Laney Ironheart Serisi Amfiler ?

Son zamanda en merak ettiğim amfi serisi oldu Laney Ironheart. Özellikle de 60 watt kafa... Türkiye satış fiyatı 2200 TL civarlarında. Cihaz 3 kanal, kesinlikle hibrid değil, hem pre hem power katları lambalı (Toplam 6 lambalı) , hi gain metal için üretilmiş ama geniş tonal opsiyonları da olan bir cihaz. Üstelik üzerindeki iki özellik var ki en çok da bunlar cazip geliyor:
1) Ayarlanabilir pre boost: Amfinin önüne pedal bağlamaya gerek yok bu özellik sayesinde:)
2) Ayarlanabilir watt düzeyi: Böylece attenuator almaya da gerek yok, <1 watt ile 60 watt arasında istediğiniz düzeyde çalıştırabiliyorsunuz.

Beraberinde footswitch var, kanal değişimi, reverb, pre boost kontrolleri mevcut...
Sanırım fiyatın uygunluğu Çin üretimi parçalar + UK montaj şeklinde olmasından ileri geliyor.
Tek eksiği MIDI olmaması, Zaten o da olsa tadından yenmezmiş...

Bu seri Laney firmasının Mesa, ENGL vs gibi hi-gain amfiler üreten firmalar ile kapışma çabası gibi gözüküyor, videolardaki sound hiç fena değil. Bu özelliklere sahip full lambalı bir kafanın sıfır fiyatının Türkiye'de bu kadar uygun olduğu hiç görmedim doğrusu. İsim de acaip karizmatik ( "Demiryürek")

Bilen, kullanan, deneyen var mı acaba ?
 
videolardaki sound hiç fena değil

iyi bir mikrofonlama ile mg15lerden neler çıktığını bilenler mevcut:)

Denemek lazım.Modern High Gain tonlar 3 aşağı 5 yukarı birbirlerine benziyor bu devirde. Kullanılan tüpler genelde aynı buda ses karakterini belirli bir çerçeve dışına çıkartmıyor.

Denerken referans alınan kafalarında aynı kabinde denenmesi gerek. Birden çok kabin denemekte de fayda var.

Hepsinden önemlisi amfi üzerindeki EQ kontollerinin testi, bu nokta iyi amfi ile kötü amfiyi birbirinden ayrılıyor. Bir çoğunun kötü ses dediği tonlar aslında yanlış yapılandırılmış EQdan ibaret. Bass kaç frekansta, miid, tiz, prescence hangi frekanslarda pik yaptırtıyor bunlara bakmak lazım. Sonra bu kontrollerin hassasiyetide çok önemli.
 
Ne demek :) Valla anlamadım ki, adam depo gibi. Yeni çıkan Ibanez TSA15'i sattı, Iron Heart satıyor, hatta Bogner Blue falan sattı. Satmak için sıfır ürün mü alıyor, yoksa insan neden bu kadar zarar yapmayı göze alır ki?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bu durumda bir şekilde yurtdışından daha hesaplı ürün temin edip satıyor gibi gözüküyor. Referanslarına bir bakmak lazım.
 
Yeni ürün ,

Laney IronHeart 15 , benim kalemim :)

http://www.laney.co.uk/products/product_details/157


SPECIFICATION

Power 15 Watts & < 1 Watt
Inputs 1 x Jack 15 Watts & 1 x Jack 1 Watt
Channels Single IRONHEART channel
Equalisation Bass, Middle & Treble with Pull-Push EQ shift on each
Master Presence Control Overall TONE
Boost Switch Footswitchable PRE BOOST
Preamp Valves 4 x ECC83
Output Valves 2 x EL84
Class Class AB
Reverb Laney designed Digital reverb
Speaker connections 2 x Jack - 8 & 16 Ohms
FX Loop(s) Yes - variable level FX loop
Speaker Emulated Record Out Jack for Silent/Phones & Jack for Live DI - Speaker emulated
MP3 Input Mini jack
DI Socket Jack for Live DI - Speaker emulated
Bag Supplied with dedicated gig bag
Footswitch Stereo FS2 - not supplied


IRT-15-H-Right-facing.jpg


IRT-15-H-left-facing2.jpg


:)
 
Bu durumda bir şekilde yurtdışından daha hesaplı ürün temin edip satıyor gibi gözüküyor. Referanslarına bir bakmak lazım.
O kişi ben oluyorum .laney ironheart 60 alan ve ürün yetkili distribütör garantili yurtdışı değil.Ürünleri alıp satmam zevk meselesi,daha fazla amfi deneme isteği.Şuan aklımda evh 5150 ve mesa mark v var.sattığım 2 adette amfim var.bazende satmıyıp arkadaşlarımla takas yapıyorum.bu işin zevki burda yeni amfi deneme isteği yoksa fiyatına göre çok iyi amfi ironheart.Killswitch engage grubu 2012 den beri bu amfiyi kullanıyor.
 
