Nova System Nasıldır ?

başlık pek yaratıcı olmadı ama novasystem için biraz bilgiye ihtiyacım var. arkada iki giriş var 1.line input , 2. drive input , aralarındaki fark nedir. pedal in girişi var buraya hangi pedallar bağlanıyor ? kulaklık yeri göremedim ?? Amfi sim yok sanırım. ev için önerir misiniz ? efekt kalitesi yeterli mi ?
TCNova_02.jpg
 
aktif olarak kullanıyorum drive ve efekt olarak çok iyi bence. Amfi simülasyonu eklediler son firmware ile ayarlarda speaker emulation açabiliyorsunuz ama bu seçenekle ile eq devre dışı kalıyor. Kabin simülasyonu sabit bir eq ayarı ile eklemişler yani harhangi bir ek çip falan yok. Ve tetminkar değil. eq devre dışı kalınca kayıtlı presetlerinde büyük kısmı berbat oluyor.

Cihaz hem direkt clean amfi ye inputtan bağlanırsa drive ve overdrive ile birlikte tam performans kullanılabiliyor. Fx looptan bağlanırsa sanırım line ve drive input olayı buna lazım oluyordu, drive ve overdrive devre dışı kalıyor sadece efektleri kullanabiliyorsunuz. Kitapçığında bu olayı detaylı olarak yazıyordu.

Açıkcası benim cihazı şuanki kullanma projem amfi simülatörü (Joyo American Sound) ile direkt kayıt almak. Yabancı bir elemanın bu ikilinin harika olduğu yönündeki yorumlarından dolayı yurt dışında joyo american sound(fender amfi simülatörü) sipariş ettim.

Efekt kalitesine gelince bence harika. Sonuçta Tc Electronic'ten bahsediyoruz. Nova daki efektler G-system den alınma.
 
başlık pek yaratıcı olmadı ama novasystem için biraz bilgiye ihtiyacım var. arkada iki giriş var 1.line input , 2. drive input , aralarındaki fark nedir. pedal in girişi var buraya hangi pedallar bağlanıyor ? kulaklık yeri göremedim ?? Amfi sim yok sanırım. ev için önerir misiniz ? efekt kalitesi yeterli mi ?
TCNova_02.jpg

Öncelikle, efekt kalitesi, alternatif olarak kullanacağın bütün processor'lerden daha iyi (tabi bu subjektif bir yorum). Özellikle delay, modulation ve pitch olayları harika.

Kulaklık yeri yok çünkü alet kulaklıkla kullanmak için tasarlanmamış. Fakat output'a kulaklık bağlayıp kullanan ve bunun başarılı olduğunu söyleyen var.

You can plug the headphones (with a 1/4 jack adapter) into the output and use it that way. I have done it a few times .. seemed to work ok.
Bu pedalın olayında simülasyon teknolojisi yok. Yani amfiye takıp kullanmak üzere tasarlanmış. Bunun yerine analog drive var, nova system'in olayı bu. Dijital olarak kontrol edilebilen %100 analog drive. Drive katı modern drive'lardan ziyade vintage karakterde.

Drive input veya line input kullanımını menüsünden seçiyorsunuz. Drive input'u seçerseniz, gitarınızı buraya giriyorsunuz ve aletin drive katını kullanıyorsunuz. Line input seçerseniz menüden, drive seçeneği devre dışı kalıyor. Bu özellikle amfinize fx loop'tan (send/return) nova system'i bağlamak istediğinizde tercih edilebilecek bir seçenek. Gerçi ben nova system'i her zaman fx loop'tan bağlıyorum ama drive katını devre dışı bırakmıyorum. Normalde drive pedalları fx looptan değil normal input'tan amfiye bağlanmalıdır gibi genel bir görüş vardır. Ama ben bu haliyle de kullanıyorum, fena ton da elde etmiyorum. Zaten daha çok amfinin drive'ını kullandığım için de sıkıntı olmuyor. Nova system'in drive katını arada sırada kullanıyorum.

Pedal in seçeneği alete bir expression pedal bağlamak istediğinizde işe yarıyor. Bununla tercihinize göre whammy pedalınız olabiliyor, volume'u veya atayabileceğiniz başka bir şeyi (gain miktarıdır, delay'in mix miktarıdır vs. vs. vs.) kontrol edebiliyorsunuz.

akay isimli arkadaşın dediği gibi eq bazlı bir amfi simülasyon olayı var ama çok da başarılı bir şey değil. Evde direkt ses kartına vs. bağlamak için o tür bir simülatör gerekebilir, veya guitar rig/amplitube vs. gibi bir yazılımdan sanal bir amfi açıp üzerine diğer her şeyi nova system'den kullanmak da bir seçenek olabilir.

