Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

2. el bir Jackson RR24 almayı planlıyorum ve yanına da bir amfi alıcam ama hangi amfiyi alsam bilemedim 30 ve 40 wattlık amfiler arasından şunu al çünkü diyerek yorum yapmanız herkes için daha iyi olur şimdiden teşekkürler
 
Biraz da kullanacağın ekipmanlara bağlı. Amfiyi ağırlıklı cleande mi kullanacaksın yoksa distortionda mı? Bir de amfi için ne kadar bütçen var onu söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
40 w marshall 8040 var sahibinden de. bi incele derim veya 65r var valvestate. ben valvestate lerin tonlarına bayılıyorum eminim sende bayılırsın.
 
Eğer ikinci el ve transistörlü bir amfi düşünüyorsan "Crate" "BULABİLİRSEN" kaçırma hele RR ile çalacaksan.. Üzerinde Chorus'u olan 40 watt'lık modelini bulsam ben bile evde gezdirmek için alırım ki clean, drive, distortion çok iyi tonlar alırsın.. Ya da yeni Crate'lerden FW65 süper bir alet.. Crate'in dışında bütçene göre fender, mesa veya marshall.. özellikle istediğin için değilse başka markalara pek kaçma aradığını bulamayabilirsin..

halilpazarlama yazmış zaten, bütçeni söylersen insanlar daha iyi fikir verebilir.. lambalı amfi önerisi de ona göre yapılabilir..
bir de rr24 istediğine göre belli zaten ama ne tarz çalacaksın yine de önemli.. Ona göre Mesa, Marshall, Fender'in yanına Vox da (Night Train) denir, Huges'n'kettner da..
 
800 tl sınır black star amfiler harika ama 5 watt çok az gibi :(

Blackstar'a laf ettirmem :)
Saka bir yana, HT5 5 watt ama lambali amfinin 5 watt'i ile transistorlunun 5 watt'i ayni hissedilmez.

Bendeki HT5C, yani 10 inch'lik speaker'a sahip olan combo model. Mustakil evde, bodrum katta caliyorum HT5'i, ve tek basima oldugum halde sesi 4-5'in uzerine getiremiyorum. Ha grup ortaminda HT5 yetmez davulcuyu gecmek icin, o malum, ama barda calacaksan buyuk ihtimalle mikrofon kullanacaksin zaten, evde calacaksan da hic oyle sesi acabilecegini dusunme :)

Valvestate yerine en azindan hem pre'sinde, hem de post'unda lamba olan (gerci distortion'i alirken opamp da kullandigindan %100 lambali sayilmiyor lambali amfi usta/manyak/guru vs'leri tarafindan) HT5'i tercih ederim.

Eger ev icinse HT1'e bak, o bile apartman icin fazla ama. Yok eger "grup'ta barda vs calacam" diyorsan o zaman onereceklerim: HT-20/40; Egnater Tweaker/Rebel; Jet City 20/22H; Vox Night Train gibi modeller olur.
Eger daha da heavy birsey istersen TR'de var mi bilmiyorum ama Peavey 6505+ 1x12'ye bak (bu butceni asiyor ama). Bunun yaninda digital amfileri de gozden gecir, Vox VT30 benim practice amfim mesela, yeni Fender Mustang'lar cok seviliyor, yada iyi bir MultiFX ve Tech 21 PE60 (yada flat eq'ye sahip PA yada klavye amfileri falan) birlikte cok guzel olur. Hatta surekli PC'de calacaksan bir arabirim al (Line 6'in falan var birkac modeli), amplitube, guitarrig vs kullan. Secenek cok aslinda, onemli olan senin ne calacagina, butcene ve ne istedigine karar verebilmen :)
 
roc pro iyi alettir gerçekten.. anlatması zor ama clean'i de drive' da biraz sert bir alet.. ne çalarsan çal bu sertlik yansır.. Her yola gelen bir alet değil gibi, daha doğrusu beni o kadar cezbetmiyor.. 700'ünü baya uzun bir süre kullandım.. Eğer ilgini çekerse SRV Music'te bir tane roc pro 1000 vardı 700 TL civarı.. 12ax7 tube vardı galiba preamp'da.. Deneyip kendin karar verebilirsin.. Hatta bir de Crate vardı orada.. sitesine girip bir incele istersen..
 
Geri
Üst