Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Düşündüğün tarzlarda alabileceğin gitar humbucker lı olmalı ve bence sabit köprülü olmalı. Bu özelliklere sahip marka ve modelleri karşılaştır. Çalım rahatlığı ve ton olarak sana en iyi gelen modeli al. Jacksonlar biraz yumuşak müzik yapmak istediğinde seni memnun etmeyecektir. Aynı şekilde esp ve ya Ltd ler de öyle. Bundan emin olabilirsin.Bazı arkadaşlar çalan kişye kalmış diyebilir. Ama ben denediğim için biliyorum gerçekten olmuyor. Daha versatil gitarlar varken kendini kasmanın anlamı yok. Bence gidip epiphone ları bi denemelisin. ve ya bulabilirsen 2. el gibson. İlle de daha sert ton istiyosan o zaman da emg takarsın, olur biter.
 
Slm arkadaşlar.Elektro Akustik gitar siparişi verecem.Daha önce kullanan arkadaşlar yorumlarını bildirirse mutlu olurum :)
Epiphone PR5-E
Yamaha APX500II
Fender CF-140SCE Folk RW Natural
Aslında fender alacaktım.Ama aralık 25 gibi türkiye'e gelecekmiş.Birde teminci firma gitarda sorun var ocak gibi geri toplucak dediler kafam karişti.
Epiphone PR5-E hoş gibi daha önce kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teşekkür ederim...
 
merhaba arkadaşlar.şimdiye kadar hep ibanez gitarlarla (grg 170dx,grg 270b..) çalıştım.manyetik,modifiye işlerinden pek anlamam.ağırlıklı olarak blues çalıyorum.rock az biraz da caz çalıyorum.fender strat meksika almayı düşünüyorum.iki gitar var özelliklerini falan yazacam siz yardımcı olursanız çok makbule geçer.şimdiden teşekkürler.
biri:fender stratocaster meksika 2011 üretimi akçaağaç klavyeli sıfırdan farksız çok temiz 850 lira.diğeri:fender stratocaster meksika 60.yıl serisi gül ağacı klavyeli 2006 üretimli temiz ama kullanılmış sürekli manyetiksiz(gitarın kendi manyetikleri yok) 800lira. seymour duncan stk manyetiklerle beraber 1000 lira. sizce hangisi daha makul?
 
Renginde bi acayiplik yoksa ve kırığı çıkığı yoksa 2011 yapımı olan. Aynı kondüyondaysalar diğerinin hiç şansı yok... Akçaağaç zaten daha çok aranan versiyondur.
 
Akağaç daha çok aranır diye bir genel kural yok yanlız..
Gibson les paul u rosewood yaparken hata yapmış diyemeyiz :)
Tümüyle tercih meselesi..2011 meksika stratların tonu özellikle alt perdelerde bana kötü geliyor..

edit: sonradan farkettim siz o model için demişsiniz,ben genel bir tanım gibi algıladım ..
 
Akçaağaç daha çok aranıyor ülkemde. Nedendir bilmeme tabi, ben rosewood'cuyum mesela. Ama var böyle bir şey, inkar etmeye gerek yok. Maple daha çok seviliyor Türkiye'de :)
 
diğeri:fender stratocaster meksika 60.yıl serisi gül ağacı klavyeli 2006 üretimli temiz ama kullanılmış sürekli manyetiksiz(gitarın kendi manyetikleri yok) 800lira. seymour duncan stk manyetiklerle beraber 1000 lira. sizce hangisi daha makul?
Bu benim geçenlerde sattığım gitar. Kesinlikle tavsiye ederim. Evet Aykan'nın da dediği gibi maple hastalığı var ülkemizde. Farkı çok basit aslında maple daha parlak ton verir, rosewood ise daha tok. Hatta maun gövdeli gitar denince ilk akla gelen Gibson bazı gitarlarda maple (akçaağaç) kaplama kullanır ki bu da daha parlak ton isteyen kullanıcılarına hitap etmek içindir. Ben de rosewoodculardanımdır.
STK manyetikleri de ben takmıştım o gitara ve progresiften, hard rocktan jazz-bluesa kadar geniş yelpazede hem gerçek single hem de humcancel (dip gürültüsüz) tonlar almak mümkün. Ve benim sattığım fiyatın çok çok altında bir rakam söylemiş Kadir. Eğer maddi durum müsaitse hiç düşünme derim ki benim durumum uygun olsa kesinlikle yarın sabah o gitar bana geri gelirdi.
 
