Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bunları zamanında kendimin ve yakınımdaki arkadaşlarımın elektrikli gitara başlama süreçlerini düşünerek yazıyorum:

başlangıçta uygun fiyatlı bir prosesör pedal almak daha mantıklı. benim Digitech pedalım vardı. Sahnede birçok kez kullandım. Aynı yerde çaldığım ve iyi ayarlanmamış birçok pahalı setuptan iyi ton aldım. Mükemmel bir sesi yoktu ama bir tane analog pedal parasına almıştım ve efekt bilgimi oldukça geliştirdi. Neye ihtiyacım olduğunu, neyi sevdiğimi öğrendim. Sevdiğim efektlerin başka markalarını denemeye başladım. Similasyonunu sevdiğim tonların gerçek amfilerine, preamplarına ilgi duymaya başladım. Üzerindeki ritimle, sıkılmadan metronomla çalışmayı öğrendim. Aynı gamı, licki farklı ritimlerde üzerine koyarak çalışmayı öğrendim.

Ama şunu da belirtmeliyim ki iyi bir analog pratik amfisiyle insan tuşesini ve stilini daha iyi geliştiriyor.

Yeni başlayan ve efekleri tanıma aşamasında olan insanlar için birsürü para verip daha ne işe yaradığını anlamadan wah, whammy, compressor, flanger ... gibi uzayıp giden bir liste pedalı almasını önermem. Bence analog setup bir süreç içerinde ihtiyaca, tecrübeye ve beğeniye göre evrilen bir şey.

Bunu senin durumun için yazıyorum:

Sahnede amfini kullanacaksan, prosesörler loop içinde tonu etkiler. Hele ucuz bir pedal alacaksan oldukça kötü bir verim alırsın. Neye ihtiyacın olduğuna karar verip, minimalist delay, chorus gibi küçük bir efekt pedal dizimi yapabilirsin. Eğer ne istediğini biliyorsan ve istediğin loop bölümünde efekt çeşitliliğiyse Nova Systemi loop içerinde önerebilirim. Bu pedalın çeviricileri nispeten daha iyi. Ama bütçen için uygun değil sanırım. Daha uygun fiyatlı önerim ise şudur: http://www.behringer.com/EN/Products/DSP2024P.aspx
 
Aslında bütçe işi problem değil sadece 4 ay daha sabır etmemle 1000 tl ye yakın param olur , behringeri ne zaman görsem kaçarım :) bana göre kötü bir marka pek sevemedim , ama nova system bana çok uygun olur benim aradığım beni en az 4-5 yıl götürecek şeyler arıyorum ona göre alışveriş yapıyorum
 
Evet başlıkta gayet net yazdım acaba ses kartı olarak kullanılabilecek prossessörler(yani normal işlevinin yanında bu özelliği sağlayanlar) varmış.Acaba bu tarz prossesörler kullanıp memnun olan(ya da olmayan) veya bilen,tanıdığı kullanan,şahit olan varsa yazabilir mi ayrıca fiyatını da yazarsa çok güzel olur.
(örneğin : Line 6 Pod HD500 alsam bunu bilgisayara takıpta ayrıyetten ses kartı olarak kullanabilir miyim ? Yada başka bir prosessörü)
 
USB girisi olan (sanirim) butun MultiFX processor'leri ses karti olarak da kullanilabiliyor. Ben daha once Digitech RP350 kullandim, sonra RP1000'e gectim. Her ikisi de USB ile PC'ye bagliyken PC'ye bagli speaker'lardan ses gelmez. Bu yuzden bu processor'lerin output kismina baglayabilecegin tercihen kaliteli monitorler de bulman lazim. Eger kayitla da ilgeleneceksen iyi monitor sart bence. Ben Roland CM30 kullaniyorum mesela RP1000'in cikisinda.
 
Teşekkürler.Önceliğim söylediğim şekilde kullanabileceğim bir prosessör daha sonra maddiyat olduktan sonra dediğin gibi bir monitör bakmayı düşünebilirim.
 
prosesörün ses kartı kalitesi iyi olmaz bence hiç bulaşma kayıt yapacaksan kayıt kaliten kötü olur yani bir ses kartının vereceği kayıt kalitesini o prosesörden beklememelisin
 
Söylediklerini daha önce duymuştum.Ben gündüzleri evimde amfide çalabiliyorum fakat bazen gündüzleri değil akşamları çalmak istiyorum yani bilgisayar bağlayıp şarkı çalışabilmek istiyorum bana onboard ses kartından 1 adım ötede olabilecek bir alet lazım.Yani onboard ses kartındaki gibi açtığımda distirtion kanalında bir şey denediğimde noise reduction'ı %95 e getirip de kullanmak istemiyorum onun yerine normal zaman da amfide akşamları da bilgisayarda ses kartı olarak kullanabileceğim bir alet istiyorum.
 
