Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşıma yeni bir gitar bakarken bu sıralar swing lere gözümüz çok takılır oldu. Youtube dan birkaç review izledim ve ben açıkcası çok beğendim. Henüz elime alıp çalmışlığım yok ama. Özellikle bridge manyetiğinin çıkışı yüksek diğer single lar ise Fender karakterinde. Her yola gelebilecek bir gitar. Ağacı içinde amerikan kızıl ağaç diyorlar. Bence denemekte fayda var. Bu arada üzerinde birde piezo manyetik var.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12434&gid=165
 
Bu yazın sonunda yeni bir gitar alacağım. En fazla 1000 TL civarı olabilir. Aklımda PRS SE Tremonti, Charvel Desolation DS-2 ST veya Godin Session var ama kararsız kaldım. Genelde rock-metal-blues türlerinin çoğunu çalıyorum. Aktif manyetikli olduğu için Charvel'a çok sıcak bakmıyorum ama high gainde denediğimde hem rahat sapıyla hem yırtıcı tonlarıyla beni benden aldı. PRS SE Tremonti'yi denemedim ama Gitar Teknikleri'ndeki tanıtım videosunda sustain'ini görünce o da çok cazip geldi (floyd rose'lu gitarım var sustain'e açım :D). Godin Session'ı da denedim, sap manyetiğinden strat, köprü manyetiğinden les paul tonu çıkarabilen oldukça geniş ton yelpazeli bi gitar ama onda da vintage tremolo olması canımı sıkıyor. Siz ne dersiniz? Bunların dışında bir öneriniz var mı?
 
Eğer çok yüksek gain'de harmonikleri almak istiyorum demiyorsan, Godin Session bütün tonları sana sunar. Sapı ince profilli gitarlara göre daha kalın olduğu için bir ibanez yada jackson rahatlığı alamayabilirsin. Tremolosunu pek kullanmıyorum. Biraz fazla sert zaten tremolo yayları ya da bana öyle geldi :) ama herhangi bir akord sorunu görmedim ben gitarda eğer köprüyü dert ediyorsan. Gerçi Alshain Charvel'i tercih etmiş, kendisi bana göre daha tecrübeli bi arkadaş ama ben yine de Godin'i öneriyorum :)
 
Arkadaşlar adama yardımcı olun, "klavyesi rahat, üst perdelere rahat erişiliyor" yada "çok stabil bir gitar, hiç akord kaçırmıyor. sustaini de çok yüksek" gibi yorumlar bekliyor adam :)
 
Prs ve Charvel tarz olarak Godin'den ayrılıyor. Bizce fiyat/performans açısından da Charvel ve PRS yarışır. Charvel'lar ülkeye tekrar giriş yaptığı için şu an fiyatlar daha uygun seviyelerde...
 
Ibanez'i almadan önce gitar araştırırken gözüme kestirmiştim:
Schecter S1 Custom
Maun set neck sap + Ebony klavye / maun gövde / 24.75" skala / seymour duncan manyetikler = yangın tehlikesi... Amfi alev alır :)

Dipnot: Charvel'ler de hoş görünüyor bu arada...
 
Geri
Üst