Fender Sonrası Jacksonlar Ve Peavey 6505 Hakkında

E

Episode13

Merhabalar şimdilik alacak bütçem olmasa da merak ettiğim bazı şeyler var.Örneğin Rg2550 kullanmama rağmen param olunca ve kendimi yeterli gördüğüm zaman Jackson almak istiyorum ama fender sonrası jacksonlar kötü alınmaz gibi yazılar var.Bu ne derece doğru?

Birde peaveyin efsanevi 5150 amfilerinin yeni versiyonu sanırım 6505 bu amfilerin comboları Türkiye'de var mı ve 5105 gibi mi gerçekten?

Teşekkürler..
 
Fender sonrasi Jackson gitarlar kotu falan degil.Sadece oncekiler genel olarak daha iyiydi.Ama her gitar icin arada ucurum yok.6505 Peavey'in Eddie Van Halen ile ayriligindan sonra 5150 isminin degismis halidir.Fakat bu amfi bildigim kadariyla 120 watt.Stadyum konserleri falan vermiyorsan fazla gelecektir.Maximum 40 watt civari bir amfi dusunmeni oneririm.Lambali alacaksan tabi ki.Jackson almaktan da cekinme bence deneyerek kafana gore bir gitar bulursun ayrica 2. el de arastir belki eski japonlardan falan hosuna giden uygun fiyatli cikabilir.Deneyerek alma meselesi ezbere gitar alinmaz ;)
 
Açıkçası 5150 nin tonu çok sağlam geldi dediğin gibi evde çaldığım için bana fazla gelecek ama sanırım master denen bir olay varmış.. Bu 6505 combolarda mevcut değil mi?
 
Hocam master denen bir olay var da kisik sesde verim almanizi saglayan bu degil tam olarak.Evde calacaksaniz zaten 15 watt lambali amfi bile fazla gelecektir emin olun :).120 watt amfiyi verim alacak sesde kullansaniz evde calismanizin bitimine dogru polis hatta uzaklardan duyup jandarma bile gelebilir :).Jackson ve 6505 bakiyorsaniz sert muzik yapiyorsunuz gibi kabul ediyorum sizi.Bence amfi olarak Blackstar ht20 edinin.Bir adet Alen Geere Watt Killer Attenuator edinin.6505 icin ayirdiginiz butceden kalan para ile de cok cok cok rahat iyi bir Jackson alirsiniz.
 
Anladım hocam ben daha üst versiyon diye atladım direk 60 watt olayını düşünmeden :) en iyisi denemek do-re ye gidip
 
Sanırım dediğiniz alet ucuz bir şey electro harmonixin var 120 lira?

Birde 60 wattlığı alsam attenuator ile kullansam sıkıntı yapmaz öyleyse değil mi?
 
Ben kullandım Passive Atteunator, JCM602 ile. Bence güzel, iş görüyor, ancak tam olarak Alen Geere ya da Hot Plate tarzı atteunator'ların yaptığı işlevi yerine getirmiyor. Ondan eğer ki 6150 tarzı bir amfi alacaksanız (ki bence evde kullanmak için aşırı fazla, stüdyoda kullanırken bile rahatsız oldum), Hot Plate tarzı bir atteunator (ohm ve watt olayına dikkat ederek) almanız yararlı olacaktır.
 
Piyasada çok kullanan gördüm, ama denemedim tabi. Ülkemizde de maalesef pek bulunabilen bir alet değil. Deneme imkanı yok, onun için video karşılaştırmalarına bakmak gerek. Sadece Alen Geere'a bağlı kalıp hareket etmek istemiyorum açıkçası böyle bir tercih durumunda. Ama Emre Bey'in yaptığı alet sanırım tüm watt'lara uyuyordu, velev ki öyleyse güzel olay :)
 
Ya lambalı sert bir amfi kullanmak istiyorum sadece bakalım araştırıyorum.Aklımda ht-5 vardı aslında sonra ht60 ı o fiyata görünce aklım gidiverdi :)

teşekkür ederim
 
Sokakta trilyonlar bulman ile eş değer deseydi iyi jackson az bulunur diye anlayacaktık bu durumda Jacksonların hepsi iyidir demek istedi sanırım :D
 
Geri
Üst