Düşük watt iyi güzel filan da, formatı bir garip olmuş. Orjinali 3 kanallı amfiyi tek kanala indirmişler, ama 4 + 2 lamba korunmuş:)
Tuhaf buldum doğrusu biraz. Bence albenisini yitirmiş bu şekilde...

Ama şu aşağıdaki yeni ürün bana hitap ediyor. Lambalı power artı preamfi rack formatında, üstüne direk power amfiden gitar sinyali artı dry sinyal kayıt imkanı...
Ben de bunun Türkiye fiyatını merak ediyorum:

http://www.laney.co.uk/products/product_details/156IRT_Studio_Hero_Shot_LF1.jpeg
 
Laney eşittir caney :) Yalnız şöyle bir durum var malum ufak lambalı kafalar çok moda u yüzden abilerinin fiyatına satılmaya başlanmış ufaktan. Yani arada fazla fiyat farkı yoksa 50 watt olanını almak bence çok daha mantıklı.
 
1-5 watt al tam lambalı tadı gelmiyor bilmem ne.. 2000 tl. 50 watt al zaten minimum 2500 tl üstüne de attenuator o da minimum 200 tl bayıl. Bu sefer de araya attenuator girdi mi hışırtı-dip ses oluyor o olmasa bile tonun tadı gidiyor her ne kadar yok dense de... yine 5 watt konforuna dönüş o zaman niye 50 watt aldım.

bence evi de yalıtacan 100 watt alacan anasını satayım! bazen öyle bir gaz geliyor ki sabredip para biriktirip herşeyi satıp bunları yapasım var.
 
işin teknik kısmını bilmiyorum çok fazla ama birkaç tane ufak head kullanma imkanım oldu ve işin sadece watt değil sesle de ilgili olduğunu deneyim ettim. sesi açmadıkça ister 5 watt ister 100 watt olsun o hacimli tonu vermiyor. ve işte o hacimli tonu alabilmek için yine sesi çok açıyorsunuz sonuçta aynı hesaba geliyor ve ses yükseldikçe yüksek wattlı amfilerin hissiyatı daha iyi oluyor. tabi bu tamamen subjektif bir yorum. fakat bu işle profesyonel uğraşan elemanların evlerinde stüdyolarında kullandıkları amfiler hep yine yüksek watt oluyor. geçenlerde jvm head deneme fırsatım oldu ve beni çok şaşırttı. jcmler gibi düşük volumede hiç cılızlaşmıyordu , gayet ev ortamında bile şahane çalınabilir geldi bana.
 
jvm masterlar mı volume le mi kısarak evde kullanacan anlamadım ki? yoksa yine attenuator geyiğine dönüş mü? oy oy içim sıkılıyor yeminlen. Bu yalıtım işi 2000-3000 olur ya.. :) hepi topu 15-18 m2 oda..

Evde 1 watt var tamam güzel sonuna kadar da açabiliyorum geceleri hariç problem yok ama tabi 50 watt tadı yok.50 watt alsam yok masteri 1.2 yap yok volumu 2.35 yap türlü türlü hokkabazlıklar.. iç ses sürekli: yalıt yalıt yalıt :)
 
Aslında hiç sonu yok bu işin. SS amfi kullanırsın yok lambalı olsun. Lambalı alırsın 3-5 w lık kompakt bişey alırsın, bu sefer niye 100w değil, onda ses daha iyi çıkar. 100w alırsın (bizzati kendim Soldana vb bilumum alıp kullanmış biri olarak.) sonra 5 ay kullanırsın dersinki, bu amfi benim tarzım değil, en iyi dinamikleri vb şu amfi veriyor. Haydaa amfiyi sat başka amfi araştır. Yeni bir amfi al. Haydaa evde sorun oluyor sesi açamıyorum 3-5w lık amfi alacğaım ben gene. Sonuç : Miamideki yazlığında güneşlenen amfi üreticisi amca, dolabında karides bittiğini farkeder ve 10 kilo karides daha sipariş eder. Olan gitariste olur, vurun abalıyaaa (örnek abalı : ben):LOL:

Şaka bir yana Soldano, Mesa, ENGL kullanmış biri olarak düşük watt lı amfilerin, preamp olarak çok büyük bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Bir noktadan sonra işin kabinde bittiğini de düşünüyorum. Volume arttıkça, kabindeki hoparlörlerin bas-tiz cevapları vb değişiyor güzelleşiyor. 1 w lambalı amfi dediğimiz şey bildiğim kadarıyla 90-100 db gibi bir ses üretiyor.