Son olarak ben 3 seneyi aşkın süredir kullanıyorum ve hiç başka bir şeye ihtiyaç duymadım. Bir gün Nova System 2 falan gibi birşey çıkarsa, gidip alacağım tabi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
nova system'i almak üzereyken her defasında vazgeçmek zorunda kalıyorum. alt katta bebek, üst katta kulakları çok iyi işiten yaşlı komşularım varken bu tarz sistemleri kullanmak haram bana. Ama özellikleri ve kullanım pratikliği her zaman cezbediyor. şimdi kulaklıkla fena olmamış denmiş , tekrardan aklıma girdi.. Peki ilave pedallar ile uyumu nasıl ? drive sanırım novadrive gibi değil. ilave drive pedalı ve daha da önemlisi wah pedalı ile uyumu nasıl.
 
Merhaba,
Yaklaşık bir senedir kullanıyorum aleti sormak istediğim birşey vardı. Attunater ların tam olarak çalışma mantığını bilmediğim için
Nova system üzerindeki output level aynı görevi görür mü acaba?
Yeni Laney Cub 12r amfi aldım. Bu amfinin 15W çıkışında gain ve level i istediğim kadar açıp nova üzerinden outputu kısarsam lambaların kırılma olayını gerçekleştirebilir miyim? Bu durum daha çok bana amfi üzerindeki master levelı kısmak gibi geldi bana ama bir bilene sorayım dedim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Selamlar , ben soruna cevap veremeyeceğim ama ,benim de laney cub 10 var. cub 12 ile novasytemin uyumu nasıl ? fikir verirsen sevinirim.
 
drive sanırım novadrive gibi değil.

Aynı analog devre olması lazım. Nova drive anladığım kadarıyla daha esnek.

Örneğin burada tartışılmış:
http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=793282

Kendi görüşümü de yazayım: Evde, özellikle akşamları çalıyorsam ve çevremde ses ile kolaylıkla rahatsız edebileceğim insanlar varsa, kayıt işlerine girmek de istiyorsam herhangi bir prosesör yerine iyi bir ses kartı ve guitar rig (örneğin) kullanmayı tercih ederdim.
 
Selamlar , ben soruna cevap veremeyeceğim ama ,benim de laney cub 10 var. cub 12 ile novasytemin uyumu nasıl ? fikir verirsen sevinirim.
Merhaba, Amfiyi dün akşam aldım daha pedalları bağlayarak deneme yapmadım direkt gitarı bağlayıp çaldım. Ben Novanın drive ını pek beğenmiyorum açıkçası Özellikle LP kasa gitarlar ile çok karanlık/koyu bir tona ulaşıyor. Ama diğer efektler için şimdiye kadar kullandığım amfilerin hiç birisinde bir sıkıntı yaşamadım. Gayet iyi oluyor. Denediğimde ayrıca bilgilendiririm.
 
Daha önceki Amfim Tech21 TM60 dı. Nova systemi Cub12R nin hem 15 hem de 1 W girişinde denedim. Nova Systemin Drive ını yine deneyeyim dedim ama yok hiç hoşuma gitmiyor aşırı boğuk ve karanlık geliyor tonlar. Keşke başka bir atraksiyon olsaydı diyorum drive pedalı yerine. Ama bu biraz zevk meselesi belki.
Tekrar line girişini kullanarak AMT SS20 yi bağladım.
Nova üzerinde Delay,Phaser,Tremolo,Wham,Octave,Reverb kullandım yine hepsi gayet başarılıydı. TM60 a göre sanki daha belirginleşiyor efektler bu amfide ama çok bariz fark yok. Cub12 de midlerin yüksek olmasının etkisi de var belki.
Diğer bir konuda Novanın output çıkışından sesi kısarak amfinin sesini sonuna kadar açtığımda pek birşey farketmediğini söyleyebilirim. Kırılma olayı olmuyor yani.
 
