Kayıt Yapamıyorum

merhabalar bilgisayarıma cubase 5 yükledim ses kartımda fast trak pro usb kayıt alamıyorum acaba ses kartı ile program mı uyuşmuyor yoksa bilgisayara ses kartını falan tanıtmam gerekiyor mu aynı anda midi klavyeyi ?
ikinci sorum referans monitörümü ses kartına bağladım gitarımı ses kartına takınca ses geliyor ama pc'den video müzik açınca ses gelmiyor bu normalmidir çözemedim ?
kayıt ve bu tür konularda pek bir cahilim yardımcı olursanız çok sevinirim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
cd'yi taktım kuruldu falan dedi ama hala tık yok açıkcası bu işlerlede aram iyi değildir en sonunda ücret karşılığı anlayan birine yaptırmayı düşünüyorum o derece çaresizim
 
Çaresizliğe kapılmayın, önce bilgisayarınız kapalı ve fişten çekik olsun, ses kartınızın bilgisayar bağlantısını çıkarın (usb).Bilgisayarınızı açın, sitesinden güncek driver'ını indirip kurun, bilgisayarınıızı kapatın ve fişten gene çekin.ses kartınızı takın, sonra bilgisayarınızı açın.Ses kartınızın arayüzünden ayar yapmanız lazım, ve arkadaşların dediği gibi cubase device setup ayarlarını yapmanız lazım, youtube' da aratın çıkar.Ayrıca eğer yapabiliyorsanız onboard ses kartını biostan iptal edin...Ve bu konuda balık tutmayı öğrenmeye gayret edin çünkü bu bilgilere çok ihtiyacınız olucak daha...
 
Ses kartınızın driverlarını internetten güncel olarak yükleyin , bilgisayarın onboard ses kartını devredışı bırakın ve bilgisayarı yeniden başlatın .
 
Bilgisayarım üzerinde sağ tık yapıp özellikleri seçin veya direk denetim masasından , aygıt yöneticisine girin .
Ses ibaresi olan birimden , M-audio hariç diğerlerini sağ tıklayarak devre dışı bırak seçeneğini seçip bilgisayarı yeniden başlatın.

şöyle birşey oldu şimdi cubase tuşlara bastığım zaman midi klavyeyi algılıyor ama ses alamıyorum
 
Söylenenlerden tamamen farklı hayati eklemeler için teşekkürler asr.rh...ayrıca her işletim sistemi perfectxp değildir sanılanın aksine.Peki pc'yi kapatıp açınca tekrar ne olucak?

steve_o ; o/b ses kartını kaldırman hayati değil fakat karışıklık olmasın diye kaldırmanı önerdim, yoğunlaşman gereken nokta ses kartının ara yüzündeki ve cubase device ayarlar.Midi tetiklemesine gelince, vst yi doğru ynlendirdin mi ki, yani midi kanalına gösterdin mi?
 
şöyle birşey oldu şimdi cubase tuşlara bastığım zaman midi klavyeyi algılıyor ama ses alamıyorum

Denetim masası üzerinden , windows ses aygıtı ayarlarına girerek ses kartınızı kayıt , çalma gibi konumlarda seçerek aktif hale getirin .
Ayrıca ses kartının driverları dışında birde ASİO adında küçük bir yazılım mevcut .Software'ler üzerinde gereken değerleri girebilmeniz için gereklidir .
Bu yazılım eğer yüklü değil ise mutlaka edinmeniz gerekmektedir , rahatça net üzerinde ASİO adı ile bulabilirsin.
 
arkadaşlar ses kartını tanıtmaya çalıştım programa böyle birşeyler oldu doğru yapmışmıyım acaba eksik yada hata varsa nelerdir ?
 

Dosyalar

  • cubase 2.png
    cubase 2.png
    73.4 KB · Gösterim: 239
  • cubase.png
    cubase.png
    58.8 KB · Gösterim: 263
Hata yok , doğrudur ,
Halen kayıt alamıyorsanız , mikrofonunuz cond. cinsi bir ürün ise ses kartı üzerinden preamp katını (+48v) açık konumuna getirin .

mikrafon ile yapmıyorum gitarı direk ses kartına giriyorum hoparlörlerden gitarın sesi geliyor ama cubasede sinyal dalgalarında tık yok kayıt tuşuna basıyorum yine ses yok
 
Geri
Üst