Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Gerek yok bence böyle uğraşmaya, zaten JC20de line out yok ama olsa da gerek yok yani. 400 500 TL fiyat aralığında bi sürü amfi var zaten. 20 Wattlık amfiye o kadar para verilmez mi, meraklısı verir, ben de veririm hatta bütçe ayırabilirsem, evde kayıt yaparken kullanılabilir ama barda çalacaksan amaca daha uygun bi amfi alabilirsin, en az 50 watt falan. Paran varsa yanında bunu da al yine koleksiyon niyetine, ona lafım yok tabi, gayet sevimli amfi.
 
1000liraya kadar amfi alabilirim.Birkaç tane model bilsem şöyle onların 2. ellerini beklicem.JC50 güzel de şimdi istanbulda alet.Deneme şansım yok.kargoda falan bide zarar gelirse amfiye kötü olur.Laneyin hangi modellerini tavsiye edersin?
 
JC50 satıldı dün. Senin durumuna en uygun amfi HK Edition Blonde bence, şu ana kadar iki arkadaşıma tavsiye edip aldırdım, ikisi de yıllardır değiştirmedi. Laney bence Türkiye'de değeri en az bilinen amfilerden, bu yüzden de fiyat performans orantısı yüksek. Ben Tube Fusion serisini uzun zaman kullandım, olsa yine kullanırım, yarı tüplü amfiler içinde tek geçerim kendi adıma. Tüplü Laney'ler de iyidir, hoştur; her modeli ihtiyaca göre tercih edilebilir. Peavey Classic 30 gibi USA ikinci el fiyatı 300 Dolar civarı olan amfiye 1400 TL vermektense, her türlü Laney'i seçerim.
 
pedala gerek yok gitarın markası çok önemli bu konuda eğer fendere sahipsen iyi bir amfiye ve iyi bir tekniğe sahip olman yeterli
illa istiyorsan pedal cry baby wah gayet yerinde bir seçim olacaktır.
 
Merhaba,

Kendime yeni bir pedal seti kurmak istiyorum. Öncelikle ekipmanımı belirteyim:

Gitar: Fender American Standard Stratocaster

Amfi: Fender Lambalı Blues Junior III

Processor: Boss GT-8

Processoru bir kenara koymak istemiyorum. Özellikle efektleri processorden almak istiyorum, çünkü GT-8'in güzel efektleri var gerçekten.

Bu durumda öncelikle bir overdrive pedal ve akustik pedal almayı düşünüyorum. Overdrive olarak Boss-OD3 düşündüm fakat henüz denemedim, yorumlara baktım sadece. Akustik pedal olarak da Boss AC-3 uygun gördüm yine yorumlardan. Yanına başlangıç olarak 3. bir pedal daha alacağım fakat ne alacağımı henüz kestiremedim. Distortion olabilir, sustainer olabilir belki reverb'de olabilir ama gerek amfinin gerek processorun reverb özelliği oldukça iyi gibi.

Çaldığım tarz olarak ise soft rock diyebilirim. Bunun yanında Pink Floyd, King Crimson, Camel gibi grupların progressive eserleri üzerine yoğunlaşıyorum. Fakat aynı zamanda distortion gerektiren şeyler de kullanıyorum, Dream Theater, Yngwie Malmsteen tarzı şeylerden de kopmak istemiyorum çalarken. Bana önerebileceğiniz şeyleri buradan yazarsanız benim kafamda da bir fikir oluşur. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
 
Boss Gt 10b işini görür.Effect ünitesinde işine yarayacak birçok effect var.Slap çalarken chorus ta kullanabilirsin eğer Alain Caron style bass gitar seviyorsan.Ama tabi bass gitarın en önemli araç.Tellerinin yeni olması ve karakteri de çok etki eder.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Elektrik gitar, ampli ve processesor almayı düşünüyorum. Yorum ve Tavsiyelerinizi dinlemek adına öncelikle kullanıcı profilimi belirtmemin doğru olacağını düşünüyorum.

Profil : Profesyonel değilim, stüdyo ortamlarına da zamanım olmuyor. Evde 5 aylık bir çocuğum olduğundan yüksek sesle ampli cıkışlı çalmam mümkün olmayacak. Genelde Trivium, As i Lay dying vb grupları çalmayı seviyorum. Genelde evde PC'den mp3 açar ve gitar ile eşlik ederim.Bunun ötesine de zamanım malesef yok. Maddi sıkıntım yok ancak fiyat/performans kriterine de önem veririm.

Gitar : ESP LTD Deluxe Mh-1000 FR almayı düşünüyorum temiz bir ikinci el yada sıfır olabilir. Bu gitar konusunda netleştim. Soru ve tavsyelerinize ihtiyacım olan nokta ise aşağıda

Soru : Kafamdaki ampli ve processesor aşağıda:

Ampli Line 6 Spider IV 75W ( http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=1172&line6-spider-iv-75w-elektro-gitar-amplisi ) - Bu ampliyi özellikle presetleri ve çalmayı sevdiğim tarz için uygunluğu sebebiyle düşünüyorum. Temiz bir 2. el yada sıfır alabilirim. Ancak belirttiğim üzere yüksek sesle kullanmayacağım sadece güzel bir tonum olsun ve ayar vs ile uğraşmadan plug & play şeklinde çalayım diye düşünüyorum. 75W çok fazla ama bu ayarda presetleri olan başka bir ampli var mı bilimiyorum.