Başlığı hortlatayım :) 2 sene önce bir siteye kendi yorumumu belirtmiştim. Görüşlerim hala geçerli, yorum burda da dursun:

****************

ARTILARI
- Sesi Temiz
- Kullanımı Kolay
- Taşınabilir
- Kaliteli Malzemeli
- ad/da değişiminde sesi bozmuyor

EKSİLERİ
- drive'dan efect loop yok
- 2 tane external pedal bağlanılmıyor
- tuner çok iyi değil
- expression pedal sadece global olarak volume pedal olabiliyor
- Usb yok

BENCE KULLANIM ALANI
Bu cihazı 2,5 senedir kullanıyorum. Diğer pedallarımı bıraktım. Efekt kalitesi ve aralığı oldukça tatmin edici. Almadan önce efekt geçişleri konusunda tereddüte girmiştim ama kullanınca memnun kaldım.

Prosesörler genelde sinyali bozar. Bu cihazın ceviricileri oldukça kaliteli. Sesin doğasına zarar vermiyor. Drive efekti zaten analog. Overdrive ve Distortion seçeneği var. Overdrive seçeneği, distortion seçeneğindekinin clean'le mixlenmiş hali gibi. Genelde distortion ayarında kullanıyorum. Güzel amfilere, türlü drive pedallarıyla kombinasyonlara alıştıysanız tek başına tatmin etmesi zor. Önüne başka drive pedalları da bağlayabilirsiniz. Zaten bu drive modellemesi kafasında bir alet değil.

Expression pedalı bağladığınızda sadece global olarak volume pedalı gibi kullanabiliyorsunuz. Yani bir preset için volume pedalı olsun gibi bir seçenek yok. Whammy, pitch, octaver gibi efektler oldukça doğal. Reverb ve delay zaten kendini ispat etmiş efektleri. Intelligent pitch sifter özelliği de hoşuma gitti. Beklemediğim kadar iyi. Parametrik eq bazen hayat kurtarıyor. Kabin similatörü bir nevi gloabel eq ayarlıyor. Pek kullandığım bir özellik değil.

Sadece belli başlı efektleri kullanıyorsanız prosesör olayına zaten girilmesini mantıklı bulmuyorum. Dijital bir delay bile kullanıyorsanız bütün sinyali dijital olarak iletmez bir nevi loop ile dry sinyali korur ama bu cihazı alıp sadece delay kullanırsanız o zaman sesin tamamen dijital olarak girip çıkmasının bir espirisi kalmıyor. Benim gibi efekt sevenler için oldukça doğal ve güzel bir pedal.

SONUÇ: Bu ürünü bir arkadaşıma tavsiye ederim
 
Arkadaşlar merhaba. Kısa bir suredir nova system kullanıyorum. İkinci el olarak aldım forumdan. Prosesörlerden sonra kullanımı aşırı kolay bir alet ama isten güçten fırsat bulup pek kullanamadigim da bir gerçek.
En son elime aldigimda farklı şeyler deneyeyim dedim. Direk ses kartına girip kabin simülatörünu açtım. Ancak daha input a jack takmadan DAW a sinyal gittiğini farkettim. Daha sonra ufak tefek kayıt denemelerinde hem monitör ederken hemde kayda yansayan bir dip gurultusuyle karşılaştım. Amfide çalarken çok dikkat etmemistim. Ancak bunu farkedince amfide üzerinde de detaylı şekilde denemeler yaptım. Ayni şekilde sanki dijital bir sinyal döngüsünün kirintilariydi hoparlörden gelen. İnput a jack takmadan veya takip gitardan sesi kisarak falan da demedim. Gitarim çok iyi olmadığı için dip ses yapmasına sasirmam ama novada boyle biseyle karşılaşmak canımı sıktı. Kullanan arkadaşlar bu konuda tecrübe paylasabilirse çok sevinirim. Bende ki alet mi problem ki yoksa analog devre bu tip şeyler yapar mi? Veya sorunu baska bisede mi aramaliyim. Şimdiden teşekkürler cevap için.
 
