Bu Sap Ne Ağacı ?

Arkadaşlar resimlerde gördüğünüz sapın ne ağacı olduğunu merak ediyorum bilen yardımcı olabilen varsa şimdiden teşekkür ederim
25022012141.jpg

25022012142.jpg
 
ya honduras maunu ya da afrika maunu, ancak ayırt edemedim, ikisinde de bu tarz damarlar ortaya çıkabiliyor, daha dün kestiğim afrika maununda bu şekil görüntüler mevcuttu :)
 
o değil de maple olmadığı herşeyden belli.Yahu hiç mi belediyenin ahşap bankalarında (banka da ne demekse sanki para var içinde) oturmadın mı onlar genellikle maple dan yapılıyor ve yenisi eskisi hepsinden gördüm bunun akçaağaç ile alakası yok.
 
şimdi şöyle bir durum var, akçaağaçta bu tarz dokular görülebilir ancak bölgeseldir, sap boyutunda o dokuya denk gelmek milyonda bir ihtimal, ayrıca akçaağaç zamanla pislikten bu renge gelebilir, evet bildiğiniz pislikten. Şu an %100 emin oldum ki ağaç khaya ivorensis. dün kesip incelttiğim maunun, ağacı aldığım günkü fotoğrafındaki yan yüzeyini görebilirsiniz, konu kapanmıştır. :D

IMG_0424.jpg
 
Pislikten bu kadar olmaz akcaagac ya olursa da ben hic gormedim.Bu hale gelse zaten calinacak rahatligi kaybeder sap eliniz kaymaz yani arkadaki pislikten.Vintage maple renginden de cok uzak.Maunmus iste akaju kokaju yok.
 
Pislikten bu kadar olmaz akcaagac ya olursa da ben hic gormedim.Bu hale gelse zaten calinacak rahatligi kaybeder sap eliniz kaymaz yani arkadaki pislikten.Vintage maple renginden de cok uzak.Maunmus iste akaju kokaju yok.

Pislikten bu hale gelen akçaağaç var, ancak gitar üzerinde değil, çünkü cila var :) Herhangi bir koruma olmadan bundan bile beter bir renk alabilir. Mauna genel olarak akaju denildiğini birkaç kez duydum, bu maunun cinsi khaya ivorensis, afrika maunu yani.
 
Geniş damar yapısı ve gövde kısmına yakın hafif sararmış bir renge sahip olduğu için yıllanmış akça olabileceği kanaatine vardım. Deformasyona uğramış ve oldukça kirli görünüyor aynı zamanda. Tabii bu fotoğraf makinesinin flaş özelliğinden ve makinenin kalitesinden de olabilir, gözle çıplak görmüyoruz ki. Belediyenin banklarına genelde amuda kalkarak oturmuyorum, bir yerlerimle de bu kadar görüyorum kusura bakma. Ayrıca beyefendinin söylediği gibi "Kesin Maundur!" şeklinde akça olduğunu da iddia etmiyorum. Daha önceki tecrübelerime göre bir tahminde bulundum yanlış da olabilir, doğru da. Benden daha bilgili olan arkadaşların belirttiği gibi maun olma ihtimali şuan daha yüksek gibi duruyor. Daha ziyade Honduras yada akaju olma ihtimali. Arkadaş buraya mesaj atmış altına fikir beyan ediyoruz değil mi? Arkadaşımız bunu istemeseydi forum değil de özel mesaj yolunu kullanabilirdi. Uzatılacak bir mevzu değil.
 
Geri
Üst