** Izmirdeki Hırsız Çete - Alım-satım-takas Yapanlar Dikkat! **

Arkadaşlar bu konuyu alım-satım ve takas yapan arkadaşlarımızın dikkatli olması için açıyorum.
Aşağıda vereceğim bilgileri dikkatlice okuyun. En Sonda bilgilerini vereceğim. Bir kenara yazın. Size de denk gelmesin.

Bir gece Sahibinden.com'da gördüğüm 850TL lik Gibson Lespaul için takas mesajı attım. (%99 replikadır dedim)
Elektrikci olduğunu bu işlerden anlamadıgını söyledi. Takası kolay satabileceği icin kabul etti. Ertesi gün kargolama yapacaktık. Fakat sezdiğim birkaç mantıksız yanı oldu. +20-30 yaş olmasına rağmen beyninin %1iini dahi kullanamıyor. Bu yanlar;

• Gitardan anlamam kablosu yoksa calısmıyormuş falan gibi aciz bir cümle kurdu. Bu adam elektronikciyse jack nedir bilmesi lazım. Burada şüphelendim.
• 2.si kargo bedelini bana yıkmaya calıstı sonradan yollayacağını söyledi
• Kargoları aynı anda almayı istediğini söyledi. Mantıksız oldugunu söyledim ama aynı anda verdik aynı anda alalım dedi burada kendini ele verdi zaten

Nitekim ertesi gün kargolar geldi. 11de alacağımızı söyledik güya kargo parasını da havale yapacaktı. MNG sağolsun 9da getirmiş kargoyu. Fırladım gittim Aldım. Görevli çok ağır ne bu böyle dedi. Tuttugumda zaten sap yeri büküldü.
İçini görevlilerin ve kameranın görebileceği şekilde orta yerde açtım ve fotoğrafını çektim. Buyrun bakın;

Fotoğraf1528.jpg


Washburn'ümü yurtiçi kargo ile göndermiştim. Bir telefon açıp kargoyu hemen iptal ettirdim ve bu ezme beyinlilere telefon açtım. Telefonda bana gönderdiği kargonun şişe ve gazeteden ibaret oldugunu söyleyince ne yapmaya çalıştığını sorunca "Bu işler böyle" diye cevap verdi ve kapattı. (tabi bu sırada washburn'ün iptal edildiğinden haberi yok) aradan 20dk geçti ve karısı oldugunu söyleyen kadın aradı. (bir ara telefonunun bozuldugunu söyleyip karısından telefonlaşmıştık) Arayan kadın; siz benim kargomu nasıl iptal edersiniz? diye soru sordu. Eşinin yolladıgı petşişelerden bahsettim ve sizi savcılığa vereceğim dedi kapattı beyinsiz. Neredeyse gülmekten ölecektim. Bana hırsızlık dolandırıcılık yapan insanın karısının aynı muameleyi bana göstermesi. Tabi karısıysa o da. Ben zaten savcılıktaydım biraz daha bekledik delil olarak verilecek konuşma kaydı olur mu diye aramadılar.

Ben gerekli suç duyurusunda bulundum. Mesajlar, konuşma kayıtları ve diğer tüm kargo şubelerindeki video kayıtları toplanıp gereği yapılacak. Ama bu süreç aylar alacaktır. Bu süreçte siz de dikkatli olun arkadaşlar.

Burada yazan kişisel bilgiler yönetim tarafından kaldırılmıştır.

Gönderdiğim gitarın gitmesi ve iptallenip geri döndüğüne dair aşağıdaki Takip no'suna yurticiden bakabilirsiniz

Gönderi kodu: 703472210799 yurtiçikargo

Siz de alım satım yaparken bu bölgeye bu kişilere ve bu tc no suna , numaralara dikkat edin arkadaşlar.
Ben Washburn'ümü kurtardım geri geliyor. Gitse dahi birşey olmazdı tazminat davası 10katına çıkardı sadece.
Adam herşeyini değiştirse dahi değiştiremeyeceği bir alışkanlıgı var. Her cümlesinin sonuna "Anlatabildim mi?" koyuyor. Buradan dahi ele verir kendini. Herkese iyi alışverişler diliyorum, dileyenler özel mesajla mahkeme sonuçlarını atarım.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
sahte kimlik kullanmadılarsa ben izmirdeyim takip ederim bakalım ne çıkacak geçmiş olsun , haber verip insanları koruduğun içinde teşekkürler
 
