Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Mxr 10 band müthiş bir eq'dur. En ufak dip gürültüsü yapmaz,bu arada tam reguleli bi adaptör kullan derim. Vox amfide çok çalmadım ama en azından biraz bilgim var fiyat konusunda sorun yaşamıycaksan alabilirsin, peavey falanda olur bu aralıklarda farketmez yani..
 
Eger o kadar cok pedal alacaksan Vox yerine baska bir amfiye bak bence. Vox'un Valvetronix serisi aslinda "MultiFX + power amfi"dir. Yani icinde hem amfi simulasyonlari, hem de Fx simulasyonlari var.
Valvetronix'lerin drive kati lambali ama aslinda o pre katinda kullanilan 12AX7 lambasi. Sadece phase converter olarak calisiyor yanlis degilsem. Yani sesi hala etkiliyor ama tam bir lambali amfi gibi calismiyor, aklinda olsun.
Ha bu demek degildir ki Valvetronix'ler kotu. Ben benim VT30'u Blackstar'dan daha cok kullaniyorum :) Ama hic bir pedal baglamiyorum VT'ye, gitar + VT30 yetiyor.

Dinledigin gruplarin hic birini bilmem, ama Jackson (hele bir de aldiktan sonra coil split yaptirirsan) rock icin de isini gorur ve Epi LP'den daha kaliteli olacaktir (Japon vs Cin mali olayi). Yada ikinci el Meksika Strat ve Tele'lere bakabilirsin.

Eger solid state bir amfi istiyorsan Tech 21 Trademark'lara bak. Lambali istiyorsan da Blackstar'in yeni HT5R'sine yada HT5'e falan. HT5R'de reverb de oldugundan reverb pedalini elden cikartabilirsin.
Yada ucuza bulabilirsen sadece kafa HT5R al Thomann'dan falan. Kendine 2x12 yaptirirsin ucuza, canavar gibi bir setup'in olur.

Daldan dala atlamisim yazarken ama anlasiliyor sanirim :)
 
Coldplay, Dredg çalacaksan delaye ağırlık vereceksin, Dredg'in gitaristi iki Ibanez DE7 bi tane de Boss DD-5 kullanıyo. Ben tek Ibanez DE7 + Laney TFX3 kafa kabin + '67 Fender Mustang'le Dredg'in Jamais Vu tonunu yakalamıştım, Of the Room'a da yakın bi ses geliyodu, YouTube'da vidyoları var, ordan bakabilirsin.
 
@WasForgotten: Vox amfileri tercih ettim çünkü en azından marshall amfilerin mg serisinden daha güzel bir seçenek olacağını düşünüyorum.Marshall amfilerde sadece TSL serilerini seviyorum.Diğer seriler hoş gelmiyor bana.Peavey leri tabii kide araştırırım ilgilendiğin için ve önerilerin için çok teşekkürler ;)

@DaRtH_ErLiK: Seni anlayabiliyorum daldan dala atlaman önemli değil arkadaşım :D Bu saydığın amfilerin hepsine bakıcam ama daha çok ben amfide hiçbir efekt olmasın istiyorum sadece amfi görevini görsün clean bi ses o kadar.Sanırım bu Tech 21 de var.En azından Power Engine lerde öyleydi.Sanırım bunlarda da bu şekilde. Gitar konusunda da Zaten Çin gitarlardan uzak durucam.Kore Epiphone lar her zaman tercihim olucak.Belki birşeyler den kısıp Gibson Studio da alabilirim.Ayrıca HT5R yide bir araştırayım bakalım.İlgilendiğin için ve önerilerin için ayrı olarak sana da çok teşekkür ediyorum ;)

@Vine_Inlay: Gerçekten bu konuda ufkumu aydınlattın diyebilirim.Hiç böyle birşey düşünmemiştim.Seninde anladığın üzere normal tonlar değilde biraz Unique efektler,tonlar üretme peşindeyim.Ki bahsettiğin şeyde unique bir ton zaten en çok o yönlerini seviyorum onların.Manic Street Preachers' a da kafayı bu aralar takmış durumdayım onlarda da öyle birşeyler hissetmeye başladım...Ama sanırım bu istediğim şeyi daha çok deneme yanılma ile anlıcam.Normal bir şey istemiyorsam normal şekilde düşünmemem gerekir değil mi :D Videoları izleyeceğim dostum.İlgin ve önerilerin için çok teşekkür ediyorum ;)
 
Merhaba, 2-3 haftadır forumda dolaşıyorum ve az çok seviyeme göre 3 gitar belirledim.Sizce hangisini almalıyım ?

Schecter Omen6
Ibanez GRGR121EX
Cort KX5

Bunların arasında Omen6 daha iyi duruyor ama neck bağlantısı çok büyük ve 18-24 arası perdelerde çalmayı zorlaştırıyor. Yani en azından daha önce Washburn x10 gitarımda böyleydi. Acaba Omen6 kullanıp yorum yapacak olan birisi var mı ?

Ibanez'in de yorumlarını ve videolarını izledim. Güzel gitara benziyor, neck bağlantısı falan da küçük. Ama yine de hiç ibanez kullanmadığım için sorayım. Klavyesi falan rahat mıdır ?

Cort ise çok kalitesiz diyorlar. Ama yine de kullanıcı yorumu almak isterim.
 
