Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

vox ac1 rhythmVOX a bakmanı öneririm taşınması çok kolay, sert tonlarda çalmıyorsan, götüreyim getireyim, kaliteli bir şey olsun da diyorsan değerlendirmen gereken bir alternatif diye düşünüyorum. ayrıca batarya ile de çalışabiliyor. ilginç bir ürün. bir bak belki kafana yatar. onun haricinde yine biraz büyük ama gayet kaliteli seslere ve fazlaca simülasyona sahip vox valvetronix+ vt20+ ta işine gelebilir.
 
dostum vox vt40+ diyorum. yarı lambalı bir amfi olmakla beraber, üzerinde çok çok iyi efektler var + vox un bir sürü amfisinin simulatörü var ve çok başarılılar. öğrencime gitar ve amfi alırken onu seçmiştim. araştırmanı tavsiye ederim.
 
Evet arkadaşlar bütçem 500-600 tl civarı Marshall Mg50 aldım daha sonra beğenmeyip sattım yani pek marshall mg modeli yanlısı değilim. Sizce hangi amfiler gider 2. el almayı düşünüyorum yani 500-600 tl 2. el fiyatı olacak şimdiden teşekkürler.
 
Metal için TBX65r yeni amplilerde bir numara. ben de Atalay'a katılıyorum. 12" speaker, deli gibi bir distortion ve x mode ile çok geniş bir yelpazesi mevcut. Ek olarak Hughes&Kettner temiz bulunabilirse onlar da çiçek gibi transistörlü heavy metal amplilerdendir. Bir de tabii ki Peavey Transtube serisi. Bunların hepsi yakın fiyatlardan bulunabilir, son ikisi biraz zor bulunsa da:)

Ek olarak bir MG düşmanı olarak, yeni MG50'lerin drive tonu hiç utanmıyor, gayet güzel. Ama sıfırı o kadar para etmez benim şahsi kanaatimdir. İkinci el bulunmuyor yeni olduğu için ama bulunursa denenebilir.
 
Ben evde kullanıyorum, profesyonel değilim ama bangır bangır çalıyo valla, kendi footswitch girişide var. Bu arada alt dairedeki elemanda marshall mgfx30 mu ne var, modeli yanlış yazmış olabilirim(harfleri yani) Marshall ı eziyor resmen. Zaten speaker büyük ordan bariz üstün. Marshall alıcaksan büyük amfilerinden alıcaksın, ufaklar isim parası. Şahsi fikrim..
 
İbanez hiç denemedim birazcıkta ön yargının verdiği bi kaygı var aslında ama deneme fırsatım olursa bakarım bi neden olmasın ve çok büyük bir amfi aramıyorum 50-60 watt olabilir ev kullanıcısıyım malesef
 
transistörlü amfiler olacağı için istersen 150 watt olsun farketmez kısık seste de gayet güzel verim alırsn
 
marshall mg yada dfx lerden metal tonu çıktığını görmedim ben.. roland cube serisi var.bilmiyorum nekadar tatmin eder. ama sert tonları da var. boss pedallarının simulasyonları yapılmış... 80 wattlığını denemiştim. bir de önüne metal muff koyup denedik. pek etkiliydi..
ama bu bütçede pek amfi yok, git sağda solda dene beğendiğini al derim..
 
Geri
Üst