evet bende bir ara bilgisayarıma gitar bağlamıştım seste gecikme ve dediğin gibi çok dip ses yapıyordu sağolsun abim geldi ses kartını bağladık rahat rahat çaldım , evet sorununu anladım aslında şey de yapabilirsin mesela 2. el 300 tl ye güzel ses kartları var onu bilgisayara bağladın mı çok güzel bir sound elde edersin tabi bunun için guitar rig , ampli tube gibi programlar kullanıyoruz bu programlarda zaten internette var ama sen sahneye çıkıyorsan ve analog pedalların yoksa aldığın prosesörü sahnede kullanacaksan tabiki al 1 taşla 2 kuş hesabı , benim bildiğim boss me-70 te ses kartı olmalı eğer yanlış bilmiyorsam hem soundlarıda güzel ama sen yinede araştır inşallah istediğini bulursun
 
Abi ne beklediğinize bağlı cihazdan. Yani şöyle özetleyim, M Audio Mobilepre Usb ses kartıyla aldığım kaydın kalitesi ile, zoom G3 prosesörümle aldığım kaydın kalitesi hemen heen aynı.
Öyle dipses falanda yok. Ha tutup prosesörün üzerine pc'den Guitar Rig, AMpli Tube vs. gibi programlar açarsan dipses yapar tabi.
Gecikme konusundada sıkıntım yok. Sıfır değil, hiç bir cihaz gecikmeyi sıfıra indiremez zaten ama farkedilmeyecek kadar az.
DragonLord istersen özelden yaz, Zoom G3'le aldığım bir iki kayıt atayım. Fikir edinirsin.

Ayrıca, gitar çalmadığım zamanlarda müzik dinlemek için falanda kullanıyorum.
 
Line 6 POD HD300 ve HD400 gayet başarılı ancak HD500 onlara göre çok daha iyi bir alet.Eğer maddi olarak zorlamazsa POD HD500 ve Zoom G.9.2.tt öneririm çünkü ikisinide kullandım sorunlarını çözmenin yanı sıra seni sahnedede rahat rahat götürür.Fiyat olarak daha uygun düşünürsen Zoom G3,Digitech GNX 3000 önerebilirim.Zoom G3 gayet başarılı kayıt konusunda.Ancak ikinci el bulman biraz zor sıfır olarak 400 TL civarı idi en son nakit alırsan pazarlık şansın artar bir ihtimal 370 TL gibi alabilirsin.
 
yok dostum sağol biraz daha üst model istiyorum yani şöyle baya bir zaman (4-5 yıl ) götürecek birşeyler arıyorum yinede öneriniz için teşekkür ederim :)
 
ben de Pod X3 live kullanıcısıyım, usb den bağlayıp ses kartından yaptığım kayıtlarda amfiden aldığın gibi kalitede ses alamıyorsun harmonikleri de öldürüyor..
 
yalnız arkadaşlar şunu eklemeyi unuttum aradığım prosesörde loop özelliğinin bulunmasına dikkat ediyorum

Prosesörü sadece amfinin loopuna koymayacak mısın? Looplu prosesörle 4 kablo denilen olayı mı yapacaksın?

4 kablo:
gitar->prosesör input
prosesör send->amfi input
amp send->prosesör return
prosesör out->amfi return

Nova üzerinde loop yok. Line modundayken drive iptal ediliyor bütün presetlardan ve amfinin loopunda kullanıyorsun. Yani drivedan sonra send return yok. Amfiden önce hangi efektleri kullanacaksın?Preamp öncesi comp olsun illa dersen sadece bir comp pedalı alabilirsin.

Bir de benim kişisel görüşüm, sesi drive a girmeden dijitale dönüştürmek sesin doğasına daha çok zarar veriyor.

Behringer fiyat/performans olarak iyi diye söyledim. =)
 
ben de Pod X3 live kullanıcısıyım, usb den bağlayıp ses kartından yaptığım kayıtlarda amfiden aldığın gibi kalitede ses alamıyorsun harmonikleri de öldürüyor..
POD X3 Live ses kartı olarak başarılı değil.Bu sebeble dediğiniz sorunlar daha ön planda.Tabiki ses kartından gelen tonlar ve harmonikler gerçek bir amfi gibi olmaz ancak X3 Live bunu biraz daha belli eden bir ses kartına sahip.
 
POD HD500 gayet başarılı hem ses kartı olarak hem evde hem de sahnede seni tatmin edecektir.Analog kadar tabiki başarılı değil ancak drive tonları şu ana kadar denediğim processor'ler içinde en iyisi diyebilirim.
 
Geri
Üst