Geçmiş olsun öncelikle, yalnız bir kaç şey dikkatimi çekti;

1995 -2011 yılları arasında İzmir'de ikamet ettim. Burç Su markasına ilk defa rastlıyorum. Suyun internet sitesine bakınca da imal yeri Afyon olarak gözüküyor. İzmir'de herhangi bir bakkal-büfe-market gibi yerin bu markayı satacağına ihtimal veremiyorum.

İkincisi, kılıfın üzerindeki bolero yazısı. İzmir'deki mağazaların sattığı fason klasik-akustik gitarları bilirim. 2 Yıldan fazla Gazi Bulvarı'nda bu işi yaptım. Senfoni Stagg satar, Zuhal ve Pera Barcelona satar, Trigon'da Blazer var, geri kalan yerler de Valencia bulmak mümkün. Daha küçük yerler Yissi falan bulunduruyor ya da Denizli'den gelen ürünler var. Bolero da ilk defa İzmir'de denk geldiğim bir marka. Eş-dost akraba vasıtası ile kargonun takibinin zorlaşması için ürün oradan oraya paslanmış olabilir. Yani işin özü, o paketi İzmir'de hazırlamak oldukça zordur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Kargoyu almaya güya karısı gitmiş. Telefon geldi gittim vermiyorlar kargomu iptal ettirmişsiniz diyor bir de yüzsüz yüzsüz. Oysaki ben kargoyu ucuz olsun diye telefonsuz göndermiştim. Söyledikleri her şey yalan. Bolero ve su muhabbeti konusunda haklısınız. Diğer suyun markasıda çok acayip bir şeydi. kalamar gibi ama daha uzun kabahat mı desem o civarlar birşeydi. Sular açılmamıştı ağızları kapalıydı. Sıfır alınıp konmuş.
 
O tarz ayrıntılı işlerle ilgileneceğiz tabi. Ben bu süreçte başka arkadaşlar dolandırılmasın diye hemen paylaşayım dedim. Bu sabah oldu olay. Umarım herkes görür tedbirini alır.
 
Kabalak olması lazım, Ankara'da da satılır.
Geçmiş olsun.
Israrla takasların elden yapılmasını savunurum ve bu da bir ispat oldu.
Bu forumdan yıllardır tanınan insanlar vardır onları bilmek lazım o ayrıdır. Ama sahibinden aracılığıyla takasa girmek hiç mantıklı gelmiyor bana.
 
Kola çok sallanmıştır. Açma sakın :) Geçmiş olsun, keşke senin gitarı teslim alırken kıskıvrak yakalama fırsatın olsaydı ama riske girmeye değmez tabii ki. Ben de olsam aynısını yapardım.
 
Bu kişinin sahibinden sitesindeki üye profilinin de linkini buradan veya özel mesaj ile verebilirseniz iyi olur. Olur da başka ürünler yükler, sahibinden sitesindeki kullanıcı adı farklıdır, kimdir bilelim.
 
Anlaşınca ilanı silmişti. Göndediği mesajlar da gözükmüyor. Sanırım hesabı kapatmış..

Engellemiş te olabilir yüzsüz. Demek İzmir'den verdiğiniz isme ait veya elektronikçi olduğunu iddia eden ucuz ilan sahiplerine dikkat edeceğiz.
Yazık yahu canım İzmir'e! Güzel insanları olan güzel bir şehri yok sahte gitar satıcıları, yok takas dolandırıcısı bir iki istisnai şerefsiz karalamaz umarım. İzmir'den, sahibinden üzerinden ve satanların yüzünü bile görmeden yaptığım bir kaç alış verişte hiç sorun yaşamadım oysa ki. Yazık, çok yazık :( Umarım cezalarını bulurlar...
 
Geri
Üst