Guitarcenter Ve Abd'den Ikinci El Ekipman Alimi

Bu konunun baska yerde acildigini gormedigim icin buraya acmak istedim. Arkadaslar; kisa sureligine de olsa kendisi veya bir yakini Amerika'ya gidecek arkadaslar icin bir iki bilgi vermek isterim umarim faydasi dokunur. Bildiginiz uzre ABD'de GuitarCenter diye butun ulkeye yayilmis dukkanlar var ve bu dukkanlar ayni zamanda dunyanin en buyuk ikinci el enstruman stoklarina sahip.

http://used.guitarcenter.com/usedGear/index.cfm

Buradan rahatlikla istediginiz bir markayi veya modeli arayabilir ve hangi dukkanda ne kadara oldugunu gorebilirsiniz. Bu neyin ne kadar ettigi konusunda piyasinin belirlenmesine de faydali olacaktir.

Ellerindeki tum stoklar surekli guncellenmekle beraber ayni zamanda internet uzerinden satislari da yapiliyor. Veya bizzat herhangi bir dukkandan odeme yapip istediginiz urunu baska bir subeden oraya veya istediginiz bir adrese gondertip, bir sorun olursa da yine ayni yere geri verebilirsiniz. Ayni sekilde siz gelmeden once satin aldiginiz seyi rezervasyonunuz olan ama henuz yerlesmediginiz bir otele de gondertebilirsiniz, oteller bunu gayet anlayisla karsilar. Baska merak ettigi bir sey olanlar aklindaki sorulari yazarlarsa ben veya benzer tecrubesi olanlar burada yanit verebilir.
 
Gayet yerinde bir başlık olmuş. Forumda genelde eBay üzerinden sıfır ve 2. el ürün alımları konuşulmaktadır.

Daha 2 kez GuitarCenter storelarından gitar aldım ve oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. OsmanBurak'ın da bahsettiği gibi ürünleri belirli süreler için rezerve yapabiliyorlar. Yapmanız gereken tek şey guitar center used gear sayfasında almayı düşündüğünüz ekipmanın detaylarında hangi magazada olduğuna bakarak yine ürün detaylarında bulunan ilgili kişiyi arayıp bilgilendirmeniz. Ya da Ülkenin farklı bir ucundaki mağazadaki ürünü bulunduğunuz yerdeki guitar center mağazasına getirtebiliyorsunuz.

Ayrıca Guitar Center 2. el ürünleri deneyerek aldığı için ürünler bahsedildiği şekilde oluyor ve fiyatları araştıracak olursanız eğer eBay'dan bile daha uygun fiyatlara 2. el ekipmanları bulabiliyorsunuz. Guitar center'in neredeyse Amerika'nın tamamına yayılmış olan mağazalarına giderek kendiniz deneyerek alabiliyorsunuz.

Son olarak şunu da eklemek isterim. Ekipmanların listelenmiş fiyatları üzerine ayrıca eyalet verisinide eklemeniz gerekir. O fiyatlar vergilendirilmiş fiyatları değildir. Eyalet vergileri ise %6 ile %9 arasında değişen oranlarda bulunmaktadır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ze_Us'un ek bilgilerine ek olarak aklima gelenler sunlar:
1-Siklikla ekipman degistiren arkadaslar icin Turkiye acisindan soyle de bir avantaji var; size kesilen fatura surekli olarak sistemlerinde duruyor ve isterseniz mail atiyorlar. Bizim memleketin olmaza olmazi olan kendini ispat derdini epey azaltiyor.
2-Ikinci el urunlerde de 30 gun degistirme suresi var icinize sinmezse sorgusuz sualsiz geri verebilirsiniz
3-Diyelim ki paraniz cikismadi o an %20 gibi bir odeme ile bu urunu size ayiriyorlar ve internet veritabanindan cekiyorlar(layaway dedikleri mevzu)
4-Dukkanlarda vault denilen ve pahali gitar ve amfilerin bulundugu odalar var efendim surada bi plexi var ama koklemeden bisey anlasilmaz ki derseniz cekin kapiyi isterseniz bi saat takilin.
5- ikinci el alin ama GuitarCenter'a ikinci el satmayin etiketleyecekleri fiyatin yaklasik %60'ini veriyorlar onu da cek olarak.
6- Her insan nasil ayni degilse her GuitarCenter da ayni degildir basar parayi sifir Soldano alirim derseniz bi tek Hollywood'da var mesela.
7- Her turk gencinin sevdalisi fenderlerin ise hem amplileri hem de gitarlari hemen her dukkanda sifir olarak gayet coklukla mevcut. Gitarlar icin genelde special, standard, deluxe ve select modelleri olur. Custom shop pek olmaz ama sans bu ve ayni zamanda kader kismet ve bulundugunuz yer de pek onemli.
 
Bunların vintage guitar section'ları da oluyor NY'da hayatımda ilk defa fiyatlarında sıfırlarını sayamadığım:) gitarlar görmüştüm, o gün bugündür nerede guitar center görsem müze gibi her tarafını geziyorum ;)
 
Gerçekten inanamıyorum. Türkiye'de bu gitarlar 2 katına kadar satılıyor kazıklanıyoruz gerçekten.... Yurt dışına gitme şansım olsa mutlaka uğrardım oraya :)
 
Geri
Üst