 Knob Compressor
Barber Parallel Compressor
Diamond Comp SL

kullandım, kesinlikle ilk sorum Kompresör’e ihtiyacınız var mı yok mu iyi düşünün olur. Sonra ise Boss ve MXR’dan uzak durun derim, aşırı gürültülüler kesinlikle. Bunların içerisinde Empress ciddi anlamda studio grade her ayarı yapabileceğiniz bir alet, karmaşıklığından şikayet etmezseniz listeye tepeden girer. Keeley 4 Knob ise fiyatını haketmediğini düşündüğüm, beklediğimden daha fazla gürültü sahibi bir Compressor, seveni var lakin baya. Bütün bunların içerisinde ben Diamond’da karar kıldım military grade komponentler, kullanım kolaylığı ve sessiliği şahane, kontrolleri basit, attack release vs. insanı koparmıyor. Barber Parallel Compressor ise fiyat performans açısından bence hepsinin üzerinde, aman aman bir fark yok bence Diamond ile arasında, lakin ben Diamond’dan yana kullandım tercihimi.


Eğer ki bu gökyüzü altında üretilmiş en baba gitar kompressör pedalını arıyorsanız Cali76, Lundahl Transformer modeli mevcut, ama ikinci elde anca bulunur artık, üretimi durdu. SlideRig markasının Cali76’sının diğer serilerine de bakabilirsiniz.
 
Geri
Üst