Cort'un bu modelini alma. Bi arkadaşım için iki hafta önce aldık aynısını, Katana Custom kullanmıştım daha önce, bu da olsa olsa onun kötüsüdür diyodum ama alakası yokmuş, zaten dükkandan aldığın halinin ayarları çok kötü. Tonlar da bi ay önce 150 TLye sattığım Washburn'e oranla cidden yerlerdeydi, Ibanez'in de G serilerinin sapı yamulabiliyo, o da kötü. Öğrencilerim olduğu için bu tarz gitarlarla çok muhatabım, bu fiyat aralığında rastladığım fiyat performans orantısı yüksek olanlar LTD, Washburn, Jay Turser ve eski Squierler... Özellikle M-50ler 200 TLye kadar bulunabiliyo, tek geçerim o modeli.
 
Cort'un bu modelini alma. Bi arkadaşım için iki hafta önce aldık aynısını, Katana Custom kullanmıştım daha önce, bu da olsa olsa onun kötüsüdür diyodum ama alakası yokmuş, zaten dükkandan aldığın halinin ayarları çok kötü. Tonlar da bi ay önce 150 TLye sattığım Washburn'e oranla cidden yerlerdeydi, Ibanez'in de G serilerinin sapı yamulabiliyo, o da kötü. Öğrencilerim olduğu için bu tarz gitarlarla çok muhatabım, bu fiyat aralığında rastladığım fiyat performans orantısı yüksek olanlar LTD, Washburn, Jay Turser ve eski Squierler... Özellikle M-50ler 200 TLye kadar bulunabiliyo, tek geçerim o modeli.

Peki Schecter hakkında ne diyorsunuz ? İkinci el alacağım zaten sıfıra param yetmiyor
 
Sanırım bütçen 600 - 700 TL civarı arası.

Omen - 6 özelliklerine göre fiyat/performans açısından corttan çok daha iyi. Kaldı ki Schecter de iyi bir firma.
Ancak yerinde olsam 2'nci el gitarları da ciddi ciddi düşünürüm. Çalacağın tarz falan nedir ona göre tavsiyelerde bulunabilirim. :)
 
Usta 600 700 tl butce iyi bi butce. Doviz yuksekliginden dolayi millet uckagitcilik pesinde. Bazisi sifir fiyatina kullanip kullanip satmaya calisiyor malini. Nette gordugun cogu 800 900 luk gitari magazada pazarlikla 750 TL gibi rakamlara alabilirsin. Magazalar da mal satamiyor adam gibi. Gitar tavsiyesinde bulunmayacagim ama bence butceni 800 falan yaptiktan sonra gitar al sabret derim. 800 liraya 2. el guzel gitarlar var. Zaten 1000 1050 verince DK2M e kadar cikiyorsun. Baya isini gorur o fiyattaki 2. el aletler. Asagilarina cok bakma derim. Idarelik gitarlar oluyor genelde.
 
Ben şahsen Schecter Blackjacj Atx c8 kullanıyorum.8 tellinin 7 telliye göre avantajı istediğin şarkıyı drop yapmadan çalabilmen.Bazı şarkıları 7 tellidede drop yapmak zorunda kalıyorsun(mesela meshuggah). Öncelikle ben biraz benim gitarımdan bahsediym ha şunuda söyliym ibanez falan bulaşma 7 ve 8 tellide schecter seni her türlü hatta fazlasıyla tatmin edecektir.Agile de gayet iyi ama schecteri asla geçebileceğini düşünmüyorum.Sanırım schecterin insanlara tek dezavantaj olarak gelen kısmıa scale etli olması ama şu kadar diyim hiçte öyle değil.2008 ve sonrası üretimlerde sap gayet rahat.Eline alıp denemeden bunuda bilemiyorsun zaten.Ibanezin wizard klavyesi gibi (çubukvari) gelmeyebilir ama emin ol 8 telli hakimiyet istiyen bir dizilimdir ve sapın azcık etli olup senin onu sağlam kavraman bunu kolaylaştıracaktır.Blackjack ve Hellraiser serileri en iyileri zaten.(7 tellide jeff loomis sign var ). Hellraiserda manyetik olarak 707TW(EMG) mevcut ; Blackjack'te ise Seymour Duncan Blackouts var.Eğer karakterli bir ton istiyorsan emgli hellraiseri tercih etmeni öneririm ama harıl harıl kamyon gibi tonum olsun istiyorsan kesinlikle blackjack!. Ki core yapıcam diyorsun blackjack sana daha uygun gelebilir.Ve gelelim en önemli kısım ekipman.Pedal yada processor alamam sadece amfi ile idare edicem diyorsan transistörlü alıcaksan 50 watt ve üzeri olması gerek.Çünkü 8. tel patlama yapabiliyor ufak boylu transistörlü amfilerde.İlla lambalıda çalınması şart diye bir kaidede yok açıkçası.Tabi bir mesa yada peavey yada bir engl çakarsan iş değişir tabi :D . Şuan c8 'in fiyatı 2300 tl civarı sanırım peşin alımda %10 indirim var.2070 tl ye geliyor bence gayet uygun bir rakam.Agile için bir sürü zahmete girip kargo vs. bekleyip sıkıntı çekmektense bence daha iyi olan (bence diyorum) schecteri kesinlikle tercih etmelisin.
 
Geri
Üst