Öte yandan yüksek sesle çalamayacaksam da neden ampli alayım diyorum ancak processsor almam durumunda da sanırım iyi bir ses kartı alarak pc'den de çalabilirim diye düşünüyorum. Aynı zamanda çok fazla ayar vs ile de uğraşmak istemiyorum. Kafamdaki Proc. ise Line 6 POD X3 live ( http://line6.com/podx3live/specs.html )

Benzer profili olan arkadaşlar nasıl bir setup kullanıyorlar bilgi ve tecrübeleriniz ile yorumlarınızı duymaktan mutluluk duyacağım.

Saygılar, selamlar
 
Bence ne istediği gayet iyi netleştirmişsin. Amfi, hele de 75 W bir amfi sana kesinlikle lazım değil. Line 6 POD X3 live tarzı bir şey alırsan ayrıca ses kartı almana da gerek yok, o cihazın kendisi ses kartı olarak kullanılabiliyor. Aslına bakarsan, eğer stüdyoya filan gitmeyeceksen veya canlı çalmıyorsan live almana da gerek yok, X3'ün "fasülye" tabir edilen düz versiyonu da fazlasıyla işini görür.
 
ses problem olmayacaksa amfi mutlaka olmalı. küçük cep aletleriyle almak istediğin gitarın hakkını veremezsin, belkide istediğin tona ulaşamayacağından soğursun bile. bence amfi olmazsa olmaz. apartmanda kafa kabin kullanıyorum bir problem çıkmıyor...
 
Değerli yorumlar ve vaktiniz için teşekkür ederim. fasülye olarak tabir edilen model nedir biraz daha spesifik bilgi verebilirseniz çok memnun olurum
 
POD X3 "fasülye" linki aşağıda.
http://line6.com/podx3/

X3 serisi PRO (rack) modeli dışında artık üretilmiyormuş. Ama ikinci el çok rahat bulursun.X3 fasülyenin 70 küsur amfi modeli var içinde...Live modeline göre daha portatif, çünkü üstünde footswitchler yok, expression pedal yok vs. Live modelinin bir takım artıları olabilir belki, ama senin için bunlar çok önemli değil bana sorarsan.

Gaza gelip hararetle amfi öneren arkadaş evdeki "5 aylık bebek" detayını kaçırmış sanırım:)Bazen oluyor böyle şeyler, insanlar başkalarının seçimlerine yardımcı olmak için değil de kendi beğendikleri şeyi savunabilmek için yazıyorlar. Adam "5 aylık çocuğum var" diyor, hala daha "ses sorun olmayacaksa", "apartmanda kafa-kabin ile çalıyorum, sorun olmuyor" filan... Eh, 22 yaşındaymış arkadaş, olur böyle hararetler:)

Burada amfi ile ilgili önemli bir nokta var tabi, ama o cihazın "cep aleti" olması ile filan alakalı değil, kolon (hoparlör) çapı ile ilgili. Düzgün bir gitar amfisinin en az 10 inç (25 cm) çapında kolonu olur, tipik bilgisayar kolonları gitar amfisindeki kolonun verdiği bas yanıtını vs. veremeyebilir. Ama şimdiye kadar mp3lere bilgisayardan çalıp eşlik ettiysen ve sorun olmadıysa, herhalde bundan sonra da sorun olmayacaktır.
 
hayır niye üstünüze alındınız anlamış değilim. bence amfi olmazsa olmaz diye fikir beyan ediyorum size karşı yazmış olduğum bir yanıt yokki? arkadaş hem amfi düşünmüş hemde processor düşünmüş bence amfi olmalı dedim. tabikide kendi kullandığım cihazlardan tecrübeli olup buna yönelik önerilerde bulunabilirim. zoom g7.1ut tecrübemde oldu pod kullanan arkadaşımdanda ton duydum fakat beğenmedim amfi daha sıcak geldi bende bunu önerdim. amfide bir eq ve bbe sonic stomplada desteklenmeli. arkadaş yüksek sesle çalmam mümkün değil demiş ama aklında daha çok amfi var ve aslında sesin o kadarda rahatsız etmeyeceğini nasıl başka şekilde anlatırım lütfen örnek gösterin. ses problem olmayacaksadan kasıt zaten evin konumuyla, planıyla alakalıdır. çocuk odası amfinin olacağı odadan uzakta olabilir. ben bu kafa kabini açıp odanın kapısını kapattığım zaman yandaki odaya ses gitmiyor bile, bunu bayağı kardeşimle deneyip teyit etmiştik zamanında. o yüzden alınganlık yapıp lafı kendi üzerinizden konuşuluyormuş gibi düşünmek yerine geniş persfektifden bakarsanız gereksiz yanlış anlaşılmalar olmaz. zaten müzik zevkinide yaşla ölçen birine ilk defa rastladığımdan gereksiz tartışmaya girmemem gerektiğini görüyorum. iyi günler dilerim...
 
1500TL'lik gitar alacağınıza 500TL'lik gitar alın. Ama 500TL'lik amfi alacağınıza 1500TL'lik amfi alın. Ton hususunda amfi her şeyden önemlidir. Gitarınızın (LTD) yanına Blackstar HT5R alın bence, en olmadı bir de preamp içeren bir drive pedalı alırsınız. Prosesör alıp kafa karıştırmanıza gerek yok. Çözene kadar sıkılma ihtimaliniz çok yüksek.
 
Geri
Üst