Şöyle bir örnek vereyim bir ara laney cub kullanmıştım, 15w head olanlardan. 15w lık girişinden girip çalmıştım yıkıyordu ortalığı. Sonra dedim; bir de 1w girişinden gireyim. Bekliyorum ki, böyle ses öyle bir düşecek ki el radyosu ile müzik seti arası gibi bir ses farkı duyacağım. O da ne, 1 w girip çalınca, sesteki düşüklüğü sadece hissedebildim, ama arada dağlar gibi fark yoktu. Çok kaba bir örnek vermek gerekirse şöyle hissettim : güçlü bir müzik setiniz olsun, sesini 10 üzerinden 9 a getirin ve dinleyin. Bu ayar 15 w ı temsil etsin. Sonra sesi 10 üzerinden 7 ye getirin, işte bu da 1w ı temsil ediyor. Yani lambalı amfilerde db hadisesi çok ilginç işliyor uzmanı değilim, teknik bilgisi olan biri daha iyi anlatacaktır umarım. Ama hadise böyleydi.

Yani olay, güzel tasarlanmış isteklerinize cevap verecek bir lambalı düşük wattlı amfi ve hoparlörlerin biraz zorlanması. Haa açık hava konseri verilecekse elbet 100w:)

Ama şunu kabul ediyorum ki ; düşük wattlı amfilerin en büyük handikapı, niyeyse büyük abilerinin kırpılmış versiyonları oluyor. Yok kanal sayısı 1 veya en fazla 2 olur, eq olmaz, fx loop olmaz, footswitchi olmaz, reverb ü olmaz, o bu şu olmaz. Aslında bu özellikleri full konularak, aynı amfinin düşük wattlısını üretseler (ki bir iki firma üretiyor sanırsam) 100 w lık amfilerin satışında ciddi düşüşler olurdu. Ben elimdeki 2w lık Tonal lambalı amfiye 2w olmasına rağmen, Boss Ds-1 girip, Satriani, Vai'in live tonlarını neredeyse birebir yakalıyordum. O yüzden bence 1-5-15w lambalı amfiler candır.:)


Son olarak düşük wattlı amfi alacaklara tavsiyem naçizene : düşük watt lılar içerisinde özellikleri ve lamba sayısı yüksek olanlara yönelmeleri. Mesela, Blackstar Ht5 çok çok sevmeme rağmen, dizaynı; solid state gain katı+preamp lambası 1 adet + 1 adet power lambası. Laney cub 12 serisinde preamp katında 3 adet lamba, poweramp katında 2 adet lamba. Toplam 5 adet lamba.:eek: Ama blackstar hi-gain de çok iyi diyecek olanlara tavsiyem ise, Blackstar o hi-gaini bildiğim kadarıyla solid state devre ile çıkarıyor. Bu durumda bir laney cub 12 alıp önüne ts9, ds1, sd1 artık her ne isterseniz alıp koyun, oldu size Blasckstardaki gibi hi-gain tonlar. Haa nerden mi biliyorsun derseniz her iki amfiyi de kullandım oradan biliyorum:) ve bence Laney Cub 12 ve Head serisi piyasada kendi fiyat aralığında düşük wattlı en iyi amfilerden birisi. Elbet lamba sayısı tek başına bişey ifade etmez, devre dizaynı, kullanılan komponent kalitesi de etkili bunu da kabul ediyorum.

Not : Sevgili VanHallen, yazımı senin mesajına cevaben yazmadım umarım üstüne alınmazsın. Başlık denk geldi, düşük wattlı amfi lafı da geçince ve ben de düşük wattlı amfilerle çok fazla haşır neşir olduğum için dedim tecrübelerimi aktarayım naçizane.
 
Videoda dikkat ederseniz Marshall Power Brake var. Ve bu kaplanı masum bir kediye dönüştürüyor tondan bir şey kaybetmeden.

Hani tartışma biraz kaç watt muhabbetine dönmüş.. Güzel bir örnek diye ekliyorum... Benim fikrim sabit bu konuda yüksek watt sağlam attenuator...

 
Geri
Üst