Akçaağaç daha çok aranıyor ülkemde. Nedendir bilmeme tabi, ben rosewood'cuyum mesela. Ama var böyle bir şey, inkar etmeye gerek yok. Maple daha çok seviliyor Türkiye'de :)

Bence tonla alakası yok.Tercih edenlerin çoğu mapple klavyeli fenderle rosewood klavyeli fender tonunu ayırt edemez.Zaten lambalı düzgün bir amfi ile denenmediği taktirde ayırt etmek çok zor bence.Tamamen görsellik tercih sebebi.Mapple klavyeli strat birçok insanın gözüne daha çok hitap ediyor.Tabi bu benim gözlemlediğim kadarıyla kişisel fikrim. :)
 
arkadaşlar ikisi arasındaki fark sadece klavyenin ağacı değil lütfen konuyla ilgili yorum yapın.daha fazla yardımcı olursunuz.teşekkürler
Bu konuda "bence" diye yorum yapılacak durumlar var, yapılmayacak durumlar var. Sap farkı aslında önemli bir konu. Tonla çok alakalı.

Yalnız şunu baştan belirteyim ki maple saplı olan gitarı bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim manyetiklerini biliyorum ve seramik oldukları için tatmin etmeyecektir. Ama diğer gitar benim eski gitarım ve o Seymour Duncan'ları ben satın aldım ve kendi ellerimle lehimledim. Hatta o manyetikler kafama göre de seçilmediler. Seymour Duncan ile mailleştim ve tavsiyelerine göre dizdim. Hatta Kıvılcım'da yoktu ve Amerika'dan getirttim. Eğer amaç blues çalmaksa fazlasıyla tatmin edecektir.

İşte olayın "bence"den çıkması gereken noktaya geliyorum. Gitar denenmeden alınmaz. Eline alacaksın sen onu seçeceksin o da seni seçecek. Yani bağ kuracaksın. İçine sindikten sonra da foruma uğrayıp sormayacaksın. Yoksa ahkam kesenleri dinlemekten gitar çalamaz olursun :)
 
ben manyetiklerden anlamıyorum yani adam 750 lira verdim bu manyetiklere diyor.o halde alacağım gitar 250 lira geliyor bu da mantık işi değil yani kazık yemek istemiyorum
Bu noktada işte kim ne diyorsa desin. Ama ben tek birşey söylüyorum
STK-S6 köprüde, STK-S4m ortada, STK-S7 sapta. İşte manyetikler bunlar. Ve sen hala kazık yemekten korkarsan ve bu mesajı da okuyup parası hazır olan Kadir'e ulaşırsa tek seçenek kalacak ve bu konu kapanacak ;)
 
Bu noktada işte kim ne diyorsa desin. Ama ben tek birşey söylüyorum
STK-S6 köprüde, STK-S4m ortada, STK-S7 sapta. İşte manyetikler bunlar. Ve sen hala kazık yemekten korkarsan ve bu mesajı da okuyup parası hazır olan Kadir'e ulaşırsa tek seçenek kalacak ve bu konu kapanacak ;)
STK-S6: http://magaza.kivilcim.com.tr/seymour-duncan-custom-stack-plus-stk-s6.html
STK-S4m: http://magaza.kivilcim.com.tr/seymour-duncan-classic-stack-plus-stk-s4.html
STK-S7: http://magaza.kivilcim.com.tr/seymour-duncan-vintage-hot-stack-plus-stk-s7.html

Evet toplamı 750 TL ama daha önce belirttiğim gibi ya siyah renk var ya da ellerinde yok. Gitar 250 TL'ye geliyor. Kaçmaz bence.
 
2011 üretimi olan, standard serisi ise eğer, klavye yarıçapı 9,5 inç tir. classic series 60 ların ki ise 7,25 inç. yarıçap yükseldikçe çalım kolaylaşır özellikle bendlerde. bu tabi kişinin çalım tekniğine göre değişebilir.ben genel olarak konuşuyorum. Klavyede maple ve rosewood un ikisi de görünüm ve ses olarak ayrı tatlara sahipler. İkisi de güzel. Lakin, maple ın çalması daha kolaydır. sert bi ağaçtır. daha kaygandır. rosewood ise maple gibi cila olmadığı için bakımı kolaydır. ve cila olmadığı için daha pürüzlü bir yüzeye sahiptir. çalarken parmaklarınızın ve tınaklarınız azıcık uzunken bile tırnaklarınızın, klavyeye sürtünmesi canınızı sıkmıyosa , alışabiliyosanız rosewood da güzeldir. ben rosewood u çok severim. ama maple aldıktan sonra,çalım kolaylığı ve o rahatlığın üzerine sahip olduğu tını,gitara verdiği ton , beni çok etkilediğinden şu an maple en iyisi bana göre. klavye ve sap ağacı, ayrıca sap yapısı manyetiklerden daha önemli bence. SD manyetikler çok iyidir eminim. söylediğiniz manyetikleri denemedim. ama stok manyetikler de yeterlidir. Hee eğer çok rahatsız ederse, 400 tl civarı texas special seti alırsın. olur biter. sonuçta blues yapacaksın. ve bu en iyi tercih olur bence. dipses e de takılma, fender çalıyorsan dipses e alışacaksın. :D
 
Vintage görünümünden hoşlanmayan birinin akçaağaç tercih etmesi garip geliyor bana gülağacı daha kullanışlı ve uzun ömürlü bence :) Daya limon yağını gitsin :)
 
Geri
Üst