Eb Ye Çekmek? (eb, Bb, Gb, Db, Ab, Eb)

Arkadaşlar testament çalmak istiyorum tunerı bağladım fakat eb yok. Çok cahilce bir soru ama sormak istedim. Nota bilgim de fazla olmadığı için. Kusuruma bakmayın
 
Eb,Ab,Db,Gb,Bb,Eb şeklinde olacak, biraz karıştırmışsın. Neyse, soruna gelecek olursak, çoğu tunerda kromatik mod vardır, onu açarsan Eb de gözükür. Ama eğer sadece E, A, D, G, B, E varsa, normal akordunu yapıyormuşsun gibi gitar üstünde 1. perdelere basarak yapabilirsin.
 
Kromatik tuner diyor. Akort yaparken notanın ismini göstermiyor mu ekranda? Eb yazdığında ortalayarak akordu yapabilmen lazım bu durumda olmuyorsa arkadaşın da dediği gibi 1. perdeler basarak akort et boş tel yerine.
 
Tuner muner uğraşma dostum, yapacağın şey şu. Gitarın standart E'de iken B telinin (alttan 2. tel) 4. perdesine bas, daha sonra 1. telini yani ince E telini bu sese göre ayarla, yani 1 ses gevşet. Daha sonra 1. teli baz alarak diğer üst telleri gitarı nasıl akort ediyorsan öyle akort et. Otomatik olarak Eb Open Tuning olacak ;)
 
Senin tuner'da da var ama Eb olarak değil. Şöyle var;

Eb demek aslında D# demek. Her bir nota için böyle düşün. O yüzden standard tuning'de akordluyken her bir teli yarım ses düşür, yani gevşet. Sonra akordla.
 
Geri
Üst