Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

ses problem olmayacaksa amfi mutlaka olmalı. küçük cep aletleriyle almak istediğin gitarın hakkını veremezsin, belkide istediğin tona ulaşamayacağından soğursun bile. bence amfi olmazsa olmaz. apartmanda kafa kabin kullanıyorum bir problem çıkmıyor...

Kesinlikle doğru bir nokta. Ama bu level meselesi kişiden kişiye değişir. Ayrıca evde bebek olması haz duygusundan geri kalmanıza sebep olmamalı bence. Ankara'dan çok sevdiğim bir abim(eğer burayı okursan Murat abi, selamlar :)) kendisininde böyle bir sorunu olduğunu söylemişti. Ama kendisi gayet SL2H, Mesa Rack ve 4x12 kabin kullanıp çoluk çocuğu da idare edebiliyor. Ne var yani imkansız mı böyle şeyler? 22 yaşındaki adamı fikirlerinin doğruluğunu görmeyip yermek de hiç hoş olmamış. Ne tesadüf ki bende 22'yim, benim de görüşlerim ne kadar doğru olursa olsun alacağım tepki aynı olacak. Yazık. :)
 
Hararete gel..:)
"Floyd Rose'lu gitar kullanmaya alışabilecek misiniz? Bunu tartışalım bence." :)
"Ayrıca evde bebek olması haz duygusundan geri kalmanıza sebep olmamalı bence":)
Seviyorum bu forumu böyle olduğu zaman...Bütün hararetine rağmen...
 
Profilimi biraz daha detaylı anlatırsam sanırım yanlış anlamalara da mahal vermemiş olurum. 19 yaşından beri gitar çalmışlığım var (yaşım 34) ancak aktif olarak 4-5 yıl çalmışımdır. Dediğim gibi profesyonel olmadım, olmak gibi bir niyetim olmadığı gibi üst düzey bir gitarist değilim. Genel de iş dönüşü kafa dağıtmak için kısık sesle pc'de muzik açar ve minik bir amfi ile eşlik ederdim/edeceğim.

Geçmişte hep maddi nedenlerle iyi bir gitar ve amfi/processor sahibi olamadım ve güzel tonlar vs elde edemediğimden uzun süre de çalamadım/sıkıldım. Şimdi ise maddi sıkıntım yok ancak gereksiz para saçmak ta istemiyorum.

Amfi/processor olayına açıklık getirecek olursam, alacağım Processor çok kompleks bir şey olmasın istiyorum. Basit presetler varsa onları kullanayım belki zamanla istersem de biraz daha detayına girerim diye düşünmekle birlikte zaman da bulamayacağımı düşünüyorum.

Öte yandan Line 6 IV seri amfileri okuduğum kadarı ile zaten benim processor de aradığım presetlere processor kadar kapsamlı olmasa da sahip anladığım kadarı ile. Ancak amfide de ses açma lüksüm yok (ufaklıktan ötürü) O nedenle 2 alternatif geldi aklıma

1. Processor'lü amfi al, processor alma
2. Processor al pc ye bağla ve çal

Gitar konusunda biraz görmemişlik yapıyor / gereksiz para harcıyor olabilirim ama bunu bile bile yapacağım sanırım geçmişin acısını çıkarmak için belki de :)

Sizler ne dersiniz?
Teşekkürler
 
Hayır, kesinlikle görmemişlikle alakası yok. Bence en doğru olanı yapıyorsunuz. Bu işin içine bir kere girdiğinizde sonunu alamıyorsunuz. Onun için güzel bir gitar + amfi sizin işinizi görecektir. Ben hiç gitar çalmadığınızı var sayarak FR işini tartışalım demiştim, madem geçmişiniz var, bu konuyu rafa kaldıralım, artı ve eksi yönlerini biliyorsunuzdur zaten.

Prosesör için çok detaylı bir şey istemiyorum demişsiniz, denildiği gibi Fasulye tarzı bir şey işinizi görebilir, ama yine ton ayarlamakla uğraşacaksınız, canınız sıkılacak. Onun için uğraşmayın. Şöyle sağlam tonlara sahip (HT5R gibi) bir amfi alın, seçtiğiniz gitar da Türkiye'de bolca kullanılan bir gitar zaten. Bence güzel olacaktır.
 
benim de kızım var sonuçta bu çocuk büyüyecek ayrıca gürültülü ortamda büyüyen çocuk daha rahat büyüyor.prosesör işi sahne stüdyoya gitmeyecekseniz kayıt yapmayacaksanız gereksiz. bir sürü zamazingosu var. uğraş dur. hem her seferinde bilgisayarı açmanız lazım. ayrıca ses sisteminizin düzgün olması lazım.lambalı amfilerde yüksek gain almak ev ortamında zor. yani dediğiniz grupların soundu için zor. line 6 mkII 112 bu açıdan çok güzel tavsiye ederim.sert ton olayı olmasaydı tech 21 tm60 önerirdim.l
 
amfiyi boşverin, sizin durumunuzda en iyi çözüm bir line 6 ses kartı + pod farm :), tabii sadece ev için istiyorum diyorsanız...
 
