Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Truss rod kanalı derinliği bilinmediği sürece yapılmasını tavsiye etmem, cırt diye kanalla göz göze gelirsiniz, şenlik başlar. Zira alınması gereken yaklaşık 2 mm var.
 
o gitarla hız yapılamıyorsa zakk wylde nasıl hızlı çalıyor anlamadım. tabi ki zakk wylde'ın sahnede çaldığı gitarıyla bir değil ama o kadar da farklı değildir yani, yanılıyor muyum?
 
Kişiden kişiye değişir, ben şahsen en kalın les paul sapı ile bile gayet rahat hızlı çalıyorum, hatta sap kalınlığı hiç önem arz etmiyor benim için. Ama çoğu insan ince sever.
 
şu an gitarda ince perdelere ulaşmak için resmen güreşsem de godin session'ı sonuna kadar tavsiye ederim. alalı 3 ay oldu. bu işten süper anlamıyorum ama sapı bu kadar stabil bi sap görmedim diyebilirim, kullandığım bazı gitarlar bu konuda aş belası.
 
Truss rod kanalı derinliği bilinmediği sürece yapılmasını tavsiye etmem, cırt diye kanalla göz göze gelirsiniz, şenlik başlar. Zira alınması gereken yaklaşık 2 mm var.

Zaten o yüzden luthier baksın demiş hackeiommi.

Onun dışında katılıyorum, bana da sap kalınlığı farketmiyor. İlk defa elime aldığım bir gitar bile olsa 1 2 dakika içinde alışıyorum. Sonra hızlı çalmak, gerekirse shred sweep gibi olaylar kasmıyor. Hani LP, Strat falan farketmeksizin.

Teknik ve fiziksel gelişim yeterli olgunluğa oluşunca bu tarz arayışlar da bitiyor bazı kişiler için. Ben artık hep kalın saplı modeller alıyorum örneğin. Rezonansı ve tuşeyi daha iyi hissediyorum.

Grg'nin sapı gayet incedir aslında, hatta Rg Ibanezlerin sapları bana ciddi ince gelir.

Bence teknik çalışıp gitarlara alış, hıza izin vermeyen gitar diye bişey asla duymadım.
 
Bir gitar yapımcısı olarak tavsiye etmiyorum. Arkadaşın ilacı radiusu 12"ten büyük tercihen 24 fret bir superstrat.
 
şu an gitarda ince perdelere ulaşmak için resmen güreşsem de godin session'ı sonuna kadar tavsiye ederim. alalı 3 ay oldu. bu işten süper anlamıyorum ama sapı bu kadar stabil bi sap görmedim diyebilirim, kullandığım bazı gitarlar bu konuda aş belası.

Ben de Godin Session kadar "all access" bir strat sapı görmedim. Bir Fender'e göre çok daha kolay ulaşılıyor. Tabi superstratlar daha farklı. Benim kullandığım diğer gitarlarımda durum daha farklı çünkü onların üretim amaçları farklı.

Kişisel beklentiler farklı olabilir, amacım sana saldırmak değil mrtcntn. Yanlış anlamanı istemem, belki sana rahat gelmiyordur, ya da diğer gitarlardan alıştığın rahatlığı bulamamış olabilirsin.

Bunun dışında Godin Session benim 3 ay sabredip aldığım bir gitardır. Acele etmeden çok fazla marka denedim, iki kez bunun için İstanbula gittim. Sadece strat denedim ve gözüm arkada kalmadan Session aldım. Bunu da Ankarada 10 tane Session arasından deneyerek seçerek aldım, 2 saat sürmüştü sanırım. Tüm emeğime değdi ama, bir Custom Shop Fender olmadığı sürece başka strat bakmıyorum. Standard ve Deluxe modeller de dahil.
 
İş bilmeyen luthier, döner gitarınızı sever, bunda şüphe yok :) Ama iyi bir luthierin de neyi ne kadar traşlayacağını, işin istenilen ölçülerde yapılıp yapılamayacağını da bilmesi şart. Hani "Alayım alttan üstten bir milim gitsin" işi de değil bu. Tufan'ın ellerinin yapısı, gitarın sustain kaybedip kaybetmeyeceği göz önüne alınarak yapılması gerekir bu işin. Olacak gibi de değilse dokunulmaması lazım.

Yahu Tufan, elinde zaten GRG var. Olmadı ona manyetik çaktırıver. Niye ille de yeni bir gitarın peşinde para harcayasın ki? Çok özel bir şey gerekirse de luthier var forumda sonuçta.
 
Aslında manyetiğin farkını; misal Line6 15w amfide Vox Processor de ve evde çalarken, hissetmek çok zor. Hissettiğini varsayalım, beklentisini karşılayacağını düşünmüyorum. Hayal kırıklığı yaşaması muhtemel.

Ben yerinde olsam paramı biriktirir, sonra GRGyi satar 900 1000 TL civarına Jackson Dk2m ya da 2006 civarı bir RG2550-70 alırdım. İlla gitar alınacaksa.
 
Arkadaşlar hocamla konuştum .Fender Special almaya karar verdim Usa sert karekterli bir gitar var elimde zaten grgyide hız için kullanacağım fenderde ömürlük bir gitar olarak kalacak elimde. Sss özellikle hafif şarkılarda kullanacağım.
 
Özelden ilanın ilk mesajında adı geçtiği için Fender'imi önermiştim ve konu zaten benim de belirttiğim noktaya gelmiş:
Anladım. Gitar önerisi başlığında Fender de düşünüldüğünden bahsedilmiş olması nedeniyle önermiştim. Bu arada hız kişinin kullanımıyla ilgilidir. Malmsteen de Fender kullanıyor ve sap bildiğimiz Fender sapı. Sadece scalloped perdelere sahip. Örneğin Mike Stern çok hızlı çalan bir Jazzcıdır ve Fender'den daha kalın saplı bir Yamaha Telecaster kullanır. Al Di Meola inanılmaz hızlı çalar ama Gibson Les Paul ve PRS kullanır. Gary Moore da inanılmaz hızlıdır ama hep Fender ve Gibson kullanır. Hız tamamen şahsi bir konu.
 
o yüzden hacı sen ne var ne yok sat git bi gibson les paul kara güzellik al her türlü tatmin eder :D
Pentagram son noktayı koydun :D

Yalnız bir tavsiye, LP seviyorsan ve çalmaya kararlıysan sakın SG'ye bulaşma! Geçtiğimiz hafta sonu Pluton Müzik'te son derece kaliteli LP'ler (Heritage ve Nik Huber) deneme fırsatım oldu. Ben dahi ilk defa "Gibson'dan kaliteli LP bunlardır" dememe rağmen 16. perdeden sonra zorlandığımı fark ettim. Bu saatten sonra da ayrıca bir LP alıp birkaç hafta alıştırma yapmadıkça LP yolları bana kapanmıştır gayrı.

Alshain arada espri yapar ama öyle saygısızlığını, ukala dümbelekliğini görmedim hiç. Hemen celallenip işleri ciddiye bindirme. Hem Fender Special'ın ömürlük bir Strat olabileceğine ben de inanmıyorum. Ucuz etin Special'ı yavan olur bence. İlle de Strat alacağım diyorsan, acele etmeden Fujigen, Blade, G'nL gibi alternatifleri de düşün bir derim.
 
Geri
Üst