Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Alternatif rock ve türevleri çaldığına göre vintage crunch'ı güzel verebilecek birşeyler lazım, butik pedallara yönelirim maddi imkanım var diyorsan Xotic, Suhr, Lovepedal gibi markalara göz atabilirsin mesela. Seçeneğin çok bol olur, özellikle drive'ı pedaldan almak istiyorsan.
 
O pedallar pahalıymış :)) Dunlop slash wah ve ibanez ts9 aldım. Şimdi sansamp gt2 gibi bir alet almam lazım, amfi modellemesi olan ve sağlam drive tonlarına sahip bir pedal. Bu muadil pedallar uygun gözüküyor, tonları ve sağlamlılığı nasıl oluyor acaba?
 
Bana sorarsan, GT2'den ziyade Sansamp'ın British (marshall plexi ve jcm800 emulasyonu için, ki kendim kullanıyorum bayağı da başarılı), Liverpool (Vox AC30) gibi modellerine de bakabilirsin, ikinci el piyasası ne kadar geniş bilmiyorum ama, uygun fiyata bulursan kaçırma derim, FX-loop'tan bağlarsın paşalar gibi kullanırsın, TS9'a bile gerek kalmayabilir.

GT2'yi çoğu gitaristin aksine pek kurcalama fırsatı bulamadım, ama bir arkadaşımın A/B'lediğine göre ADD+ Miniamp hakikaten birebir klonuymuş GT2'nin, cebin dardaysa ona da göz atabilirsin.
 
Selamlar. Delay için öneride bulunabilirim, verebileceğin maksimum fiyatı yazmamışsın ama Blackstar'ın HT Delay diye lambalı bir delay modeli var. Kesinlikle tavsiye ederim, çok duyulan bir model değil ama çok zengin sesler yakalayabilirsin pedalla. http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=4807&blackstar-ht-delay-pedal bu türkiye fiyatı, http://www.zzounds.com/item--BLCHTDELAY bu da yurtdışı. Üzerindeki space modu efsanedir youtubedan bir araştır derim. Bu arada ht-delay digital delayle analog delay arası bir pedaldır. Daha analog bir şey istersen MXR Carbon Copy al derim kesinlikle daha iyisini bulamazsın. Çok çok çok daha ucuza bir şeyler arıyorsa add+ analog delay alabilirsin, carbon copy'nin klonudur o da.
 
Arkadaşlar öneriler için teşekkür ederim. Eksik kalan pedallar için araştırıyorum halen. Şu an elimde slash wah, ts9 ve sansamp triac var. Bu yazdığım sırayla kullanıyorum, bir yanlışlık var mı acaba sırada?
 
add+ 10 lu ya da 5li adaptör al, reverb için paran varsa tc electronic hall of fame bak ama yoksa marshall rf-1, delay mxr carbon copy/ibanez ad9/add+ analo delay digital istiyorsan boss dd ler, flanger için kesinlikle bulunursa gözü kapalı alınması gereken ibanez af2 paul gilbert signature ama limited edition mıydı yoksa artık türkiyeye gelmiyor mu bilmiyorum ya da mxr flanger
 
Bu pedalları mixer'e direk mi gireceksin yoksa amfiye mi?
Amfin varsa tabi lambalı mı?
Gitarın nedir?

Delay için:
Eğer çok net repeatler arıyorsan -> line 6 echo park
Vintage analog bir repeat istiyorsan (pink floyd vs) -> mxr carbon copy
Hem net repeatler hem analog modellemesi iyi bir delay arıyorsan -> tc electronic nova repeater

Reverb için:
Amfi reverb 'ünden başkasından pek haz alamadım.
Sadece Tc electronic ürünleri derim. fiyat / performans açısından.
Bana kalsa pedaldan değilde çalacağın yerdeki masadan hafif bir reverb isteyip sürekli açık kalsa kafi.

Flanger:
Hiç kullanmadım... Sanırım hiç kullanmayacağım :)
İlla bir modülasyon dersen ama chorus / phaser'ı tercih ederim.
 
Amfim yok. Amfisi olan barlarda return girişinden, olmayan yerlerde mikserer gireceğim xhornetxx. Gitarım ibanez mtm2, sert karakterli bir gitar ama metal falan çalmıyoruz. Bahsettiğiniz modellere bakacağım.
 
Merhabalar abiler ablalar. Eq pedal alacağım. Daha önceden sadece GE7 kullanmış bir gitarist olarak diğer markalardan bihaberim(bir de saçma sapan bir yerde yaşadığım için bilsem de bişey ifade etmiyor deneme şansım olmadığı için). O yüzden yardımlarınızı bekliyorum. Marka,model,ıvır zıvır önemli değil. Benim için önemli olan sizin fikirleriniz, tecrübeleriniz. Şimdiden teşekkür ederim. İyi muhabbetler, iyi alışverişler dilerim :)
 
Ge-7 nin ciplerini tl072 ile degistirmeni oneririm. Dediklerine gore ge-7 de tl022nin eski hali kullaniliyormuis ve texas instruments o cipin artik kullanilmamasini soyluyormus. Daha bir suru cip var kullanilabilcek ama tl072 digerlerine gore daha kolay bulunuyor (OPA2134, NE5532AP, RC4559P, OPA2132,OPA2604)
 
Derinlemesine bildiğim mevzular değil bahsettikleriniz çiplerdir boardlardır falan bir bilgim yok malesef. Peki dediğiniz şekilde modifikasyon yapıldığı takdirde ne gibi değişimler oluyo pedalın karakterinde?
 
Geri
Üst