9v Bir Adaptör En Fazla Kaç Pedalı Besleyebilir ?

Konu hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim. Merak ediyorum 3 pedalı beslemek için 1 tane adaptör yeterli midir ?

Örneğin
Boss PSA-230P alsam 3 pedalı çalıştırır mı ? Yoksa Roland PSB-1U gibi bişey mi almalıyım ?http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=19340&gid=4380


Boss.BossPSA230PAdaptr249.jpg
 
BBE Supa Charger tavsiye ediyorum. Bu tür adaptörlerle hiç uğraşma bence. Ciddi pedal kullanıcısına mutlaka özel bir güç kaynağı lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
BBE Supa Charger tavsiye ediyorum. Bu tür adaptörlerle hiç uğraşma bence. Ciddi pedal kullanıcısına mutlaka özel bir güç kaynağı lazım.
:)) aslında daha mantıklı ama oda çok pahalı dostum ya ben max 3 pedal daha kullanırım. 7 tanesini bcb-60 ın adaptörü besliyo zaten bana ucuz bişey yeterlidir sadece evde kullanıyorum zaten
 
Adaptörün üzerinde 2 değer bulunur
1- Volt (gitarcı olduğumuz için illa ki 9, değişik gitarcıysak bazen 18, 12 ve hatta çok acayip ulaşılmaz gitarcıysak 13 volt)
2- Amper
Adaptör üzerinde yazan amper değeri, örneğin 300 mA olsun, (yazı ile üç yüz miliamper) 30mA akım çeken 10 pedal çalıştırır. Mantık budur.
Pedallar düşünüldüğünün aksine oldukça düşük akım çekerler, mesela Boss'un bir çok pedalı 15-20 mA akım çeker.
(Bu arada forumda izzzy isimli bi arkadaş var, tırsıyorum bir yanlışımı bulur da fırçayı yerim diye)
 
bahsi geçen güç kaynaklarının içinde de adaptör gibi regülatör devresi var, ve ne şartta olursa olsun bana kimse o aleti 400liraya satamaz. sırf bu inadımdan 3 ayrı adaptörle geziyorum.
 
Kabul ediyorum, işin doğrusu alüminyuma veya pleksiglasa çakılı daisychain ile 9V dc'ye eyvallah demek veya üç tane regüleli adaptörü pedalboard'a iliştirilmiş üçlü veya beşliye sokuşturmak:)
tebrikler arkadaşlar sayenizde güzel bir kaynak oluşabilir, eğri oturup doğru konuşmakla ilgili de bir başlık açarsanız onun da burda yazdıklarınız kadar faydalı olacağını düşünüyorum.
 
abicim saçmalama, onlar izoleli ve regüleli. Bir pedalında kaçak maçak bir şey olsa oraya giden güç kesiliyor, diğer pedallar çalışıyor. 400 değil 200'e aldım 2. el. Canavar gibi, 8 çıkış, dip gürültüsüz. 12 V da besliyor.
 
Mahelleli beni kısaca Alüminyumveyapleksiglasüzerinedaisychainçaklanadam olarak da bilir. Henüz bir şikayet almadım. Gayet sorunsuz çalışıyor. Tek olumsuz yanı, ucuz, bu yüzden pek havalı değil.
 
Abi yapmayın, havasıyla ne alakası var. Ben ilk board'umu fil aldım zaten, daisy chain'li. Ancak özellikle oradaki led ışığından etkileniyor. Havacı olacak kadar param yok, devlet memuruyum, gözünüzü seveyim.
 
bahsi geçen güç kaynaklarının içinde de adaptör gibi regülatör devresi var, ve ne şartta olursa olsun bana kimse o aleti 400liraya satamaz. sırf bu inadımdan 3 ayrı adaptörle geziyorum.

Regülasyona ek olarak izolasyonu da unutmamak lazım. Birbirinden izole edilmemiş çıkışlar ground loop'a sebep olabiliyor. Ha ben de çok cebelleştim ayrı ayrı adaptörler, daisy chain, pil, şarj edilebilir pil, baktım hepsi geçici çözüm, aldım en sonunda Voodoo PP2+, demeyin keyfime.
 
İzolasyon zaten tek handikapı, ama bu o 400 tl lik farkı doğuruyor mu bilmiyorum, düz mantık 9 çıkış için 9 ayrı sigorta ve 9 ayrı devre dönse fiyat 9a mı katlanıyor. O değil de, bu güç kaynaklarının devresi yok mu internette, gideyim sorayım Konya Sokak' taki mucitlere, onlar ne fiyat verecekler.
 
arkadaşlar konuyu hortlatıcam kusura bakmayın bende 3 tane pedal var nasıl bi yol izlemeliyim? Metal muff- GCB-95 Wah - Add+ delay v2
 
Valla belki komik gelecek size ama ben bcb 60ın içinden çıkan adaptör ile

tam tamına 9 pedal besliyorum sahnedede kullanıyorum biraz dip ses sorunum oluyor ama asla bir kesinti ve ya başka sorun yaşatmadı.

Boss dd7
Gcb 95 wah
ibanez ts9
mxr prime distortion
Mxr m77 custom drive
Baby tuner
Trelicopter
Chorus Behringer
Compressor cs400 behringer olarak :D
 
selam
bendeki board 1 adaptöre 12 pedal bağlanmış durumda ve bir sıkıntı yaşamadım, 3 pedalı bence sorunsuz bağlayabilirsin,ben aşağıdaki fotodaki adaptör çoklayıcı ile dağıttım.Bazı pedalların adaptör girişlerinde ayrıca başka bir pedalı beslemesi için çıkış mevcut varsa yararlanabilirsin.
 

Dosyalar

  • 208639623_tn30_0.jpg
    208639623_tn30_0.jpg
    10.3 KB · Gösterim: 393
Ben de bi adaptörün ucuna daisychain bağladım, wah, 2 booster pedalı, 1 noise gate ve 1 drive pedalı besliyorum hunharca :D Ama bi power supply almak çok daha sağlıklı.
 
Geri
Üst