Blackstar'ın HT1 diye 1 wattlık amfisi vardı diye hatırlıyorum yanılıyormuyum? Ses sizin için önemli bir kriter 1 wattlık lambalı amfi düşük seslerde çok rahat kırılır ve çoluk çocuk rahatsız olmadan keyfinize bakarsınız. Gitarında hakkını vermiş olursunuz tabi ;)
 
ht1 Trivium tonlarını vermez lakin boostlanabilir ya da dist pedalıyla kullanılabilir. (ht5r head + kabin sattım) usa karakteri var dense de bence ingiliz tarafına daha yakın.jcm800 ile recto arası bir karakteri var.
 
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Belirttiğiniz amplileri inceledim, line 6 spider IV beğendiğim hedeflediğim tonlara daha yakın gibi görünüyor. Yada adamların reklamlarının gel gel'i daha başarılı :)
 
Yada adamların reklamlarının gel gel'i daha başarılı :)

Ona hiç şüphe yok :)
Dinlediğiniz gruplara bakarak Line6 ürünlerinin size daha fazla hitab edeceğini düşünüyorum ben de. Tabii biraz kurgu yapmakta da zarar yoktur. Mesela düşük vatlı, uygun fiyatlı iyi bir amfi, yanında da sadece ikinci el bulunsa da bir Digitech RP7 Valve prosesör veya Line6 POD ürünleri.

RP7'nin tüm efektleri sizi tatmin eder. POD'lar ise genelde drive soundları daha zengin ve güçlü ama diğer efektleri (chorus, delay, flanger vs.) daha zayıf kalan ürünlerdir. Karar vermeden önce you tube gibi sitelerdeki firmaların elemanları tarafından değil de, amatör kullanıcıların hazırladığı videoları izlemek te gerek bence. Onların "gel gel" gibi dertleri olmuyor zira. Kolay gelsin.
 
Kesinlikle kaliteli bir amfi çok önemlidir, fakat şöyle bir şey var diye biliyorum; eğer amfi almayacaksanız processorü bilgisayara değil de direk ses sistemine bağlayabilirsiniz.
 
Akort etme sorunu. Telleri değiştirdiğinizde kafayı yeme ihtimaliniz var eğer sisteme alışık değilseniz. Köprü dikelebilir, ya da gövdeye yapışabilir. Onun için bu forumun en tepesinde Floyd Rose ile ilgili kapsamlı ve güzel bir makale var. Onu okursanız güzel olur :)
 
Öncelikle AykanKK ve Hackeiommi affınıza sıgınarak bir kaç fikirde ben belirtmek isterim.Cünkü Ne zaman basım sıkıssa size danısıyorum. :)
Alacagınız amfiyi ve gitarı (imkanınız var ise ) gidip bi müzik markette denemekde fayda var. AykanKK'ın tüm önerilerine dikkat edin gercekden bu konuda cok deneyimli . Ve daha önceden konstugumuz tüm şeyler hakkında cok mantıklı bi yönlendirme yapıyor.

Amfi konusuna gelecek olursak . Bence ufak bir lambalı amfi herşekilde tatlı ve güzel bi hava katar tonlarınıza . Lambalı amfi yi cok bilmem ama denedigim kadarıyla transistörlü amfilerden daha hoş ve daha sıcak tınıları var. Gel gelelim bu lambalı amfi fiyatları ne kadar Laney cub8 var piyasada sanırsam 600.00 TL civarlarında olması lazım alacagınız Pod x3 Yani arkadaslarımızın bahsettigi aldıgınızda 1000.00 TL ye bulsanız eger onu gitarınızıda Karar kılmıssınız. Yinede AykanKK'nın tüm önerlerini dinleyip gidip bir müzik markette denemek sizin acınızdan cok iyi olacakdır .

Zamanınızı ayırıp okudugunuz icin teşekkür ederim . Ufacık bir katkı olsa bile ne mutlu . Bu forumda olan bazı arkadaslarım ve abilerim gercekden bu işi artık tamamen çözmüş ve banada cok yardımcı oldular. İnşallah sizin sorunuzada bir çözüm buluruz . İyi günler..
 
Geri
Üst