Merhabalar,
Geçenlerde bir nova system limited edindim (cayır cayır yanıyor, nazar boncuğu taktım) :) Fakat şöyle bir problemim var, mevcut presetlerini satın aldığım arkadaş değiştirmiş. İngilizce tanıtım ve incelemelerden pek sağlıklı bilgi edinemedim, Türkçe'm bile kendime zor yettiğinden. Fabrika ayarları benzeri bir geri dönüş olmadığını gördüm cihazda.
1) Bunu nasıl manuel olarak geri getirebilirim, başka bir yolu var mıdır?
2) Aleti diğer pedallarımla birlikte efektler için kullanıyorum, hangi presetler değişiyor, hangilerini değiştiremiyoruz?
3) Örneğin; Farklı Delay'ler kullanmak istiyorum ya da chorus ile tremolo kullanmak istiyorum ama her ikisi de Mod bölümünde. İllâ preset geçişi mi yapmam gerekiyor? Bu noktada Algorithm Select işe yarıyor mu, yarıyorsa Algorithm Select ve Factory default tuşlarının tam olarak işlevi nedir?
4) Nova System'i benim gibi (wah/comp/drive/nova system) kullanan arkadaşlar varsa, kendi oluşturduğumuz efektler için hangi presetleri bozup üzerine yazmak daha makul olur? Hangi presetler dandik, hangisini harcayalım? :)
5) Store/Levels/Menu içeriklerinin hangi ayarlarda olması gerekiyor, muhtemelen onlar da birbirine girmiş hâlde şu anda.
6) Belirttiğim kullanımda pratiklik sağlayacak noktalar, ince ama önemli noktalar varsa bildiğiniz, lütfen esirgemeyin.

Şimdiden emeğinize teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Fabrikadan çıktığından bir takım hazır preset yüklü idi, bunlar bir daha geri gelmiyor mu demek istiyorsunuz?
3) Örneğin; Farklı Delay'ler kullanmak istiyorum ya da chorus ile tremolo kullanmak istiyorum ama her ikisi de Mod bölümünde. ---> Aynı anda 2 farklı delay ya da 2 farklı mod. kullanma imkanınız yok. Ya chorus ya tremolo.
 
Fabrikadan çıktığından bir takım hazır preset yüklü idi, bunlar bir daha geri gelmiyor mu demek istiyorsunuz?
Evet, fabrikadan çıktığındaki presetlerini istiyorum tam olarak :) ve maalesef vukarıdaki videodaki işlemi defalarca gerçekleştirmeme rağmen geri gelmiyor ilk yüklü presetler :(

3) Örneğin; Farklı Delay'ler kullanmak istiyorum ya da chorus ile tremolo kullanmak istiyorum ama her ikisi de Mod bölümünde. ---> Aynı anda 2 farklı delay ya da 2 farklı mod. kullanma imkanınız yok. Ya chorus ya tremolo.
Bahsettiğim tam olarak şöyle; Örneğin, mod'u açtım ve moda chorus atanmış hâlde bulunuyor. Algorithm Select bölümüne (ki eğer bu kısımmlara kayıt yapma imkânımız varsa) 1'e chorus, 2'ye phaser, 3e tremolo gibi, atama/kaydetme şansımız var mı? Bu da gayet iş görür bir geçiş olacaktır mod'un içerisinde barındırdığı farklı efektleri kullanmak noktasında (ki umarım Algorithm Select bu şekilde çalışıyordur. Algorithm Select ve Factory default'un işlevlerini tam olarak bilmiyorum, kurcalamak istemedim. Zaten fabrika presetleri olmadığı ve geri çağıramadığım için bir burukluğum var, üstüne birde olanı da bozmak/karıştırmak istemedim. Yukarıda da yazdığım gibi hangi presetleri değiştirip değiştiremediğimi de bilmediğimden, değiştirmek için deli gibi zaman harcayıp karşıma pat diye "Bu preset sittin sene değiştirilemez!" gibi bir uyarı çıkarsa müziği bırakıcak dereceye gelirdim! :) O yüzden şöyle kallavi bir destek almak en iyisi dedim, tuttum forumun yolunu (y)
 
Ben pedal modda chorus ve tremolo ayni anda kullanmak icin pitch shifteri chorus gibi ayarlamistim. Bendeki ayari pedal yanimda olmadigindan veremiyorum ama internetten iki tane pitch blogu icin chorus ayari buldum, bunlari deneyebilirsin:


Voice 1 13
Voice 2 -11
Pan 1 Right
Pan 2 Left
Dly 1 4 ms
Dly 2 9 ms
Lvl 1 0 dB
Lvl 2 0 dB
Mix 100 %

Voice 1 12
Voice 2 -12
Pan 1 Right
Pan 2 Left
Dly 1 0 ms
Dly 2 0 ms
Lvl 1 0 dB
Lvl 2 0 dB
Mix 100 %

Kaynak: Nova System Patches (Page 4) — Nova System — TC Electronic Forum
 
Geri
Üst