As i lay dying ve Maxon OD808

As i lay dying'in setupinda Peavey 6505+ ve Maxon OD808 ile boost oldugunu soyluyor grup elemanları. OD808'in nasil bir rolü var yani nasil bir boost. Maxon OD808 satan bir yer bulamadim. Ibanez TS808 ile aynı isi gorebilir miyim? şimdiden teşekkürler
 
TS808 ile bayagi benzer sayilir evet. Hemen hemen cogu modern metal gruplarinin yaptigi birsey zaten. ''Tightness'' denen olayi yapip, hafiften bir mid boost ile birlikte alt ve ust frekanslari hafifcene traslayarak daha temiz, daha ''kut'' bir ton alinmasini sagliyor tubescreamer tipi overdrive ile boostlama olayi. Ben Peavey 5150'mi ISP Fetish overdrive kullanarak boostluyorum, tubescreamer'lara bayagi benzer bir yapida kendisi de.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Peki bu pedalı gitar ile kafa arasına mı yoksa kafa ile kabin arasına mı konuluyor. Maxon bulabilecegim bir yer var mı yada OD808 ayarında baska var mı? TS808 dısında OD808 e en yakın pedal hangisi
 
OD808 bildigin 70'lerdeki TS808, yani orjinal tubescreamer ile ayni devre, ve diger tubescreamer tipindekilere gore low cut'i daha fazla, biraz daha smooth, o yuzden ben Maxon OD9'u biraz daha cok seviyorum sahsen.

Yanlis hatirlamiyorsam orada burada okuduklarima gore MXR GT-OD ile ZW44 hemen hemen ayni devreye sahipti. Yine de yalan soylemis olmayayim, emin degilim, ama tubescreamer benzeri degil bildigim kadariyla tam olarak.

Amfi ile kabin arasina girmeyi deneme sakin ha, aman diyeyim. :)

Gitar ile kafa arasina gireceksin, klasik booster ayari genellikle Drive sifirda olur, ya da saat 9 yonune kadar falan acilir en fazla, Level ise saat 12 yonunden saat 3 yonune kadar genellikle, tone'u da kafana gore ayarlarsin.
 
Maxon OD808 yukarıda yazılan sebeple bir çok high gain amfide (sadece solo değil, ritim çalarken) kullanılıyor. Hatta, Mesa Mark veya Dual Rec gibi gain tonuyla ün yapmış amfilerde bile. Türkiye'de yoksa veya fiyat yüksek ise, Ebay'den ikinci el temin edebilirsiniz, satıcıdan kutuya fatura benzeri bir kağıt koymamasını rica ederek.

BB
 
kullanıyorum tavsiye ederim (y)
soundu demolarımda duyabilirsin (erotika v2 dışında tüm şarkılarımda var)
od ve ts808'e nazaran daha "transparan" bir soundu var
alt frekansları çok iyi toplarlıyor
üst frekanslarda da bir durumlar yapıyor ama onu duyarak anlarsın tarif edemem :)
 
Peki en son cikan ibanez TS808 ile OD808 aynı mı oluyor dedigine gore?

Yanlis bilmiyorsam Maxon'un OD808'i, Ibanez'in 70'lerde urettigi TS808 ile ayni. Su anki uretim olan Ibanez TS808 ise, 80lerdeki TS9larla ayni. Bize direk duz TS9 diye sattiklari ise 90lar sonrasi donemde uretilen baska bir devreli TS9.

Ust frekanslarda en cok dikkatimi ceken yaptigi durum ise tel dinamiklerini, biraz ''twang'' mi diyeyim ozellikle tone knob'unu actikca, ortaya cikariyor, leziz bir organiklik katiyor diyebilirim.

Mesa Recto'larda kanimca modern metal/metalcore vari seyler yapilacaksa bir boost sart oluyor, ozellikle rectifier lamba modunda kullanirken, obur turlu pena vurusu ve atagi fazla yuvarlak oluyor diger muadili high gain amfilere gore. Bayagi meshur gitarist tightness katmak icin kullanir Rectolarin onunde bunlari, dedigim gibi.
 
Geri
Üst