Fender Classic Series 50s Telecaster Hakkında ?

selamlar, fender ve özellikle telecaster ailesine pek aşina değilim, özellikle her modelinde farklı sap profilleri olduğu için hangisi nedir tam çözemedim.
bir süredir şu linkteki http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8479&gid=109 gitarı inceliyorum ve araştırıyorum, kimi forumlarda sap profili için rahat dense de bazı yerlerde de biraz gibson'vari bir sap profili olduğunu okudum.
açıkçası çok uzun zamandır ltd ec-1000 ve bu aralıktaki gitarları çalıyorum. iki gitarı da bilenlerden ricam, 50's telecaster'ın C-shape denilen sap profilinin ec-1000 ile yakınlığı olup olmadığı. bir de siz olsanız linkteki tele'yi tercih edermiydiniz, yoksa ikinci el mi almayı seçerdiniz, bir de bu gitarı aldıktan sonra noiseless deluxe tele manyetiklerinden almak lazım mıdır ?
şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Merhabalar , Bahsettiğiniz gitarın sap profili Gibson LP'ye açıkçası bir çok açıdan benzemiyor gibi... 25.5 uzunluk (24.75 LP) , 7,25 Radius (12 LP) gibi farklılıklar var. Belki kalınlık hissi bakımından benzeyebilirler. LTD'deki thin u sapa alıştıysan ve elin rahat ediyorsa sana hiç gelmeyecek bir sap onu söyleyeyim. İlla Tele istiyorsan Blade marka Tele'lerin sapları bir nebze sana uygun gibi...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekkür ederim, evet genel olarak ben de öyle bir kanıya vardım, tele'ler genel olarak hepsi C-Shape ve benim alışık olmadığım bir sap profili. blade tele'leri nerede bulabilir/deneyebilirim ?
 
Üstad, sapının kalın olması ince olması falan hiç bi şeyi değiştirmez. Elektrodan sonra klasik gitar alıyorum elime onu da çalıyorum, nerdeyse iki katı kalınlığı, en fazla bi kaç haftada alışırsın farklı bi gitara. Bana inanmıyosan açıp bi konser kaydı izle mesela adamlar Strat'ı bırakıyo Les Paul alıyo eline, onu bırakıyo akustik alıyo, hepsiyle de çalıyolar.
 
Bence de ince sap illa daha rahat olacak diye bir kesin yargı olduğunu düşünmüyorum şahsen ben. İlla ki fark olacak ama belki kalın sapta daha rahat bile edeceksin çalarken.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Guzel yorumlar icin tesekkur ederim, alisma meselesi oldugunun ben de farkindayim ama insan iste rahata alisinca vazgecmek istemiyor :)
 
Kesinlikle öyle düşünme. Birçok metalci arkadaş benm tele 'yi eline alınca nekadar rahatmış diyor. Tele sapı eli doldurur çok rahat ve keyifli bir gitardır özellikle blues ve rock'n roll çalmak çok keyiflidir. Bence kesinlikle tecrübe etmelisin classic 50's de meksika kalitesinde bir telecaster. Ekipmanına bağlı olarak twang ton alacaksın biraz desteklemen gerekebilir. Telecaster'ı telecaster gibi çalmayı da öğrenmek gerekiyor.
 
Geri
Üst