Ns2- Fx Loop Bağlantı Problemi!!! Yardım!

Selam arkadaşlar,

NS2'nin adam gibi bağlanmasını gösteren bir şema bulamadım. Ne denediysem bir türlü bağlayamadım.

In - Out ve Return - Send çıkışları bulunuyor üzerinde. Bir çok yabancı forumda "X" şeklinde bağlanılması gerektiğini söylüyorlar. Şöyle ki;

Gitar -> NS2-in -> NS2-send -> Amfi
Amfi FX Send -> NS2-Return -> NS2-Out -> Amfi FX Return

ISP G-String kafasında bağlamayı denediğimde noise gate görevini yapmıyor. Aslında benim pedaldan beklentim de yanlış olabilir. Düşüncem şu ki, hem gitardan amfiye giden pedal zincirini hem de FX Katındaki pedal zincirini temizleyeyim. Çapraz şekilde değil de normal paralel şekilde bağladığımda ise sadece FX katı çalışıyor. Kafam iyice karıştı. Gerçekten şöyle setup'ında benim beklentim gibi kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar. Deneme yanılma yapmaktan sıkıldım : )

Teşekkürler.
 
Serdar sanırım öyle kullanman imkansız, hem FX Loop hem normal Input zincirini temizlesin dersen iki tane NS2 alman gerekir. Normal kullanımı şudur:

NS2 Input - Gitar
NS2 Output - Amfi ( Daha önce Reverb ya da Delay varsa onlara)
NS2 Send - Wah ya da Comp ile başlayan ilk pedal
NS2 Return - Delayden önce biten son pedalın (Phase falan olabilir) out'undan çıkarak NS2 Return'e.

Karışık gibi, ama aslında değil. İster FX Loop ister Input zincirinde yap. Delay ve Reverb'de kullanılmamasının sebebi zaman bazlı efektlerde NG kullanmanın sağlıksız olması.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Brent-RIg.png


Eleman şu şekilde bağlamış aslında. Ben de deniyorum bunu fakat preamp katı direk uçuyor amfinin !
 
Yani, aşağıdaki şekilde ..

Gitar -> NS2 Input

NS2 Send -> Preamp öncesi efektler -> Amplifikatör Input

Amplifikatör FX send -> Preamp sonrası efektler -> NS2 Return

NS2 Output -> FX Return
 
Yani benim anlamadığım konu şu, Aykan mesela FX'leri de susturamazsın demiş. Peki üzerinde neden Send/Return dalgası var. Onu geçtim. Senin zincirde de NS2 den sonra konumlandırılan efektler var. Mantık olarak efektleri NS2den önce koymak gerekir diye düşünüyorum. Paylaştığım büyük resimde de adam benim dediğim gibi NS2 den önce yapmış. Bu şekilde bağladığımda preamp katı komple kapanıyor amfinin ve sadece FX loop kanalı çalışıyor. Sanki OD pedalımı FX Return'den girmişim de amfinin sadece power'ını kullanıyorum gibi oluyor. Anlatabildim sanırım :)
 
X düzenin mantığına göre, preamp'ı da efekt zincirinin bir parçası olarak görüyorsun ve NS2'den de bu şekilde faydalanıyorsun.. Benim belirtiğim düzende NS2'den sonra sadece power amp var ve tüm efektler ve amfinin preampi, NS2'nin send ve return'ünün içinde.. Yani :

NS2 Send -> Preamp öncesi efektler -> Preamp giriş (Amplifikatör Input) -> Preamp çıkış (Amplifikatör FX send) -> Preamp sonrası efektler -> NS2 Return

Paylaştığın ikinci şema görebildiğim kadarıyla benim belirttiğim düzenden farklı olarak aşağıdaki şekilde:

NS2 Send -> Preamp öncesi efektler -> Preamp giriş (Amplifikatör Input) -> Preamp çıkış (Amplifikatör FX send) -> Preamp sonrası efektler -> NS2 Return

ve Gitar -> Preamp öncesi efektler -> NS2 Input

O zaman da NS2 doğal olarak preamp öncesi efektleri göremiyor..
 
Yani, aşağıdaki şekilde ..

Gitar -> NS2 Input
NS2 Send -> Preamp öncesi efektler -> Amplifikatör Input
Amplifikatör FX send -> Preamp sonrası efektler -> NS2 Return
NS2 Output -> FX Return

preamfi amfi kanalını doğal bırakma taraftarıyım, oraya noise kkoymak amfini gürültüsünü kesiyor ancak doğal karakterini etkiliyor. elbette tercihe göre değişir.
OD comp gibi pedalardan oluşan gürültüyü engellemek için bu pedalları NS2 nin send-return arasına koyuyorum.
Output ise amfinin inputuna giriyor. Delay chorus tarzı modülasyonların kayda değer bir gürültüsü olmadığından onları sadece amfinin kendi loop katında kullanıyorum.
 
Geri
Üst